Турска кухня *5*

• 523 665
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 1 500
Момичета ще ми кажете ли какви са тези зелени ядки дето се слагат отгоре на баклавата.
шам фъстък
Скрит текст:

# 1 501
Момичета ще ми кажете ли какви са тези зелени ядки дето се слагат отгоре на баклавата.
шам фъстък
Скрит текст:
             Мерси но   шам фъстък какъв  печен или суров 

# 1 502
Сурови, без черупки : )

# 1 503
Е то остана и с черупки Grinning

# 1 504
За да няма неуточнени детайли по отношение на шам-фъстъка  Whistling

# 1 505
     Мерси!

# 1 506
  • Sofia
Но защо не са много зелени като се смелят ядките,може би са друг сорт?

# 1 507
  • София
Но защо не са много зелени като се смелят ядките,може би са друг сорт?

Трябва да е суров, добре узрял и обелен от люспите.

# 1 508
Здравейте ,имам нужда от вашата помощ . PraynigПодариха ми турски кори за баклава-800гр-44кори общо  Simple SmileТърсих из нета рецепти ,за да ги доближа доколкото е възможно до автентичната турска баклава Дори и с преводача се затруднявам с реденето на корите .В тая рецепта правилно ли съм разбрала ,че след всяка 3 кора се намасляват,поставят се следващите 3 бр.докато се наредят общо 15 броя,следва плънка ,отново 15 броя и така до края .Не мога  да си преведа първите 10 реда от обясненията за рецептата.Ако има нещо съществено ,ще съм благодарна за превод ,не буквален ,както и накрая дават някакъв съвет ,не можах да разбера . Praynig

Аз търсих рецепта на два пласта,или44 бр,разделям на две,като следвам горната технология Редя22 пласта ,плънка и после останалите22.Доколкото разбрах последните 5-6 кори се намасляват всеки поотделно .Но дали съм разбрала правилно не зная ,както и някои тънкости,ако пише ще съм много благодарна ,ако накой се отзове на молбата ми Става въпрос за тази рецепта .И ако някой има опит с тези кори ,готова съм на всякакви съвети.Благодаря ви предварително. Praynig

# 1 509
  • София
normas, аз съм правила баклава с турски кори, бяха 48 на брой, изключително тънки.
Разделих ги на 3 части ( по 16 бр.).
Нареждат се първите (без да ги намаслявам), поръсва се плънка( едро начукани орехи, настъргана лимонова кора, грис).
Втори пласт кори, пак плънка и накрая останалите кори.Нарязва се на ромбове баклавата, полива се със сгорещеното краве масло първо по разрезите и после навсякъде. Пече се до златисто около 45 минути.
Като изстине напълно се залива с топъл сироп, в който има  и лимонов сок( от половин лимон).

# 1 510
Bqla breza ,благодаря ти за бързия отговор ,дано и други да се включат Hug

# 1 511
Аз пък тъкмо намерих статия , кой Е-та са харам
http://islam-today.ru/zhenshhina_v_islame/krasota-i-zdorove/tabl … -pisevyh-dobavok/
Таблица разрешенных и запрещенных пищевых добавок

# 1 512
Здравейте.Реших да направя  турските питки  Пиде.Е направих ги но имам въпрос.Защо станаха  корави като солети а не меки като в магазина.Хапнахме ги вкусни но корави.Къде  греша.Станаха  кухи отвътре както в рецептата.Ще съм благодарна ако ми помогнете.

# 1 513
  • Русе
Здравейте.Реших да направя  турските питки  Пиде.Е направих ги но имам въпрос.Защо станаха  корави като солети а не меки като в магазина.Хапнахме ги вкусни но корави.Къде  греша.Станаха  кухи отвътре както в рецептата.Ще съм благодарна ако ми помогнете.
Пиде-то не е ли това? Как така "станаха кухи" newsm78
Скрит текст:

# 1 514
Убедила съм се, че в домашни условия някои неща посмъртно не могат да се докарат като по заведенията или магазините. Просто там имат пртофесионални уреди, които развиват много по-висока температура, а и да не забравяме химическите добавки, които у дома не слагаме.

Общи условия

Активация на акаунт