Турска кухня *5*

• 523 636
  • 1 748
  •   2
Отговори
# 1 560
  • София
 bouquetБлагодаря на всички Ви!

# 1 561
Според мен има съществена разлика между Бг и турските кори, мога да препоръчам едни кори, които взех от Фантастико и се казват Одрински кори, много са хубави, и се доближават до турските.

# 1 562
  • Русе
Според мен има съществена разлика между Бг и турските кори...
Именно. Аз бях писала преди, а и Азис го каза - турските кори стоят някак си "живи", а нашите "ръчно" точени са чупливи.

# 1 563
Според мен има съществена разлика между Бг и турските кори, мога да препоръчам едни кори, които взех от Фантастико и се казват Одрински кори, много са хубави, и се доближават до турските.
от години само с одрински произведени у нас работя и  ми харесват но  купените от Одрин, са по пресни ,по меки и баницата стои по хубава с тях.

# 1 564
Попаднах на едни много хубави, казват се  "Арбанашки кори", произвеждат се във В.Търново, тънички и с дебели ръбове, даже на опаковката пишеше, че са за гюзлеме. Изхвърлих опаковката, щях да звъня да питам, къде ги дистрибутират в София.

# 1 565
  • Пловдив
запис

# 1 566
  • При елфите ...

На вид много прилича на това, което съм яла, но без каймака! Какво представлява същност това Visneli ekmek tatlisi?  newsm78

# 1 567

На вид много прилича на това, което съм яла, но без каймака! Какво представлява същност това Visneli ekmek tatlisi?  newsm78

Общо взето сухари потопени в сос от вишни(захар и вишни).
Ако си харесаш нещо от рецептите бих превела  Peace

От мен една идея за пилешки дюнер в домашни условия ; )

# 1 568
  • Sofia
Донесаха ми турска боза.Странна ми е на вкус,много гъста и сладка...
Към етикета има прикачено едно пакетче с подправка.Канела ли е?
От какво зърно се прави,трайна ли е,става ли резлива?

# 1 569
Донесаха ми турска боза.Странна ми е на вкус,много гъста и сладка...
Към етикета има прикачено едно пакетче с подправка.Канела ли е?
От какво зърно се прави,трайна ли е,става ли резлива?
Охх на мен а и вкъщи никой не я хареса.Така я хвърлих.

# 1 570
  • Sofia
Гъста е като ванилов пудинг на д-р йоткер...много ми е странна,май аз ще си я пия,макар изобщо да нямам нужда badscale

# 1 571
  • София
И какъв е проблема да си я разредите с най-обикновена вода?

# 1 572
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Гъста е като ванилов пудинг на д-р йоткер...много ми е странна,май аз ще си я пия,макар изобщо да нямам нужда badscale
Хаха, точно такова беше и моето първоначално визуалното възприятие на турската боза (която "пих" в Измир)... И разочарованието, когато вкусът не беше като на пудинг. Просто човек не трябва да се наглася за познати вкусове. Simple Smile
Консумира се с лъжичка, ако не се лъжа може и да се поръси с канела (както саалеп). Може да се намери само през студените месеци и никой от познатите ми турци не я искаше, сама си я изпих/изядох.

И какъв е проблема да си я разредите с най-обикновена вода?
А защо пък да се разрежда?

# 1 573
  • Sofia
А от какво зърно я правят? Пшеница,просо,ечемик.....

# 1 574
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Според Уикипедия - от просо (грис от просо).
Сега видях, че отгоре слагат и леблебия.

Ето рецепта за боза от булгур:

http://turkishlifecafe.com/turkish-recipes/turkish-drinks-2/boza … ermented-drink-2/

Общи условия

Активация на акаунт