За Великден с червеничко яйце,ще мацнем октомврийското челце!

• 28 921
  • 685
  •   1
Отговори
# 225
СилвеHug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Пиши, когато можеш как сте Praynig Praynig Praynig Бързо прибиране у дома ви пожелавам! Hug Hug Hug

# 226
Здравейте, момичета,
сутринта не можах да пиша, че Жорчо е много неспокоен и проплаква - боли го нещо Sad Сега следобед ще отидем до педи. Все си търка ушенцата и пръстите са му в устата. Толкова неспокоен не ми е бил досега. Цяла нощ не стига, че е залепен за мен и гърдата, ами и насън проплаква и само с гушкане и люшкане се унасяше. Спала съм 2 часа макс. Ама майната ми на мен, само детенце да е здраво  Praynig
Силви, дано бързо сте си у дома. Какви са тея болетси, това чудо.... В предната отчетна с дъщеря ми нямаше такива неща. Чак на 6 месеца едно бебече влезе в болница с пневмония, но майка му по съвет на свеки цяла зима не го беше извеждала навън  ooooh!
За захранването - всичко е от съветите на Косе Босе, т.е оттук, от форума. Вече веднъж съм пускала цялото инфо в отделни постове през последните месеци и за да не спамим пак предлагам да ми пуснете на лични имейлите си и да ви препратя целия уърдски файл. С много майчета така направихме  Hug
Иначе за ориза - сега в това тиквено пюре, с което захраних малчо имаше ориз. И го дадох без тревоги, защото съм въвела оризовата каша.
Съни, честито зъбче! Как изкарахте на рождения ден?
Пепи, бързо да оздравява баткото  Hug

# 227
  • Sofia
Силви  Hug Много положителна енергия и стиснати палчета от нас. Бързо да минава и скоро да сте си вкъщи с Крис.  Praynig

Съни Честито зъбче! Дано всичко да са белички и здравички и да излизат вече бързо и лесно, че се измъчихте всички! Предно ли е? На нас ни излязоха долните кътници, направо не знам защо в такъв объркан ред пробиват!  newsm78

А зз реших да оставя захранването за след Великден. Нещо се стреснах малко и ще изчакам да се успокоя малко аз, та да не изръчкам неволно детето. Embarassed

Иначе вчера преди да видя, че в акото има черна жилка й дадох пак картоф и днес вече няма никакво отражение в памперса... Може и да не е било от него, а от агнешкото, което ядох аз. Blush Кой знае с какво е било бъкъно това месо?!  ooooh! Важното е, че в момента малката е добре.  Peace

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 15:13 от Smehoranka

# 228
Силви, дано бързо бързо оздравеете и се приберете в къщи  newsm17

# 229
Да се разпиша и аз сега...Само да кажа,че Силвето каза,че няма интернет и затова не може да пише как са,но аз ще й пиша да ги видя как са утре или други ден WinkДано да ги изпишат скоро и да не е нещо сериозно!

Иначе да ви кажа,че от днес Алина има и второ зъбче LaughingТочно до първото,само белеят и боцкат,сега трябва да започнат и да растат,ама важното е,че са пробили и поне няма да я тормозят повече.
Аз пък се престраших най-сетне,та ходих на зъболекар.Сложи ми една упойка,която не ме хвана там,та ме боля,докато ми го обработва,а после като ме хвана,като ми изтръпна и език,и всичко,та чак едвам говоря...Направо ужас,държа ме 2-3 часа и сега му пусна,ама...И ми сложи някакво отвратително лекарство,сега трябва да следя до края на деня дали ме боли,ако ме боли,трябва да ходя да ми сложи арсен и да го омъртвява...Уфф,дано не ме боли.Опитва се сякаш,ама слаба работа.

