Баба Марта се задава- на февруарчетата здраве и късмет тя ще раздава! (43)

• 30 886
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Каква марка паста за зъби ползвате (за децата имам предвид)?

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 16:21 от Amica

# 136
  • София
Каква марка паста за зъби ползвате?

Матри ползва такава

# 137
Каква марка паста за зъби ползвате?

Елгидиум

# 138
  • offshore & overseas
Аз ползвам паста за чувствителни зъби (напоследък Сензодин Рапид или Колгейт сензитив), а Люс и Калина ползват Аквафреш от 0 до 6 г.

# 139
Откакто започнахме с миенето на зъбките - все Ненедент, вече свършваме 3-та подред и ми се иска да я сменя.

Как протича процеса на миене при нас- винаги е обичал, но докато доскоро позволяваше "първо мама да ги търка", а после му давах четката сам да довърши, сега, обратното - иска сам да прави всичко и в резултат осмуква хубаво пастата и едва след като сам прецени, че е готов, благоволява да ми отстъпи четката. Чиста четка не минава да му дам, държи да има паста отгоре. Mr. Green Чат-пат успявам да му отвлека вниманието с някакви гумени играчки, които пускам в мивката да си играе, а аз действам по същество.   Mr. Green

# 140
Ние напоследък занемарихме малко зъбките, че нали мама е много заета с ревлата ния, но ползваме Ненедент. Имаме и една на Колгейт Смайлс.

# 141
И ние сме на Елгидиум. Митака няма проблеми с миенето на зъбите. Всяка сутрин ако аз забравя, той сам се сеща и иска да си ги мие. Вече ги мие сам де.

За капките Мимс, може би грешката ти е, че като капнеш капките и държиш да стои легнал за да се задържат в окото, което е напълно погрешно, защото никой нормален човек няма да лежи 2 часа за да му подействат капките. То идеята с тях е да промият окото за кратко време, защото са с по-силни съставки, и после за повече време, но по-меко да действа мехлема. И така Митко го убеждавах "хайде набързо с капките", а после мехлемчето не му пречи, така че той свикна и даже започна само като му кажа да ляга за да сложим капките, да ляга и да чака да му ги сложа.
Но той е и лекарствоман, ако има такава дума. Гледа ни че ние пием хапчета и е решил че са бонбонки и са едни истерии... Веднъж влязох с него в една аптека, орева света за бонки.
Просто работата е че гледа  какво правим ние и иска и той да го прави и то сам. Вчера като ме видя че готвя извади чинии и ги сложи на масата за вечеря  Shocked, сложи си и на себе си чиния на стола, качи се в него и се сети, че е забравил да си вземе вилица и вика от стола да му дам. Shocked Аз в общи линии бях "гледам и не вярвам на ушите си".  Crazy
Памперса той решава кога ще го сменяме. Носи ми го и вика "панчи", "аку" и т.н., да се сещам за какво иде реч.

А сега Мяу като те чета за кърмата ми звучиш като ония вицовете за Чък Норис и бате Бойко. От сорта на "Сълзите на бате Бойко лекуват рак. Само че той никога не плаче." Кърмата била антибактериална. Човешката уста е сигурно най-мръсното нещо, в нея по принцип си има бактерии на килограм, но слюнката ги убива. Ако някой чака на кърмата да е отишъл коня у барата.
По мои наблюдения това, което има отражение върху зъбите са първо гените, второ хигиената, трето пушенето, кафето и виното. В тоя случай, Мимс, не знам как сте с гените, ама говори с някой стоматолог да ти препоръча някакви витамини ли ще са или направо нещо с калций и флуорит само, нещо от сорта за Марто. Ако тия му зъбки са развалени вече нищо не можеш да направиш да върнеш процеса обратно, но поне постоянните му да са здрави!

# 142
Бръм, Митака много напред с материала. Wink
Или пък Алекс е назад. Laughing

Специална паста за зъби не съм купувала още, но той е с 10 зъба всичко на всичко, та съвсем скоро започнахме устна хигиена (или по-скоро опити за такава), така да се каже. Crazy

# 143
  • Варна
Аз купувам на Chicco  ето тази

Последния път като купувах нямаше на Chicco и взех на Бочко не е лоша, но моите нещо не я харесват!

# 144
  • Burgas
Здравей те! Ходих ме по разходки цял ден с Моника, после взех ме Ивето и се прибрах ме.
За яденето днес не съм питала на яслата, тя едната сестра не е много от разговорливите и не я питах,но като се прибрах ме и седна да яде и вика,,не супа'' яде картофи със сирене.

# 145
  • София
ДВ!  Grinning

Относно зъбките - Боби съм го водила на стоматолог, защото имаше бели петна по някои зъбки, под 2 годинки беше. Предписа му Зимафлуор по схема, май беше за 2-3 месеца общо, не помня вече, но петната веднага изчезнаха.  Peace

Миналата година и на Максето очите му бяха доста зачервени през лятото, и на него каза офталмоложката, че е алергично и изписа капки, ама не поня какви.  Thinking
Люкарства, капки, процедури и секви илачи се приемат безпроблемно у нас, много рядко имаме отпор, и то ако е нещо свръх-горчиво.

Максето е болен, сопол се лее, температура близо 39, красота. На Боби са му изолирали бактер в носа и по други части на тялото, ще се лекува. Резултат - 127 лв. в аптеката днес.  smile3544

# 146
  • Burgas
Мале Ника гадна работа, айде бързо се оправят децата  Hug

За пастата за зъби ползваме аквафреш, ама то едно миене  ooooh! тя иска сама,аз й слагам малко паста тя я яде,иска още, абе нищо не правим....

# 147
  • София

Честито на Дейка! Да е здравичка и послушна!

# 148
Ду-ду!
Мерси за кафето! Heart Eyes
Неви, честит рожден ден на Дейка-Змейка!
Нека бъде много щастлива и да се радва на прекрасно детство!

# 149
  • Варна
Честит Рожден Ден на Дейка! Пожелавам и много здраве, щастие и много радости!

Общи условия

Активация на акаунт