Турска кухня *5*

• 523 561
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 915
Автентичните турски мерджимек кьофтеси /кюфтета отт леща/ пържат ли се или не? Видях различни варианти на рецептата в нета и се чудя как да ги направя  newsm78

Чий кюфте не се пържи независимо дали е от леща , булгур , месо или от комбинация между трите .

# 916
  • София
Автентичните турски мерджимек кьофтеси /кюфтета отт леща/ пържат ли се или не? Видях различни варианти на рецептата в нета и се чудя как да ги направя  newsm78

Чий кюфте не се пържи независимо дали е от леща , булгур , месо или от комбинация между трите .

Някъде съм чел май нещо такова, ама там беше сварена леща омесена с булгур.

# 917

Някъде съм чел май нещо такова, ама там беше сварена леща омесена с булгур.

Аз съм опитвала чий кюфте от месо и чий кюфте от леща - върло люто .
Значи кюфтелик булгур е един по ситен и когато се запари става едно лепкаво .
А червената леща е без люспа .
После от лютивината нищо не се усеща ... Shocked

# 918
  • Казанлък of all places
Мерджимек кьофтета не се пържат. Смесват се червена леща, сварена с накиснат булгур и подправки, седят в хладилника и после се правят кюфтенца от сместта. Ако не си я изял на салата преди това, де...

# 919
Мерджимек кьофтета не се пържат. Смесват се червена леща, сварена с накиснат булгур и подправки, седят в хладилника и после се правят кюфтенца от сместта. Ако не си я изял на салата преди това, де...

Може ли с малко по-големи подробности,
че от скорошно ходене до Турция си купих червена леща,
но не съм я готвила - за първи път купувам.

Искам да направя нещо с нея, но ми трябва и подробна рецепта! Embarassed Embarassed

Какви подправки се слагат и след като престои в хладилника - се пържат
или се пекат???? Embarassed Embarassed

# 920
  • Варна и...духом на Босфора
 Mr. Green Пауле,мяташ ги направо в устата от хладилника!  Party

# 921
  • Казанлък of all places
Не се пържат, не се пекат.
Давам подробна изпитана и любима рецепта:
http://drythyme.blogspot.com/2012/08/red-lentil-balls_24.html

С огромни благодарности към Суха Мащерка!

# 922
Mr. Green Пауле,мяташ ги направо в устата от хладилника!  Party

Joy Joy Joy Слушам и изпълнявам!!!! Peace Peace

Не се пържат, не се пекат.
Давам подробна изпитана и любима рецепта:
http://drythyme.blogspot.com/2012/08/red-lentil-balls_24.html

С огромни благодарности към Суха Мащерка!

А аз със същите и към трите Ви!!!!

bouquet  bouquet  bouquet

# 923
Попаднах на нещо интересно

http://www.nefisyemektarifleri.com/aslan-sutu-tarifi/
Aslan Sütü

# 924
Същата рецепта я гледах през седмицата в Мутфаъм по Канал Д. И смятам да я направя,обаче нямам тел шехрие,то какво всъщност представлява,и май и на пилафа слагат Thinking

# 925
Същата рецепта я гледах през седмицата в Мутфаъм по Канал Д. И смятам да я направя,обаче нямам тел шехрие,то какво всъщност представлява,и май и на пилафа слагат Thinking

Мисля , че е тънко фиде навито
Мене по скоро ме притеснява последната съставка , newsm78  това реклама на марка  ли е какво е

# 926
 Да,марка е,аз си вземам масло такова като отида в Истанбул,има едно с маслини,много хубаво.
Ама може и без каймак,айде.Ще украся с плодове и готово.

# 927
 LaughingВзех интервю на един какво е вечерял ....сача басама . оказа се проста манджа със сложно име :
http://www.nefisyemektarifleri.com/tavada-saca-basmaurfa-usulu/
Tavada Saca Basma (Urfa Usulü)

# 928
Търся рецепта за нещо като сиропиран грис. Скоро в Турция купих такова нещо, но дори не обърнах внимание как се казва, защото мислех, че е реване. В къщи се оказа грис халва с локум и сироп. Уникално вкусно нещо, но така и не намирам рецепта.
Редактирам се -открих го сладкиша  казва се Sambali tatlisi tarifi

Последна редакция: пт, 21 мар 2014, 09:38 от MarinaKoteva

# 929
      Надничам от време на време в тази темичка и последния сладкиш ме заинтригува  Crazy В Ютуб гледах клип,но не видях да слагат локум  newsm78....... та,MarinaKoteva,би ли споделила тук рецептата на въпросния сладкиш с грис и локум,моля?

Общи условия

Активация на акаунт