Марс,радвам се,че мъжа ти се оправя.Дано наистина да не завлачат делото,ама като знам как се случва обикновено и... #Cussing out

Цеца,а пък Алина мести ръцете,а краката не,та накрая забива нос и се сърди. LaughingМного е смешна,хиляда пъти й помагах,показвах,ама не разбира и туй то...Нищо,аз не бързам,по-добре е че не пълзи,че после няма спасение Laughing

Пепи,Ивко много е пораснал и какъв пухчо е станал,много е сладък! Wink

Тони,не знам hahahaАз това с бялата дрешка не съм го практикувала нито с Боян,нито с Алина...Хич не я знам тази традиция Rolling Eyes

Деси,на мен също ще ми липсва беззъбата усмивка,ама пък и много обичам бебоци с по 2 зъбчета като се усмихнат...и са като зайчета Mr. Green

Ахилеа,нощеска ви сънувах с Християн.Засякохме се в един детски магазин,аз търсех някаква туника за Алина,ама бях сама...Ти като влезе теб не те познах,познах Християн и той ми се усмихна широко,та започнах да го закачам,да му щипкам бузките...и измеднъж той се оказа у мен,та ми и проговори Mr. GreenНакара ме да си намисля желание и после като го попитах дали ще се сбъдне,той ми каза с доста сериозен тон "не" Mr. GreenИ накрая го заведох да му купя тениска,той си хареса някаква зелена,много странна,мрежеста Mr. GreenСтранни сънища...

Анбибиан,глутена се въвежда през 7-8-мия месец,зависи и кога си захранила.Аз лично ще го въведа тия дни.

Флучия,дано нищо му няма на Жорчо.Да пишеш след прегледа,че да не ви мислим. WinkА на рожденния ден изкарахме добре,стояхме до 22 часа и се прибрахме,че и двамата се разкиселивиха,доспа им се,та така...

Смехорнака,да предни са и двете зъбчета,отдолу,едно до друго.Днес излезе второто. Grinning

Айде,аз изчезвам.Целувки!

# 230
Силви, имате стиснати палчета от нас за бързо  оздравяване и прибиране у дома Praynig Praynig Praynig

Съни, честити ви зъбчета да са ви белички  и здравички  Heart Eyes

Ние днес ходихме във Варна да му взимат кръв на Сами.Горкичкото така сладко си спеше в 6.30, но трябваше да го събудя да го сменя и преоблека, че в 8 трябваше да бъдем в Терапията. Отиваме в кабинета и сестрата ми вика ти ако искаш излез навън да не го чуваш като плаче Shocked, а викам не мърдам от тук.Взеха му кръв от вената, а моето малко геройче изобщо не реагира, гък не каза.Всички останаха доста учудени, че не плака Wink Преди малко и резултатите излязоха, като гледам се вместваме в референтните граници, но да видим какво ще каже утре Йотова.

След ходенето по болници и лаборатории се разходихме малко.Самито намаза от Фокса тениска и къси дънкови панталонки/на промоцийка разбира се/ и от Карнавала - розовата ризка/на която се каня отдавна Twisted Evil/ и още едни дънкови панталонки, също и шапка с козирка Grinning

Марс, много неприятно това, което се е случило на мъж ти.Радвам се че се оправя вече и дано тези пешлимета си получат заслуженото.

# 231
  • Куциндрел
Стискам палци Крис да оздравее бързо. Praynig

За домашните пюрета, ако се използва пасатор е хубаво по-голямо количество зеленчук да се свари, за да може добре да се пасира. Поне с моят пасатор е така.
Днес Йоан си изяде цялата каша, направих 30 мл каша с 3 лъжици пюре от круша. Явно така ще си яде плодовите пюрета. Днес купих тиквички и сега варя зеленчуков микс, за него пюре, за нас крем супа.

# 232
ПОжелавам на Крис на Силвето бързо възстановяване и скоро да са вкъщи.  Praynig

Съни, виж как бързо взеха да никнат зъбките.  Mr. Green Ама твоя зъболекар как така не провери дали те е хванала упойката? Моята зъболекарка много внимателно проверява дали ме е хванала упойката и чака докато ме хване и чак тогава започва работа.
А с тоя сън направо ме разби.  Laughing Християн наистина много се усмихва на хората, но понякога реве от тях.  Laughing Ама това желание и мрежестата тениска ми скриха картите.  Laughing

Наденцето, защо не ви взеха кръв от пръстчето? Браво на Сами, че не е казал гък.  Laughing И хубави покупки е намазал.

