Турска кухня *5*

• 523 699
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 1 410
Здравейте,
Бихте ли ми казали този десерт какъв е и евентуално рецепта

малко е лоша снимката

На тиква ми прилича.

http://cahidejibek.com/2014/01/27/tahinli-kabak-tatlisi/

# 1 411
Не е тиква. беше като желе, плодово, поднесено като кекс, тоест във формата на кекс е правено, отгоре поръсено с шоколадови топченца и кокос( вижда се на снимката ). Беше на блок маса в турски курорт.
Хареса ми като вкус и затова питам дали е нещо традиционно от тяхната кухня или измишльотина Simple Smile

Имам суров кадаиф, запечатан в кутия, купен от магазин.
 Къде да го съхранявам?!  хладилник - или на стайна температура newsm78
 На опаковката има срок 1 месец от сега.

# 1 412
Не е тиква. беше като желе, плодово, поднесено като кекс, тоест във формата на кекс е правено, отгоре поръсено с шоколадови топченца и кокос( вижда се на снимката ). Беше на блок маса в турски курорт.
Хареса ми като вкус и затова питам дали е нещо традиционно от тяхната кухня или измишльотина Simple Smile

Навява ме на мисълта за някоя прахообразна измишльотина тип Др Йоткер.  Peace

# 1 413

Навява ме на мисълта за някоя прахообразна измишльотина тип Др Йоткер.  Peace

Ако е било приятно но вкус може да е всяка друга марка , но не и д-р Йоткер  Mr. Green

# 1 414
Аз пак да попитам най-нахално, че отговор не получих предния път. Гледах в нета рецепта, на турски беше, придружена със снимков материал. Както и да е, не си я преведох на момента и я загубих, та в същината си беше - топченца от ситен булгур, добавиха сирене и с пръсти ги оформиха. Въпросът е в подправките. Толкова напирам, че ми е останал от ситния булгур, свърши ми червената леща, а от тук няма да си купя, като знам в ТР на каква цена е. Или пък нещо друго със ситен булгур да предложите newsm78

# 1 415
Аз пак да попитам най-нахално, че отговор не получих предния път. Гледах в нета рецепта, на турски беше, придружена със снимков материал. Както и да е, не си я преведох на момента и я загубих, та в същината си беше - топченца от ситен булгур, добавиха сирене и с пръсти ги оформиха. Въпросът е в подправките. Толкова напирам, че ми е останал от ситния булгур, свърши ми червената леща, а от тук няма да си купя, като знам в ТР на каква цена е. Или пък нещо друго със ситен булгур да предложите newsm78

Има такава кипърска рецепта, която дирех дълго. Слагай подправи на вкус, сол, пипер и кимион, магданоз са универсални.  Peace

# 1 416
Ще пробвам, то се е видяло, мерси за отговора  bouquet

# 1 417
Ще пробвам, то се е видяло, мерси за отговора  bouquet

Te слагат и канела мисля, но аз няма да мога да я здъвча. Тези кипърските са с плънка, залива се 100 гр. булгур с 200 мл. гореща вода мисля, оформя се докато е горещ да не се е разпадне и яйце слагаха, може и без.

# 1 418
  • София
Добре, само да докарат другата сряда. Размера на пакета беше голям, може би 25/30 см.
Мисълта ми беше, че можеш да потърсиш по пазарите. Тук тези кори бяха на тараба, където продават пакетирани и насипни ядки, боб, леща. Продават също така пакетирани турски булгур, турска червена леща и турски фурми без костилки Peace
Свеки, която е отговорник по пазаруването Embarassed е обиколила всичко възможно, но в София вече няколко години не намираме. Надявах се, че има някое "тайно"  Wink място, където би могло да доставят поне по заявка, така че... ако някой знае такова....  Praynig

N.B. А пропо... Вики, ако видиш корите, моля те, ако не те затруднявам, да вземеш координат на човека, който ги продава /визитка или телефон/, за да му поръчам да ми изпрати една голяма опаковка /най-вероятно са в кашони/ по Еконт и да си замразя като  Мими. А и ако някой друг иска от тях за най-фините баклавички и вити баници... ще сме ти много благодарни...  Hug  bouquet  bouquet
Здравейте,миналата седмица за пореден път видях турски кори за баница и баклава в един магазин на ул.Шишман(срещу училището ,до книжарницата на Шишман и Аксаков).Излагат ги на витрината и се виждат минавайки покрай магазина.

gyulche11, много ти благодаря! Hug
Извини ме, че съм пропуснала отговора ти, но напоследък не съм влизала. Както разбирам, става дума за малкото магазинче м/у книжарницата и Мейсънс. Никога не съм влизала в него, просто защото съм го подценявала - останала съм с впечатление, че там има само безалкохолни, бонбони и детски играчки /май?/. Благодаря ти от сърце!   love001 newsm51

# 1 419
Ще пробвам, то се е видяло, мерси за отговора  bouquet

Te слагат и канела мисля, но аз няма да мога да я здъвча. Тези кипърските са с плънка, залива се 100 гр. булгур с 200 мл. гореща вода мисля, оформя се докато е горещ да не се е разпадне и яйце слагаха, може и без.
Тези ги видях в нета, кипърските, там булгурът играе ролята на кора, кошничка и вътре се слага кайма.
Направих ги с подправките, които предложи и козе сирене,  сложих и чушково пюре, и то си изигра ролята, с доматено нямаше да е така вкусно. Проблемът е, че сега ми свърши чушковото пюре Simple SmileСтранаха страхотни, наистина.

# 1 420
Ще пробвам, то се е видяло, мерси за отговора  bouquet

Тези ги видях в нета, кипърските, там булгурът играе ролята на кора, кошничка и вътре се слага кайма.
Направих ги с подправките, които предложи и козе сирене,  сложих и чушково пюре, и то си изигра ролята, с доматено нямаше да е така вкусно. Проблемът е, че сега ми свърши чушковото пюре Simple SmileСтранаха страхотни, наистина.

Аз съм вегетарианка, мислех да ги напълня със задушени зеленчуци, то се подразбира, че няма да е с кайма. Правила съм ги и без плънка, вкусни са си.   bouquet

# 1 421
Още един вид сиренце

http://www.yemektarifleri-sitesi.com/beyaz-peynir-yapimi
Beyaz Peynir Yapımı

# 1 422
Момичета имам молба.Как се прави ислим кебап.Намирам рецепти и всички са различни.Моля за оригиналната рецепта.Хубава вечер.

# 1 423
  Здравейте приятели на турската кухня!  Simple Smile

Търся рецептата на сладкиш наречен докма.  Много моля,ако някой знае  рецептата да я сподели тук  Praynig

# 1 424
  • Sofia
Какво представлява?
Да не е локма?

Общи условия

Активация на акаунт