През СЕПТЕМВРИ моето тумбаче, ще е вече малко пеленаче!

• 25 129
  • 746
  •   1
Отговори
# 570

Добро утро момичета!
Лъчезар и на мен много ми харесва  Peace
Ние имаме 2 варианта за женско и 1 за мъжко име. Тъй като засега се очертава да е дама - Теодора или Екатерина (на брат ми или на майка) , за мъжко Теодор.

# 571
Добро утро!
Аз пък съм от тези с фешън имената.Не съм фен на това да си кръщавам детето на някого.Мисля си,че детето както е самостоятелен човек така и трябва да си има негово уникално име.Име само за него.Освен това може да ви е смешно,но си мисля,че малко или много детето ще вземе нещо от човека на когото е кръстен.А аз не искам да обременявам излишно детето си с нещо.А и го има момента,че ако кръстим детето на някого другите колкото и да не го показват сигурно ще им стане малко вътрешно.Аз не съм много голяма традиционалистка,даже хич така,че това е мнение на такъв тип човек  Crazy Синът ми е Паоло със фамилия Кеманов и не ми звучи никак странно.
 Hug

# 572
Та за името и аз смятам да е традиционно българско. Даже точно Никола ми се върти в главата, но нека стигнем до там... има време.

А зъщо, само не искам да робувам на факта - децата да се кръщават задължително на родители!
Искам ние да си изберем хубаво име, което най много ще ходи на бебчо.

Което ме подсеща м/у другото, че снощи го сънувах ... вече родено и се глудахме вкъщи, но основното, което правехме е да ядем и серем  Mr. Green Последното, което помня от съня, е че така се беше оАкало  Blush че го миех на течащата вода, защото с кърпички стана мазало  Crazy Joy Joy Joy

П.П. Чувала съм, че ако се кръсти на някой роднина ... ще носи неговата съдба  Crazy Не знам до колко е верно, но все пак ...

П.П. Канелче ... напрово си четем мислите с последното ми изречение  Mr. Green

# 573
  • Варна
Анхела, от тези книжки ще има и в следващите броеве на списанието, но ще бъдат други. Смятам да си ги купя, защото много ми хареса тази за кърменето и захранването. Много добре е описано всичко, даже с картинки за кърменето и има 200 рецепти за бебешки храни. Не са пропуснали нищо за алергиите (от какво стават и как да ги избегнем), за ваксините, и за купешките храни.

# 574
За името - аз гледам да си подхождат трите имена на детето. Свекървата се казва Мирена, а баща ми Тихомир. Исках децата ми, ако са момче и момиче да са точно с техните имена, защото и двете си подхождат заедно дори - и двете имат "мир" и това ми допада. Да, обаче първото се роди момиче и свекървата не искаше в никакъв случай да е на нея - винаги й е било трудно с мъжете и е малко опърничава и каза, че не иска да го предаде на внучка си. Мъжът ми каза, че тогава ще се казва Симона и аз се съгласих. Симона е досущ като баба си Мирена - много прилича на нея не само по външен вид. Сега свекървата ми вика, че е сигурна, че ще имаме пак момиченце и ще се казва Мирена. Аз пък съм решила да е Калина - много ми харесва и няма да е на никой. Ако е момче - остава си Тихомир.
sky, забравих да напиша, че най-вече за пълнозърнест хляб искам машината, защото пълнозърнестият хляб на пазара съдържа какво ли не.

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 09:55 от tiya_4

# 575

F.a.t.e.- Joy ,но аз наистина вярвам в това.Ние понеже сме интернационално семейство и имаме най-малко българско в целия род,та всички сме с по екстравагантни имена така да го нарека.И не ми стана никак приятно,когато майка ми преди да знае пола и се изцепи-ми може и една Ружена да сте направили.И аз  #Cussing out #Cussing out #Cussing out чак не можах да повярвам на ушите си.Първо,че не харесвам името и,второ,че тя знае мнението ми за имената и ,че никога за нищо на света няма да си кръстя детето на някого именно заради това,че мисля,че малко или много се взема от съдбата на човека.И от къде на къде някой ще си тика носа в такова семейно решение?Направо не можеш да повярвам ,че това го казва майка ми!!!!!!!А тя никога за нищо не се меси.Явно много и се иска,но пък в крайна сметка ние сме 4-ри деца така,че има още шанс  hahaha

