Турска кухня *5*

• 523 653
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 1 545
Последно в Одрин ядох чудесни баници.Едната беше само със сирене.Другата само с кайма.Формата беше сякаш както е пакета с кори /правоъгълни/.Дали е само сирене и мазнина  newsm78 стояха като многолисно тесто

# 1 546
Последно в Одрин ядох чудесни баници.Едната беше само със сирене.Другата само с кайма.Формата беше сякаш както е пакета с кори /правоъгълни/.Дали е само сирене и мазнина  newsm78 стояха като многолисно тесто
да не си яла гюзлеми те така изглеждат

# 1 547
  • При елфите ...
Да попитам... Хапнах в Турция един много приятен десерт, обаче така и не разбрах как се казва, нямам и снимка... изглеждаха като хлебни филийки без кора сиропирани обилно с червен сироп, който аз реших, че е от нар, ама не съм съвсем сигурна.  newsm78
Дя не е  etimek  tatlısı ? До колкото знам го купуват готово и предишни години се утрепах да търся рецептата за хляб ли е блат  ли е , но няма 
https://www.google.bg/search?q=etimek+tatlisi+tarifleri&sour … =1360&bih=667
etimek доколкото разбрах, са сухари. Нареждат се в тава, сиропират се и отгоре класически крем ванилия, с прясно мляко, ванилия, захар, брашно. Wink
Като има вариации вече върху крема да се сложи сметана-разбита, разтопен шоколад, орехи, каквото решите.
Благодаря ви, но не е това... "моят" десерт нямаше крем, филийките бяха само сиропирани.  bouquet

# 1 548
Ekmek kadayif?

# 1 549
Последно в Одрин ядох чудесни баници.Едната беше само със сирене.Другата само с кайма.Формата беше сякаш както е пакета с кори /правоъгълни/.Дали е само сирене и мазнина  newsm78 стояха като многолисно тесто
да не си яла гюзлеми те така изглеждат
[/quote     Аз на това викам гюзлеме https://www.google.bg/search?q=%D0%B3%D1%8E%D0%B7%D0%BB%D0%B5%D0 … =1024&bih=639 .Не не беше такова .На това си му викаха баница

# 1 550
  • София
Искам да попитам, този десерт "Şöbiyet" , има ли име на български, ако не - какво означава и как се произнася?

# 1 551
  • При елфите ...
Не е, екмек кадаифа съм го хапвала също, най-любим ми е от десертите им.

# 1 552
Visneli ekmek tatlisi?

Гадая  Laughing

# 1 553
А каква подправка се слага в плънката на пидето с картофи?

# 1 554

Опитвала си пиде и се чудиш ли ?  Grinning
Ако питаш за рецепта аз мисля, че се слагат, сварени картофи, зелен лук (може и стар) черен пипер, сол, червен пипер, понякога салча.
Виждала съм и варианти с магданоз и с кимион. Не смесени заедно, обаче Simple Smile

# 1 555

Опитвала си пиде и се чудиш ли ?  Grinning

Da. Със сигурност усещам копър или семена от копър, но и още нещо.

# 1 556
  • София
Здравейте,момичета,знаете ли къде в София продават турски кори за баница?Гледах мин.седмица в ,,Преди обед'' Азис и каза,че прави баница на тиган Shocked,но само с турски кори ставало...Ако някой знае  рецептата и я сподели,ще е супер..Благодаря!!!

# 1 557
  • София
Изсилил се е Азис. Става си и с нашенски кори баницата на тиган
http://zanaeblogcook.blogspot.bg/2013/07/blog-post_17.html

Иначе турски кори не знам къде продават.

# 1 558
Аз съм яла турска баница на тиган с домашно точени кори и е страхотна.
Но мисля ,че ще се получи добре с ръчно точени кори печени на сач - има такива в магазините. Точно с тези на рецептата няма да се получи автентичен вкус.
 Тук продават такива на местна фирма .

# 1 559
Турски кори за баница в София преди имаше в един магазин срещу училището
 на ул Цар Иван Шишман (133 СОУ „А. С. Пушкин“). Магазинът е единствен, мисля че беше до една книжарница.

Общи условия

Активация на акаунт