Кръстихте ли бебо на баба или дядо?

• 8 820
  • 197
  •   1
Отговори
# 150
Малкият син кръстих на мъжа ми, а големия на баща ми. Ако имената Ви харесват защо не, смятам че децата ми имат най хубавите имена: Константин и Георги Peace

# 151
Не. Дори с буквички не сме се съобразявали.
Избрахме имена, които ни харесват.

# 152
  • София
Не. Не смятах че това е нужно поне в нашия случай. Нашето дете се роди с името си.

# 153
  • София - Младост 1А
Винаги съм си мечтала да имам син и да се казва Петър. Това е любимото ми име. Баща ми се казва Петър и съм имала 3 гаджета с това име. Все си мислех, че ще се оженя за някой от тях но...  Когато ни казаха, че бебчо е момък аз веднага споделих идеята си за името. Понеже мъж ми и той трябваше да изкаже мнение реших да не насилвам нещата. Мислехме различни варианти за име. Две от имената фаворити бяха Мартин и Боян. Но някак усещах че нося Петърчо в корема си. И така лека полека отпаднаха другите предложения и Пепино си остана с любимото на мама именце. А дядото...... умира си от кеф.

# 154
  • Пловдив
Името на дъщеря ни е комбинация от името на свекърва ми и майка ми. Никой не ни е влиял в това решение. Нямам против традицията да се кръщава на роднини. Е, да кръстиш Памела на баба Пенка е малко смешно, но това е само мое мнение разбира се.

# 155
при нас се получи следното
дъщеря ми се казва любов.идея за името й даде мъжа ми защото майка му севда не си харесва името,а севда значи любов.тя пък казваще че не иска да кръстим детето на нея,както и майка ми.през бременоста не знаехме пола и мислехме да е на свекъра ако е момче,но за момиче казах на мъжа да решава и той каза любов.свеки обаче е обидена,защото аз имам дядо любен и съм си била кръстила на него
момчето ми е петър,защото търсих име между пламен и павлин,което да ми харесва.мислех да е на свекара пламен,но сега мъжа ми не искаше и така петър.свекъра и баща ми обаче не признават да е кръстен на тях
така че май децата ми не са кръстени на баба и дядо
мисля че най важно е на родителите да им харесват имената

# 156
Не.Кръстихме го на мъжа ми.

# 157
Aми да живот и здраве ще носи първата буквичка на баба си(свекърва ми)
мисля,че заслужава( разбира се ,че и често ме ядосва)

# 158
Да, моята Никол е кръстена на свекър ми Николай ... Той не й е истински дядо (втори съпруг на свекърва ми е), но заслужава повече от всеки друг ...  Heart Eyes

# 159
Да! Кръстихме малката на свекито! Laughing

# 160
Да! Кръстихме малката на свекито! Laughing
и ние така,само че малкият Mr. Green

# 161
  • На погрешната планета
Да,на свекървата!Но тя си го е заслужила,а не защото така трябва!

# 162
Да, на майка ми, но отчасти. Мама е Йорданка, а дъщеря  ми е Дана.

# 163
На никой , и заради това още ми се сърдят свекъра и майка му .
Свекървата обаче е на моя страна , в Русия такиви традиции нямало , каза тя .

# 164
 Аз също не съм привърженик на кръщаването на баби и дядовци,освен ако наистина не го заслужават.Родителите на моя съпруг обаче не заслужават с нищо тази чест !Затова я кръстих както си поисках аз, като взех първата буква на баща и .Не искам детето ми да носи кармата на дадения човек,чието име е взело Naughty (когато човека е лош де,ако е добър нека му вземе кармата) Свекър ми е пълен алкохолик и пройдоха,как да си кръстя детето на такъв ? #2gunfire За свекървата....там пък направо да не говоря ! Close  На моите родители вече има кръстени деца,така че просто си избрах Калина и точка.Който иска да ми се сърди - традициите са хубаво нещо,но аз нямам желание да им ставам роб.

Общи условия

Активация на акаунт