# 576
sentex - вече поръчах мама да го купи и ще ми го прати, ще си купувам и другите броеве  Hug

аз вече съм с фамилия Фуфалко, и нашето изискване е, името да се среща в БГ и в Укр., тук нямат традиция за баби и дядовци, което ме радва  Mr. Green

future-maman - ще се радвам да споделиш за възглавницата, моята ще дойде след около месец  Party

# 577
Добро утро и от мен на всички мами  Simple Smile
За имената най-добре избирайте такива, които харесват на вас. И да ви е приятно да му извикате на детето, за да не се срамува после от името си. На мен „любимото„ ми име е Салфетка Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 578
  • Варна
anghella радвам се, че ще си получиш хубавата възглавница  Hug На мен нещо не ми се занимава с американския ибей.
За тестените работи-обожавам. Всеки ден си купувам козунаци на конци, а днес взех 2  Embarassed
Честито на всички, които са разбрали пола на бебетата  Simple Smile
За името, голямата уж я кръстихме на свекърва ми , а се оказа , че всъщност само първата буква и е обща. Още по-добре  Wink
Следващото ще е кръстено на себе си. За момче имам чудесно име, ама за момиче нещо съм в затруднение  Rolling Eyes  Също ще гледам името да значи нещо хубаво.

# 579
Lucky и за името Никола, и за микровълновата и аз съм за с две ръце, само да се появи син щъркел. Баща ми се казва Никола и съм си решила, че ако имам късмета да е момче ще носи неговото име. От микровълновие и аз не виждам мн смисъл Naughty

# 580
Добро утро момичета:).Благодаря ви за отговорите на моя проблем с болничните.Вчера след като писах нямах време да вляза повече и все още не мога да ви изчета:).
Фейт ,там където пише за предадени болнични ми го има само един януарски,мен това ме озадачи.Иначе е вярно,че от счетоводството ги носят до 10то число на следващия месец.Ще изчакам да минат празниците и отивам да се разправям.То е вярно,че тия парички са малко ама за мен все пак е важен принципа-нещо,което ми се полага е и ще си търся правата докрай.
Като казахте сънища...в понеделник бях на лекцията в майчин дом за кърменето с bydik и хоп тая нощ сънувах ,че бебче вече се е родило и е време да го накърмя.Е ,поне в съня чинно си спазвах каквото ново научих на лекцията  Laughing Laughing
За великден-остава да си купя само яйчица днес и утре се почва голямото мазане:).Дано станат красиви и ще ви ги снимам за новото албумче.
Пък за албумчето с коремчета качих една снимчица от днес.Огрооомно:)
Да се оплача-вчера направих огромна обиколка за дрешчици.Е как изобщо ги носите тия дънки за бременни не знам.Аз някак не предполагах ,че с тая платка ластична няма как да има копчера ,ципове...то си е едно наглузване ...Никак не са ми удобни и не си взех.Ще пробвам с по -свободни панталонки с ластик-тамън времето им за употреба няма да е месец-два.
А пък тази нощ така си бях заспала върху мъжо Mr. Green все едно е една от онези огромните възглавници за бременни.Хубав ден милички;)

# 581
  • София
Добро утро   bouquet Фейт направо ме скъса от смях Joyс това "ако" smile3545

# 582
  • Варна
Milena_87 да ти кажа от дънки до дънки има огромна разлика. От предната бременност имам два чифта. Едните са супер удобни, а другите постоянно се изхлузват и са отврат. Между другото неудобните бяха по-скъпи.
Аз пък без микровълновата не мога да живея  Simple Smile

# 583
  • Бургас
Аз пък съм решила да е Калина - много ми харесва и няма да е на никой. Ако е момче - остава си Тихомир.
sky, забравих да напиша, че най-вече за пълнозърнест хляб искам машината, защото пълнозърнестият хляб на пазара съдържа какво ли не.
Oooх и и ние се бяхме спрели на Калина, ама..........няма:)здраве да е!
За машината - супер е  за такива работи, Мулинекс е моята. И ние нямаме микровеле Simple Smile Решихме , че е ненужна вещ, ъаемаща много място Peace

# 584
  • Варна
future-maman твоята възглавница от къде я поръча ?

Общи условия

Активация на акаунт