Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са обсъжданите теми във форума?
Какви съвети се споделят във форума?
Какво представлява изследването на нухалната прозрачност (NT) по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са обсъжданите теми във форума?
-
Какви съвети се споделят във форума?
-
Какво представлява изследването на нухалната прозрачност (NT) по време на бременност?
Изследването на нухалната прозрачност (NT) е ултразвуково измерване на дебелината на течността зад врата на бебето. Нормално, дебелината не трябва да бъде повече от 3 мм, като стойности между 2,5 и 3 мм се считат за гранични. По-голямата NT дебелина може да увеличи риска от хромозомни аномалии като синдром на Даун. Малката NT дебелина е свързана с по-нисък риск.
-
Какви са рисковете и предпазните мерки при предно плацентално разположение и отлепване на плацентата по време на бременност?
-
Какво представлява ранната фетална морфология (ФМ) и защо е важна?

Предната бременност - също. Но от 5-ия месец нататък. Не съм никак очарована от нея(бях споменала преди, че не искаше да ме прегледа с вагинална сонда и отказа да ми даде снимка), но Еквита ми е толкова близко, че мога да се дотъркалям по пантофи, затова реших тя да следи бременността.
Аз съм във вторник, 6-ти март. Би трябвало тогава да ми пусне и някакви изследвания, защото все още никой не отчита, че съм бременна. Явно изчакват да прескоча рисковия първи триместър. Много тъпо.
спирам да го правя, че се уплаших
А той ми беше забранил четенето хахахах
каза само "и двете му стърчат еднакво"
още като разбрахме, че съм бременна и моят, иначе много сексуален мъж, като се паранояса и като рекна "НИКАКЪВ СЕКС!"
да не вземел да навреди нещо на бебето милият! да се смееш ли, да плачеш ли?! не знам, може би защото решението за дете взехме двамата, беше искано и правено с желание и от двете страни. то затова и хората мълчат до третия месец и не казват за бременност, а моят на 4 г.с. би тъпана из целия град и се похвали на всички, че става баща. беше много трогателно всъщност.
и от напъването получавам болки, споменах му и каза само, че не е добре.
Аман от такива лекари вече ...