А сега се върнахме от поликлиниката. Дробовете на Християн са чисти, гърлото също. Само все още има малко хремичка. Каза още 2 дена да капвам капки за нос и да давам сироп за кашлица и да спирам лекарствата. Само физиологичен разтвор да продължа да пръскам. Не видя причина да не яде, но най-накрая откри малко зачервено в едното ушенце и изписа капки за уши, които да капвам 3-4 дена. Каза, че може и да не яде заради ушето, а може и заради зъби. Важното е, че Християн се подобрява и няма да му давам поне засега антибиотици освен ако положението не се влоши вместо да се оправи, но засега се оправя.
А може наистина заради ушето да не иска да яде понеже като си дръпне ушето и почва да реве и спира да яде. А това уше предните дни 2 поредни вечери го надра до кръв та нищо чудно и от него да е всичко. Ще разберем след няколко дена.

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 18:50 от A_H_I_L_E_A

# 233
  • София
За Силвето и Крис-дано бързо се оправя детенце и да са си вкъщи скоро!
Ахилеа,радвам се и за вас,да минават всички болести и да си пишем само приятни неща тука!!!

За позите за кърмене ми е много интересно да давате идеи,защото моята любопитка е супер шавлива и едва я прилъгвам да стои мирна 10 минути и да суче.Вчера и тя сука като си дърпаше крачето с едната ръка...Ама толкова ми е сладка,просто няма друго такова чувство,преливам от щастие като се кърмим.И малко се нервя също,понеже малката се дърпа и не иска да суче силно,чака си шишето,аз я натискам и понякога слагам на възглавница и отгоре се навеждам и тя суче,друг път пея песнички,давам й герданчето ми да си го върти из пръстите,най-ефективна е когато заспи,но това успявам да го постигна в 2 хранения дневно.
Ние нали се възстановяваме от бронхиолит и до онзи ден беше само на мляко,от вчера почнах с каша и утре ще дам плодово пюре,общо взето не бързам много,сега й се е разстроило стомахчето от гадните антибиотици и повръща по малко след храна.Та нови неща по-натам ще давам,мисля каша от просо и плод тиква или слива.

# 234
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте и от мен. Моето момиче заспа в 20:30 - никога не е заспивала толкова рано  newsm78 Пропусна банята, но беше много изнервена пограках й малко песнички и заспа. Дано поне да откара до сутринта, току виж съм изпреварила Цеца утре  Mr. Green Днес минахме през педиатърката, прегледа Ая - каза, че е здрава , малката се изкашля в кабинета, но според педи това не е притеснително и съвсем скоро ще отшуми. Между другото минахме и на консултация (нали пропуснахме март месец) и се оказа, че за месец и 10 дни Ая е наддала едва 400гр (5900гр) , но компенсира с цели 3 см Wink Педи каза да започвам захранването и въпреки , че ми се искаше да я оставя да се маца и захранва сама... купих тиква и морков и да видим кое ще избера като за начало  Mr. Green Любопитството надделя над търпението ми и ще изпреваря малко събитията с едно пюренце  Mr. Green Mr. Green А като ми пристигне стола ще я оставям вече сама да се маже  Heart Eyes Heart Eyes
Другото , което педи каза и мен малко ме втрещи е, че Ая е готова и за гърне  Shocked Тръгна да ми показва упражнения, които да правя, за да започне да сяда... но остана изненадана, че малката се справя чудесно и каза :"Готова е!" . А случайно ли се случи не знам, днес получих колет от кръстницата на Ая , в който имаше гърне  Joy Веднага цопнах малката на цукалото ... ама само толкова.. бебето стой и се оглежда Simple Smile Ще видим кога ще го сефтоса  Mr. Green
Преди малко както хапвах и ми се отчупи част от зъб  Cry Стой си във венеца, но си се клати сякаш ще падне. Дано ММ успее да се прибере утре, че да ида в четвъртък на зъбар, че с тия празници не се знае кога ще се случи  Whistling
В този ред на мисли, СЪни, честит ви 2ри зъб  Mr. Green Всеки ден по един да избива и мъките да приключват  Mr. Green
Силви  Praynig Дано Крис да се оправи бързо и да се прибирате скоро у дома  Praynig Praynig

# 235
За домашните пюрета и пасирането - аз имам кухненски робот и по-големите количества пасирам в шейкър-каната, а по-малките количества, като една ябълка да речем, пасирам с ръчен пасатор. При мен го няма този проблем, както при Сеса, ръчния пасира много добре, но досега винаги съм пасирала горещи неща.

