Турска кухня *5*

• 523 639
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 1 470
Количество 1 - не е описано какъв грамаж е -има снимка на растението - не на опаковката . Та не става ясно какво точно се продава там - един стрък от него или салеп на прах .
Благодаря .

# 1 471
Здравейте искам да попитам за едно ястие, което не знам как се казва. Виждам, че задължително присъства във всяка закуска на турците. Обикновенно се поднася в нещо като тиган, в което очевидно е приготвено. Прилича ми на нещо като омлет, като го земеш с лъжицата много много се разтяга. Извинявам се може би стане дълго и смешно обяснението ми, но не знам как се казва и как се прави.  Grinning

mihlama?

ако не е mihlama, какъв цвят е? Simple Smile

# 1 472
Дааааааа, това е. Много благодаря, а знаете ли как се приготвя? Grinning

# 1 473
Mihlama- мъхлама

http://www.nefisyemektarifleri.com/mihlama-tarifi/

2 с.л краве масло (по/големи супени лъжици  Wink )
2 с.л царевично брашно
1 ч.ч вода
1 купа настърган кашкавал (има специфично сирене характерно за черноморието но в български вариант може и кашкавал, моцарела )

Запържва се брашното в маслото, да не прегори обаче, леко розово/кафяво се получава.
Добавя се вода. Разбърква се докато да се разтвори брашното и да се сгъсти  1 или 2 минути. Добавя се кашкавала и се разбърква докато се разтопи и се поднася топло.

Последна редакция: ср, 14 окт 2015, 18:23 от Суха Мащерка

# 1 474
Много благодаря, ще го пробвам още утре! Simple Smile

# 1 475

Мммм, толкова вкусно звучи Heart Eyes, имам продуктите, чак ми иде да го забъркам, ама кой знае какво ще изкарам........ newsm78
Суха Мащеркаbouquet за рецептата, ще се наканя някой път! Hug

# 1 476
  • Русе
Да си покажа крема с шира, който направих, вдъхновена от рецептата за Пепечура Wink
Скрит текст:

# 1 477
Днес е 1 мухарем и се правят 10 дни пости и на 10 мухарем е ашура и се прави ашуре .... Wink

# 1 478
  • Пловдив
Момичета, има едно ястие от пържени чушки и кисело мляко. Как се казва и как се приготвя?

# 1 479
  • Русе
Аз пък искам да попитам коя подправка се слага на нахут?
Вчера си правих яхния, но в Гугъл открих рецепти с различни подправки и не можах да реша коя да сложа newsm78

# 1 480
Млян кимион, черен пипер.

# 1 481
Момичета, има едно ястие от пържени чушки и кисело мляко. Как се казва и как се приготвя?
В блога на Йоли имаше такава рецепта, дори беше хит лятото в кулинарните групи във ФБ. Ако искаш по-късно ще пусна линк, че сега пиша през таблета.

# 1 482
  • Sofia
не е ли мантъ това ястие Thinking

# 1 483

Напомня ми  Пържени пиперки по панагюрски.

# 1 484
не е ли мантъ това ястие Thinking
абсурд мантъ и месо в тесто нещо като пелмени залети с кисело мляко и масло

Общи условия

Активация на акаунт