Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 472 249
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 3 465
  • София
Здравейте, искам да попитам, за серозен отит /с температура, уж от вирусно заболяване/ какво е лечението, което прилагате?
При нас изписаха общо взето само ксилометазолин за отбъбване на лигавицата...което малко ме озадачи...
Чета за балоните, може би трябва да взема и да опитаме...
Силно се надявам да избегнем втория антибиотик /преди броени дни приключи 7 дневен курс аугментин/, детето е направо съсипано, от 5 декември не може да си стъпи на краката /на 8 години е/.
Има ли нещо допълнително, което вие давате в такива състояния?

# 3 466
elma81 ако възпалението е силно, антибиотици дават. Всичко друго е само съпътстващо. Нямам опит с балон, до колкото знам го препоръчват за облекчаване на налягането и заглъхването на ушите, но пак си остава нуждата от антибиотиците.

# 3 467
А възможно ли е да се избегне операция само чрез прием на антибиотик? Отбъбване и отпушване на Евст.тръби?

# 3 468
  • София
Нас ни викат за изследване на слуха 10 дни след последния ден прием на Панцеф, последвал след 7 дни прием Аугментин. На 7ми ден от Панцефа при контролния преглед течност в ушите имаше, слуха в този момент беше излишно да се коментира, изследванията ще направим в сряда. Антибиотика при нас единствено стопира разрастващото се бактериално възпаление, сега разчитам на Антихистамин за отбъбване на лигавиците и изтичането на течността.

Поточе, при нас миналата година течността беше следствие на поредица от хреми и вирусни заболявания, ненавременно адекватно лечение след като детето очевидно не чуваше, течността беше силно сгъстена, нямаше нужда от антибиотик, но пък порядъчно 4 месеца бяхме на муколитици, антихистамини и кортизони в носа...

# 3 469
Не сте оперирали все още, така ли?

# 3 470
В Пловдив къде може да се направи тимпанограма?

# 3 471
  • София

Медикаментозното лечение при нас имаше резултат. Отървахме се от операция. Дано и сега успеем.

# 3 472
  • Sofia

Медикаментозното лечение при нас имаше резултат. Отървахме се от операция. Дано и сега успеем.

Това, че сте се отървали от операция може и да не е добре. В един момент е доста по-удачен избор, вместо непрекъснато медикаментозно лечение. Операцията е 30 мин и решава въпроса ( в повечето случаи проблема). В другия случай месеци наред може да се дават разни лекарства безрезултатно. Има опасност при продължително недочуване да се изгуби еластичността на тъпанчевата мембрана и тогава намаляването на слуха остава за цял живот.

# 3 473
  • София
Към момента се доверявам безрезервно на лекуващия лекар на детето.

# 3 474
Аз смятам, че такива операции при децата трябва да са наистина медицински обосновани. Преценката на доктора за рисковете е много важна.

# 3 475
Здравейте.
Да подбутна малко темата.
Синът ми е с уголемена трета сливица, 3 степен. Наличието й е установено декември
месец миналата година. Според мен се сдоби с нея септември месец. Не боледува, не кара отити,
бронхити и прочее. Тъпанчетата му са леко хлътнали и както се
изрази доктора ''чува все едно е нависоко''. Борим се само с вечните задни
хреми. Диша непрекъснато през устата, денем и докато спи също. Забелязвам
едно удължаване на личицето, а и един от УНГ-та при които го водих каза, че като
стане на 5-6 трябва да го водим на ортодонт. Посетили сме двама доктори. Единия каза, че не
е за вадене, защото не боледува. Другия от вратата заговори за операция.
Не ме притесняват толкова хремите, колкото дишането през устата и по-слабия
приток на кислород към мозъка. Смятам да го заведа и на трето място. За съжаление
никой не ни предложи някаква терапия за свиване на сливицата.
Стана малко дълго, извинете.
Бих искала да попитам накой от Вас пробвал ли е халотерапия?

# 3 476
  • София
DanielaL - и ние дълго имахме проблема с дишането, дори когато свихме сливицата, дъщеря ми продължи да си диша от устата по навик.
В момента две години след това диша през устата като е хремава, дори и да не й е запушен носа и след това още поне 10 дни след като мине хремета още е през устата. Тъкмо продишва от носа и пак се разболява.

Когато сливицата се свие, много деца си продишват от носа, но ако дълго време е от устата, става навик, преди детето ми можеше да дъвче и да диша от носа, сега като дъвче не диша от никъде и от време на време си взима силно въздух от устата и го издиша от носа.
Тя просто не знае как се диша  #Crazy  ooooh!

Положението драстично се оправя лятото, когато й се събират 1-2месеца без сополи, но дойде ли есента почва пак.

Важното е да свиете сливицата, а за дишането до колкото пропучих много обстойно, по-важно е как диша докато спи, моята дъщеря поне докато спи диша от носа или поне през времето, когато съм при нея докато заспи.

# 3 477
Здравейте.
Синът ми е с уголемена трета сливица, 3 степен. Наличието й е установено декември
месец миналата година. Според мен се сдоби с нея септември месец. Не боледува, не кара отити,
едно удължаване на личицето, а и един от УНГ-та при които го водих каза, че като
стане на 5-6 трябва да го водим на ортодонт. Посетили сме двама доктори. Единия каза, че не
приток на кислород към мозъка. Смятам да го заведа и на трето място. За съжаление

Здравей,
до колкото видях в профила ти, май си от Варна. Ако все пак се бъркам и живеете в София, аз водих синът ми при др Огнян Попов. С терапия третата сливица се сви. Но терапията не вклюва само лекарства(капки за нос), а и държане на едно апаратче до сливиците на детето, което излъчва вибрации (ако се бъркам, нека някой ме поправи).

# 3 478
  • Sofia
Здравейте.
Нашият случай е на 100 процента идентичен с Вашия. Махнахме сливицата и малкия се оправи. Преди това месеци наред опитахме почти всичко. Операцията е 30 мин и детето малко преди нея и веднага след нея е в съзнание. Всичко мина за няколко часа, а преди това се мъчихме месеци...

# 3 479
Здравейте - да разкажа накратко 2 месеца три пъти правим ларингит,имам подут лимфен възел и пресипнал глас. Почнахме имунотрофина и получихме обрив като ухапано от комар,вече 20 дена не минава.От Велико Търново сме и не знам с кого да се консултирам вече Sad

Общи условия

Активация на акаунт