Турска кухня *5*

• 523 597
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 1 515
Специално пидето става супер в домашни условия
рецептата ако се спазва точно , втасване и т.н. става мекичко като памук
когато превтаса тестото се получават издънки да не е това

# 1 516
  • София
kasi7, пидето, което правя става меко
и превъзходно, наистина не трябва да превтасва.
Опитай по тази рецепта, винаги се получава чудно!
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2928720

# 1 517
Някой може ли да каже рецепта за вкусен постен нахут като яхния е готвен и го сервираха с пилаф. Отлично беше овкусен  Simple Smile

# 1 518
Здравейте.Реших да направя  турските питки  Пиде.Е направих ги но имам въпрос.Защо станаха  корави като солети а не меки като в магазина.Хапнахме ги вкусни но корави.Къде  греша.Станаха  кухи отвътре както в рецептата.Ще съм благодарна ако ми помогнете.
Пиде-то не е ли това? Как така "станаха кухи" newsm78
Скрит текст:
       Вики това е пълнено аз направих обикновено като питка.

# 1 519
    Мерси ще пробвам защото рецептата по която ги правих нямаше тези  съставки  но казваха че като се опекат се мажат с олио и се завиват с кърпа. Завих ги но не ги намазах и мислех че това е проблема.По тази рецепта може ли да станат просто питки или задължително трябва да са пълнени.

# 1 520
    Bqla  breza  по-долу ти отговорих.Извинявам се за грешката.

# 1 521
Каси това което ни описваш че си правила не е пиде

# 1 522
Каси това което ни описваш че си правила не е пиде

Г-жа  Нервакова  рецептата пише ПИДЕ- може да е използува и за сандвичи и като питка.

# 1 523
  • София
Здравейте момичета. Много обичам пиде (и искендер кебапа е жесток  Heart Eyes) и ще се пробвам да направя. Много ми хареса и пидето с картофи. Предполагам картофите се слагат варени.
Какво друго още се слага на пидето с картофи? Благодаря  Hug

# 1 524
Убедила съм се, че в домашни условия някои неща посмъртно не могат да се докарат като по заведенията или магазините. Просто там имат пртофесионални уреди, които развиват много по-висока температура, а и да не забравяме химическите добавки, които у дома не слагаме.

Аз пък съм убедена, че домашното винаги става по-хубаво, просто да знаеш как се приготвя и да умееш. Коя да е тая машина, която да измести домашните хубави продукти? Не съм срещала рецепта досега, която да съм искала и да не съм успяла досега да надмина купешкия вариант. Само тесто за козунак, сладък вариант, в солен ми е без грешка, а сладкия съм пробвала само веднъж.

# 1 525
Здравейте, купих си от Одрин някои подправки и за първи път ще изпробвам в кухнята семена от резене/фенел/.За какво мога да използвам тази подправка?И още нещо сумак освен на салати може ли да се слага в нещо друго?Благодаря! bouquet

# 1 526
Сумак съм чела , че се ръси върху люля кебап , но той е азербайджанско ястие и изисква и наршарап
По принцип си е кайма от агнешко/говежда изпечено на широките плоски шишчета . След като е изпечено кебапчето се вади от шишчето (2бр.за порция)  поръсва се със сумак покапва се с наршарап и се гарнира със салата
Наршарап се прави от сок от нар да изври на 1/3 ( аз когато пробвах побългарих рецептата със бьоюртленшарап  Joy къпинов сос )

# 1 527
t_,Благодаря !

# 1 528
.... казваха че като се опекат се мажат с олио.....
Не съм съвсем по темата, в смисъл - пиде не съм правила, но питките винаги след вадене от фурната ги мажа или с масло (както си е на кубче, не го разтапям, хващам бучка и мажа) или с четката и олио. Коричката омеква, става нежна и крехка. На местата със семена - леко потупвам отгоре за да не ги смъкна. В кърпа не увивам.

# 1 529
  • При елфите ...
Да попитам... Хапнах в Турция един много приятен десерт, обаче така и не разбрах как се казва, нямам и снимка... изглеждаха като хлебни филийки без кора сиропирани обилно с червен сироп, който аз реших, че е от нар, ама не съм съвсем сигурна.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт