СЕПТЕМВРИйските кореми вече проличават, стягайте се мами, лятото наближава!

• 25 576
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Agira къде преглежда този док и колко е ФМ при него?
Смайли гърл относно кафеникавото зацапване - много вероятно е да е от аспирин протекта. При мен се получи такова още в началото, но като ми разредиха приема и полежах малко изчезна. Ти колко често го приемаш, че забравих?

# 121
Eva_82, cassiopeia_vn,  моето зацапване беше няколко капки цвят кафе с мляко...И наистина ми се струва, че може да е от аспирин протекта, пия го всяка вечер по 1 таблетка преди лягане. И той ми беше изписан като профилактика, но не ми споменаха за възможни странични ефекти...И сега като отидох не ми го намалиха, а казаха да продължавам да си го пия както досега...Малко ме притеснява това, че от прекалено презастраховане сега пия една камара лекарства - витамини, аспирин протект, магнерот .... newsm78
Ами ще правя каквото казват, най-важното ми сега наистина са бебенцата..

# 122
  • Варна
Аз пък се чудя защо изобщо го пиете тоя аспирин  Thinking
Каква профилактика?  Пак го изписват, защото им пълнят гушите!

# 123
  • shumen
Момичета как сте?Аз днеска също му ударих една разходка с колежка,че си навзех доста неща.За пазаруването ще изчакам още малко да ми потвърдят пола и тогава ще започна.Днеска намерихме в 1 магазин много хубави бебешки дрешки,който не са скъпи и са чудесни.

# 124
Аз не го пия просто ей така, а заради установена тромбофилия и едва ли си пълнят гушите точно от АП.
Смайли аз пия АП два пъти седмично, а съм с установен проблем. Нямам представа защо не ти го намалят, мисля че е много всеки ден. Попитай доки дали не е по-добре през ден да го пиеш.

# 125
  • Варна
Щом имаш проблем, добре. Но профилактично, в никакъв случай. И вярвай, пълнят си гушите на само от аспирина  , а и от всички лекарства, на които им вървят рекламите

# 126
Barbera аз също имам проблем със съсирването и за това го пия, точно   профилактично ако не го пия може да няма проблем ..може и да има, до колкото си спомням Касиопея е със същата мутация като мен...както и 30% от населението което няма как да разбере ако не си направи специални изследвания. Изписва се и при хора с предишни ранни спонтанни аборти, а и при хора с две бебенца защото са две и е нужен по добър кръвопоток.

# 127
Здравейте и от мен в новата тема  Hug
Честито на всички, разбрали пола - този път и при мен май никак не е сигурно още, та си чакам ФМ май месец да разберем - все ми е тая, но пък си ми е емоция и тръпк,адокато чакам  Heart Eyes
Тъмната линия - на мен ми се появи май около 7-8 месец и като цяло не стана кой знае колко тъмна. Много смешен беше моментът, когато пъпът ми ту изхвърчаше навън, ту пак се прибираше, в зависимост от това колко съм яла  Joy А, и обичах да си го ръчкам навътре  hahaha
Ева, не е задължително да забелваш пишка, ако имаш момче - аз не забелвам, това също е един от големите спорове покрай децата  Mr. Green

# 128
И аз си пия аспирин протекта профилактично..излязоха ми изследванията и нямам тромбофилия но имам патология с предишната бременност и пия аспирин всеки ден по 1...А за аспирина е доказано че в дози до 100 мг на ден подобрява кръвообръщението между майката и плацентата и не вреди на бебето, проблема е в големите дози Simple Smile За другите лекарства съм съгласна че понякога са излишни, но не бих си простила ако се окаже че едно тъпо хапченце  което съм се заинтаила да пия се окаже решаващо за износване на бременността или за здравето не бебето...Само витамините съм съгласна че могат да се пропуснат особено както ние сме бременни през времето с плодовете и зеленчуците....Simple Smile

# 129
Само че трябва да се спре в 9месец най-късно , тъй като асперина разрежда кръвта и преди раждане/ др интервенция не се препоръчва  Peace

# 130
  • Бургас
Добро утро момичета! Аз като едно видно куку в този ранен час, вече съм станала, направила закуска и пуснала една пералня. В последно време не мога да спя, толкова много колкото в началните месеци. И при вас ли е така?

# 131
  • Варна
Добро утро и от мен!
Аз доколкото разбрах днес вече може да се шета, така че голям ден ме чака!

# 132
Добро утро и  от мен!
Лина_бс аз съм както се казва 50/50 в някои дни си спя и то доста, но в други не мога да спя и се събуждам рано рано (имам предвид в 5 сутринта)

# 133
 Добро утро и от мен! Пожелавам на всички добър и слънчев ден и да не се преуморявате много!
eva_82, благодаря ти много за рецептата за козуначените кифлички! Станаха страхотни!   bouquet

# 134
Здравейте мамчета Simple Smile
Аз спя нормално, по 7-8 часа и се наспивам, като съм в нас почивните дни си дремвам и следобеда обаче понякога...
Аспирин протекта при мен беше изписан с цел по-добро кръвоснабдяване/хранене на двете бебета, иначе нямам тромбофилия или риск към нея..
Аз вчера и днес имам много странни болки, като мускулни в стомаха, все едно съм правила 200 коремни преси, усещам ги само като се протягам например, като се разтегна нещо, не са постоянни...Много е странно, не знам дали са контракции, но си лежа за всеки случай на дивана...Мойто коремче порастна много рязко за последната седмица и се чудя дали е възможно да е от това, да са се разтегнали самите коремни мускули(по принцип съм  слаба и нямах корем досега)... newsm78 Някой друг с подобни оплаквния newsm78

Общи условия

Активация на акаунт