Слънчев и усмихнат е БУРГАС през май, бебчета ни радват знай ...

• 39 036
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
  • Burgas
И топлата вода не свършва така ли като при другите бойлери?

Няма как да свърши, това не е бойлер с вместимост, а само бързонаграяващ.
Peace Много добре ми звучи, а дали харчи много ток?

# 511
  • Пловдив
И топлата вода не свършва така ли като при другите бойлери?

Няма как да свърши, това не е бойлер с вместимост, а само бързонаграяващ.
Peace Много добре ми звучи, а дали харчи много ток?

Не, не харчи много ток.Поне моите са много икономични - готвя на ток, всеки ден пускам съдомиялна и пералня, къпем се, от 4 климатика 3 да работят постоянно и най -високата ми сметка за ток е била 160 лв през студените месеци, сега ще падне на 90-100, което при такава консумация е съвсем нормално.

# 512
  • Burgas
И аз така мисля Peace

# 513
  • Бургас
 smile3511Чак днес видях,че има Бургаска тема.

# 514
  • у дома
Чета нещо че ползвали трифазен ток, еднофазен... Не съм много наясно - нашта мрежа е двуфазена май ... Ти променя ли системата, като правеше ремонта

# 515
  • Burgas
Сега колегата ми обяснява, че трябвало да се подсилва ел.инсталацията и да се слага по-дебел кабел защото тези бойлери били 6киловата, а обикновените 3.

# 516
  • Пловдив
Сега колегата ми обяснява, че трябвало да се подсилва ел.инсталацията и да се слага по-дебел кабел защото тези бойлери били 6киловата, а обикновените 3.

Да, ако инсталацията е стара се подсилва връзката.Тези 6 киловата обаче се консумират при максимален дебит, средно е около 4-4,5 киловата консумацията.

# 517
  • Burgas

Да, ако инсталацията е стара се подсилва връзката.Тези 6 киловата обаче се консумират при максимален дебит, средно е около 4-4,5 киловата консумацията.
Peace

Абе дано пуснат водата, че не ми се купуват сега бойлери.

# 518
Момичета, я кажете някой има ли отзиви за Пиано Бар Silicon. Ще имаме търг. среща и се чудя къде да ги водя след 23ч.

# 519
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
И аз днес си напълних една чиста кофа с вода от кухнята (там сме с малко бойлерче) и се изкъпах поливайки се с пластмасова чаша  doh

Смятахме с мъжО да ходим днес след работа за бойлер, но ще изчакаме. Като си разгледам ф-рите и установявам, че от 60лв. ф-ра 27 са за топла вода, останалите са за сградна инсталация. И да си купя бойлед пак едни 30лв. ще им ги давам ей така за тоя дето духа...

А жената, която ни засича  веднъж ми разказва как Топлофикация са свикнали да си получават от еди кой си блок 4000 лв. примерно и ако някой се откаже разликата се поделя между останалите. Един вид Топлофикация не ги интересува колко реални ползватели има, те си чакат 4 000 лв. от този блок и това е.

При нас и зимно време много често стои въпросът с водата, може би защото сме на 15-ти етаж ли, обаче топла вода йок. Отварям "кранчето" (не знам как се казва сега това нещо дето го вдигам нагоре) докрай и водата е хладка, толкова хладка, че е имало пъти, в които съм се отказвала от стандартния душ и пак съм си пълнила вода от кухнята Sad Друг път се къпя с тази хладка вода, която обаче се таксува като топла, нали?!

Изобщо много съм им насабрала, но докато не се откаже целия блок няма мърдане... Така или иначе едни 30лв. ще им ги плащам....Другият вариант е да проверя над мен ползват ли не ползват ли и да махна тръбите. Пък който иска да ме съди  Whistling

# 520
 Аз пък не мога да се съблазня от идеята за бойлер, ама хич. И на бойлер съм живяла, не ми стига на мен топлата вода  Mr. Green пък да не говорим, че изобщо, ама изобщо не ми излиза по-евтино  Naughty И другото, на което съм склонна да вярвам - живея в стар над 30 годишен блок пригоден да се топли с парно, т.е. с не достатъчно "силна и здрава" ел. мрежа. Не че разбирам нещо, ама ако 106 апартамента, които потребляват ток колкото да им работят хладилник, ТВ и евентуално да сготвят, ако не са с газ, в един момент включат бойлери и ако е зима пуснат и отоплителни уреди, какво се случва с ел инсталацията  newsm78
 Написах егати изречението, аз не се разбрах  ooooh! обаче ме мързи да коригирам  Mr. Green

TDI, това с липсата на гореща вода при вас е проблем в сградната инсталация вероятно, не е по вина на Топлофикация. Поне в нашия блок е така. До 9-ти етаж водата е вряла, от там нагоре е хладка.

# 521
  • Бургас
Аз лично съм живяла 20 години в блок,ползващ услугите на Топлофикация.Сега от няколко месеца живеем в вход без -ползваме 2 бойлера.Ужасно е водата никога не ми стига ,да не говорим за огромните суми за ток,но и бойлера не е от най-хубавите,а и е старичък.

# 522
Цял живот съм живяла с ТЕЦ, и в Плевен, и тук. Изключение правят няколко години в които бяхме на квартира.  Водата никога не ми стигаше, вечно гледах бойлера да е изгаснал и т.н. За мен по-добро от централно топла вода няма. Ако искам и цял ден мога да стоя в банята  Mr. Green

# 523
И ние тук сме с проточен бойлер. Единственото, което не ми харесва е това, че ако се къпя, а някой пусне вода в кухнята или банята, моята намаля рязко и става студена.  Rolling Eyes Не може да се ползва едновременно от две места. Най-много в момента ми харесва, че има термостат и си е оставен на температурата, на която трябва да къпем малката  и трябва само да пусна топлият кран без повече да нагласям.

# 524
  • Бургас
Ето я и дългоочакваната добра новина

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=913726

Общи условия

Активация на акаунт