Турска кухня *5*

• 523 644
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 195
danilu, не знам дали вкъщи може да се направи? newsm78 Случайно попаднах на това клипче: българка прави кадаиф, интересно е. Peace

# 196
  • на острова на мечтите
danilu, не знам дали вкъщи може да се направи? newsm78 Случайно попаднах на това клипче: българка прави кадаиф, интересно е. Peace

Благодаря,Лабрекс!
Не ми се отварят снимките, но горе долу добих някаква идея как да постъпя. Ще пробвам!

# 197
Здравейте!
Може ли да ми предложите рецепта за турски сутляш. Как се приготвя?
Съпругът ми го почерпели и както го описа прилича на нещо средно между сутляш и крем карамел.
Поразрових се и открих няколко рецепти, които  изпробвах, но не съм сигурна дали са точно за този вид сутляш.

# 198
  • Финландия
Опитахме сутляш в Турция и много ми хареса.

Рецептата я видях и на първата страница на тази тема. Сега се пече във фурната и е хванало тъмно-кафява коричка- точно, каквато беше, като го опитах за първи път. (но аз го пека на 150 градуса). Сложих царевично нишаctе-"Maisenna". Прибавих и малко ванилия (струва ми се, че в оригиналното произведение имаше ванилия, или съкъз.

Не знам защо пишете, че се стяга и може да се реже....той си се "мърдаше" като крем-карамел.

Благодаря за рецептата!.

Но следващия път ще намаля захарта. Макар, че финландската захар не е толкова сладка като българската-беше си бая захарно за нащия вкус. Също така-и ориза ще го редуцирам на половина- в оригинала ориза не беше много.

# 199
  • Финландия
Опитах се да правя кебап на барбекюто (урфа-кебап, но с телешко месо). Ама месото се разпада и не се задържа на шиша. Къде бъркам?

# 200
# 201
  • Sofia
Има едно предястие от кайма, не знам как се нарича, но е кайма и  булгур мисля и сол може да има и други подправки. Слагат го на стиски и каймата е сурова, но е много вкусно. Някой може ли да каже рецептата?

# 202
  • Fort Worth, TX
Направих крем-супата по рецепта на едно от момичетата тук.Стана превъзходна.Благодаря много.Набелязала съм доста неща, които да приготвя и ще следя темата с голям интерес.

# 203
  • Истанбул
Има едно предястие от кайма, не знам как се нарича, но е кайма и  булгур мисля и сол може да има и други подправки. Слагат го на стиски и каймата е сурова, но е много вкусно. Някой може ли да каже рецептата?
Товае прословутото чий=кьофте,мнофо разпространено в Югоизточна ТР.Приготвя се от сурово телешко месо=да не е мазно,даже без грам мазнина каймата,пиперена и доматена салца ,булгур дребен за кюфтета,исот-вид червен смелен пипер на прах=лютив,малко вода,сол,,тепсия и огромно търпение за измесване на месото с булгура.Процедурата трае около час и е цял ритуал,когато кюфтето е готово се хвърля към тавана -ако залепне ,значи е готово.

# 204
  • в кукувиче гнездо
Товае прословутото чий=кьофте,мнофо разпространено в Югоизточна ТР.Приготвя се от сурово телешко месо=да не е мазно,даже без грам мазнина каймата,пиперена и доматена салца ,булгур дребен за кюфтета,исот-вид червен смелен пипер на прах=лютив,малко вода,сол,,тепсия и огромно търпение за измесване на месото с булгура.Процедурата трае около час и е цял ритуал,когато кюфтето е готово се хвърля към тавана -ако залепне ,значи е готово.
Сурово ли се яде това кюфте?

# 205
  • Истанбул
Да ,колкото и странно да звучи.Но е хубаво да се яде в ресторанти с добра репутация по отношение на хигиената.Все пак става въпрос за суров продукт.От дългото месене ,заедно със солта и салцата каймата буквално се опича.Няма никакъв вкус на сурово.

# 206
  • в кукувиче гнездо
Да ,колкото и странно да звучи.Но е хубаво да се яде в ресторанти с добра репутация по отношение на хигиената.Все пак става въпрос за суров продукт.От дългото месене ,заедно със солта и салцата каймата буквално се опича.Няма никакъв вкус на сурово.
Лелеее, това и сама да си го приготвя, няма да го ям.. Извинявам се за спама, иначе съм луд фен на турската кухня.

# 207
  • Пловдив
     Ммм, много е вкусно. Тази година на турската вечер в хотела докато не намерих къде са го сервирали, не мирясах. От дълго време обмислям да си го приготвя в къщи, ама само аз го ям и не си струва.

# 208
Напоследък в Турция се прави масово без кайма чий кьофтето, така че не се тревожете.  Laughing Иначе оригинала е кайма, де.

Опитах се да правя кебап на барбекюто (урфа-кебап, но с телешко месо). Ама месото се разпада и не се задържа на шиша. Къде бъркам?

Телешкото месо е сухо, затова и се прави от агнешко, плюс kuyruk yağı, мазнина от задната част на животното http://www.uzmantv.com/kurbanlik-hayvanin-kuyrugu-nasil-ayrilir.
Ако няма достатъчно мазнина в каймата е нормално да се разпада. В телешката кайма, когато се правят кюфтета, освен че трябва да е мазна се слага и прилично количество галета, за да не се разпада.
Eдно клипче как се приготвя урфа http://www.uzmantv.com/urfa-kebap-nasil-hazirlanir

# 209
Каиги, а как правят "вегетарианското" чий кьофте? Само с булгур ли  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт