Турска кухня *5*

• 523 699
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 1 395
Сварете бял морков или пъщърнак с червено цвекло  и цвета е осигурен. Не са нужни бои.

# 1 396
Сварете бял морков или пъщърнак с червено цвекло  и цвета е осигурен. Не са нужни бои.

Според мен пащърнак и цвекло със захар е много странна комбинация . Този естествено оцветения морков може да е по-сладък . За това питам някой ял ли е .
Една време преди около 30-35 г. съм опитвала сладко от моркови , но не ми допадна ...   Joy но аз тогава признавах само сладкото от диви ягоди

# 1 397

Според мен пащърнак и цвекло със захар е много странна комбинация . Този естествено оцветения морков може да е по-сладък . За това питам някой ял ли е .
Една време преди около 30-35 г. съм опитвала сладко от моркови , но не ми допадна ...   Joy но аз тогава признавах само сладкото от диви ягоди
В червеното цвекло няма никаква захар .
Не го бъркай със захарното цвекло . Rolling Eyes

# 1 398

В червеното цвекло няма никаква захар .
Не го бъркай със захарното цвекло . Rolling Eyes

Те го бъркам , пише " на 8 ч. пюре от морков - 4 ч. захар , 2л. нишесте , грис колкото поеме и по 2 ч орехи и лешници " - това без зеленчука е добре

# 1 399
  • Sofia
морковите са сладки,аз съм правила сладко от тях и е много вкусно,нещо като от дюли става....

# 1 400
морковите са сладки,аз съм правила сладко от тях и е много вкусно,нещо като от дюли става....

Това е идея . Ще опитам по нататък с дюли  Peace

# 1 401
  • София
В интерес на истината тези тъмно лилавите морковите са истинските моркови. Нашите оранжевите са им нещо като модифицирани правнуци.

# 1 402
В интерес на истината тези тъмно лилавите морковите са истинските моркови. Нашите оранжевите са им нещо като модифицирани правнуци.
На село сме садили бели и по -бледи и знам ,че има и червени моркови.
   Няма проблем да оцветите морков или каквото да е със сок от червено цвекло. В доста биопродукти - бонбони даже то се използва точно с тази цел.
Има различни видове моркови -едни имат наистина доста сладък вкус .Други са си неутрални . Имат и разлика в интензитет на аромат .

# 1 403
  • Истанбул
Джезерие се прави в южна ТР в областите Мерсин и Тарсус,много разпространен морковен десерт.Всъщност гезер е морков на арабски,оттам и името му.В домашни условия морковите се преларват през машинка за месо и се смесват със захарен сироп и така сместа ври ,докато се получи нужната консистенция.После се слагат по желание едро нарязани ядки,слага се в тавичка ,като въпросния десерт заема въпросната форма на съда.Отгоре се наръсва обилно с кокосови стърготини.

# 1 404
Цвета задължително ли трябва да е такъв?

# 1 405
  • Sofia
Джезерие се прави в южна ТР в областите Мерсин и Тарсус,много разпространен морковен десерт.Всъщност гезер е морков на арабски,оттам и името му.В домашни условия морковите се преларват през машинка за месо и се смесват със захарен сироп и така сместа ври ,докато се получи нужната консистенция.После се слагат по желание едро нарязани ядки,слага се в тавичка ,като въпросния десерт заема въпросната форма на съда.Отгоре се наръсва обилно с кокосови стърготини.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B5 тук пише,че се прави от морковен сок

# 1 406
  • Истанбул
То в такъв случай трябва да се вари тоз морковен сок с дни,затова прави се от смлени моркови.Евентуално ако се сгъсти с нишесте и се разтеле на много тънки пластове върху чаршафи,но тогава не е джезерие а морковен пестил.
Просто в превода на български от Уикипедия са се увлекли.

# 1 407
Здравейте,
Бихте ли ми казали този десерт какъв е и евентуално рецепта

малко е лоша снимката

# 1 408
  • Sofia
https://www.facebook.com/evtarifleri/videos/395892213936358/
какъв е този десерт и как се приготвя,какви са продуктите?

# 1 409
https://www.facebook.com/evtarifleri/videos/395892213936358/
какъв е този десерт и как се приготвя,какви са продуктите?

Kрем нишесте, разлят върху кокос, като се охлади и стегне се намазва със сметана и се сервира.

Sultan Wrap писменото описание:
1 литър мляко
Четвърт чаша захар 1 чаена чаша +
1.5 ч турско кафе чаша -нишесте
1 турско кафе чаша -брашно
2 пълни супени лъжици какао
1 пакет ванилия
50 грама маргарин
За по-голяма;
1 пакет от бита сметана
1 чаша мляко за бита сметана
Кокос
Гърне с мляко, брашно, захар и какао микс на нишесте. С разбъркване, докато варени пудинг консистенция. Gold затвори маргарина на стопилката и ванилия масло се постига чрез поставяне и шест затворен. Дъното на извънгабаритни изпичане лист, покрит с изобилие от кокосов орех. Внимателно подготвени яйчен крем върху тънък ръми. По този начин се оставя да се охлади. Добре подготвени и напълно запечата над сметана, когато се охлажда. Благосъстояние трябва да бъдат охладени до топенето на пудинг с разбита сметана. Тогава нарязани. За да се навие на руло трябва да е дълга филийки. Внимателно увит и поднесени чрез премахване на ръба.

Общи условия

Активация на акаунт