# 236
Да не казвам аз как ги мачкам с вилица.  Laughing А някои пасирам с пасатор, които не става с вилица.  Mr. Green

Забравих да се похваля, че най-накрая Християнчо си изпи млякото тази вечер. Капнах му капки за уши, изчаках малко, дадох му млякото и той го изпи.  Party Обаче почвам вече друго мляко на Гербер да видим как ще го приеме и дали ще има ефект за изхождането. Дано почне пак да си яде и твърди храни, че последните дни почти само на мляко кара и много взе да отслабва.
А аз така се отрязах с един Тайлол хот, че пиша и спя и направо ще си легна.  newsm46 smile3524 и чакам мъжа ми да дойде и да ме гушне.
Сладки и спокойни сънища на всички.   sleepuu

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 22:40 от A_H_I_L_E_A

# 237
За домашните ми пюрета вчера си поръчах този комплект на Авент
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004G8QH0E/ref=oh_o00_s00_i01_details
Четох някакви статии за приготвяне на бебешки пюрета и попаднах на мнение, че замразяването в бурканчета от пюре не е препоръчително, защото е възможно да се отчупят малки частици стъкло и незабелязано да попаднат в храната на бебето. Понеже аз замразявам във форми за лед, но после местя кубчетата в големи буркани с винтови капачки, това си го помислих още първия път като извадих буркана от камерата и вече само захлупвам с капачките, не ги затварям и реших да си ги взема тези чашки, аз и сега си ползвам 2 такива и са ми много удобни  Grinning

Да ви кажа, Яна приема странно ябълката. Яде я, все пак се е метнала на баща си - добро прасенце - нищо не връща  hahaha Обаче й се чуди на първите 1-2 лъжици преди да почне да лапа лакомо и се чудя дали това има нещо общо с факта, че всички пюрета до сега ги приготвях с нейното мляко, а ябълката с нищо, защото като я сваря тя става толкова сочна, че пасирана, няма нужда от разреждане с вода или мляко  newsm78
Сега за гостито при бабите съм й нагласила няколко бурканчета на Хип с въведени вече храни плюс 2 бурканчета сини сливи, реших тях да й въведа по време на пътуването й, само да не й се осладят повече от моите манджи и да не иска да ми папа после буламачите  Whistling

# 238
  • Нейде из лудите гори...
Кукуригуу !
От един час сме ококорили очи и игра се вихри в нашия дом. Определено Ая спи по 10 часа.. ни минута по-късно  Wink Но аз все съм недоспала и дори те не ми стигат. Та от ранина съм направила план графика за деня, да видим дали ще стане. Дано успея да запиша час за зъбар днес.. че не ми се мисли.
Желая ви прекрасен ден   Nature Sun With Face[/color]

# 239
Добро утро Hug

Напоследък нямах много време да се отчитат, но много работа имам и затова е така.

Силви,  Praynig Hug дано бързо да се оправи Крис и да се прибирате вкъщи!

Ахилеа, дано да оздравява бързо Хриско и да се измъчвате така!

Марс, финна мадама е Ая Grinning

Съни, честити ви зъбчета! Да са здравички и белички!

Тони,
излязоха ли резултатите от урината?

Гледам за глутена си говорите и аз се замислям за него, въпреки че още не съм почнала с месото, та не знам дали не трябва първо с него newsm78 Май ще чакам следващата консултация и тогава newsm78 Но да ви питам вие как и с какво ще въвеждате глутена?

Вчера пробвах Миа отново със зеленчуци - нарязах и запекох в тавичка с малко вода картоф, стана доста вкусно за мен поне, но въобще не го яде. Опитва първата хапка и като усети, че е от любимите плодове и плюе. После си изяде един малък банан с удоволствие. Странното е, че например авокадо яде, а то е доста безвкусно също само по себе си. Ох, с това ядене не знам какво ще я правя вече. Вчера яде освен млякото пюре от сини сливи 80 грама с лъжичка просо и този банан, проблемът е, че яде супер малко мляко на ден около 300-350 грама и няма сила, която да я накара да яде повече #Crazy Не съм пробвала единствено мляко с бисквити, но пък не искам да й давам захар отсега и не знам вече какво да я правя, гледам да й давам все калорични неща - банан, авокадо, елда, просо, киноа освен млякото, ама тя с нейните миниатюрни количества....

Общи условия

Активация на акаунт