СЕПТЕМВРИйските кореми се надуват и сладки бебчета във тях бушуват!

• 31 593
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Добро утро!
Момичета,много сте мили,благодаря за комплиментите!Но изобщо не съм качила само на корем!Вече съм +9 кг!Но честно казано,хич не ме интерсува!Искам само бебка да е добре,а после ще му мисля!С Денис качих 16 кг и ги свалих всичките,надявам се и с малката да стане така!
Мартичка,ти си толкова слабичка и фина,че за теб дори и 15 кг ми се струват в рамките на нормалното. Hug Фейтче,ти пък си една от най-елегантните бременни,които съм виждала.Наистина не ти личат килограмите!

# 676
Tolinka многооо красива бременна си,има жени на които просто има отива страшно много бременността и ги разхубавява още повече-искрено ти се радвам!

# 677
  • Варна
maimunkata1 съседката ми си купи абсолютно същата количка и като цвят на Jane. Много си я харесва само дето още не я е пробвала , защото роди тези дни  Simple Smile Само да ти кажа, че е доста обемиста и им заема багажника на цялата кола, добре, че колелата се свалят.

# 678
Роси - Тач са супер марка, ще проуча, пък и скоро идвам в БГ и ще разгледам магазините Grinning              шишета и дрешки мисля да купя от БГ - другото от Укр.  Mr. Green

и ние чрез приятел поръчваме от САЩ - като дойде поръчката ще снимам  Heart Eyes

# 679
Здравейте тумбачета Simple Smile Направо съм възмотена тия хора нямат угодия, като качваш много лошо било като не качваш много пък имаш гуша хихихи Направо немога повече...Аз от няколко дена гледам да не се тегля, че кантара ни беше без батерия една седмица и като се изтеглих после бях качила около 1 кг и сега по-рядко да не се депресирам че ставам дебела Simple Smile Иначе съм влязла в онази фаза в която като си сипя да ям и си изяждам цялата порция, което ми се случва само като съм бременна, иначе съм много злояда и само си сипвам много и после нищо не изяждам Simple Smile
Сега заминавам да помагам на леля ми с приготовленията за бала на братовчед ми...милинкия и той порастна, а кога беше един малък фъстък  Heart Eyes

# 680
Минавам на бързо само за да ви пожелая хубав и слънчев ден  Hug

Надявам се снощи сте спали и не е имало нови трусове  Praynig Heart Eyes

maimunkata1 и на теб изобщо не ти личи коремчето  Crazy ... много си сладка  Hug

# 681
Добро утро мами. Привет от Солун. Аз се възпозвах от почивните дни и дойдохме на разходка. Качих ви една снимчица и на моето огромно тумбаче. Аз съм уж +4кг, но като гледам снимките, май-май на доки кантара лъже много  Laughing . Усмихнат и успешен ден на всички. Аз отивам на плаж  Blush , дано само не решат, че има кит на брага.  Sunglasses Grinning Grinning Grinning

# 682
Добро утро от мрачна София.Направо се чудя не му ли писна на това време да е все такова.
Чета за килограмите-аз съм си все още 9+,два месеца не съм мърдала обаче.Всичко качих от началото.Таа какви са тия глупости за щитовидната жлеза,нямат си работа хората и само плашат нас бременните,които със сигурност им се връзваме и отиваме да се преглеждаме.
Качването си е толкова строго индивидуално,дори понякога не е въпрос на това колко и какво ядем.Все пак се надявам да не минавам 15+ накрая;).
Пък сутринта моите разбойници-куче и коте така ме изплашиха.Тресяха по вратата все едно се сещате..Скочих и доста време не можах да се успокоя,въпреки че нищо не пишеше за трусове.Направо взех да параноясвам.
smiley_girl искрено се надявам наистина да си по-спокойна.С теб сме. Hug И да знаеш ,че всичко ще мине както трябва и двете девойки ще са в прегръдките ти красиви и здрави наесен.

# 683
  • Stara Zagora, Bulgaria
Добро утро момичета, много мрачно време тук, само ми се спи в такова време, но ще изляза на разходка да полюлея бебка. Laughing
Barbera, мерси за инфото, като получиш отзиви за количката пиши, ние мерихме и сгъвахме и за нашата кола е ок, но багажника ни си е голям, само за моята кола не знам как ще е, но тя е супер малка.
Fate, много си мила, и аз си копнах списъка ти, има си всичко необходимо и ще го преработя малко тези дни като за мен.
Хубав ден на всички!

# 684
mince , аз няма да мога най-вероятно да кърмя директно от гърдата Thinking нямам зърна Blush напълно са ми вдлъбнати навътре и няма шанс да излязат,затова ще се изцеждам и ще го храня с кърмата но през шишенце Blush
просто държа да си получи кърмата от мен не зависимо как  Peace

# 685
искам да ви попитам за мнение за количките,с три колела Thinking

# 686
francheskasweet, няма ли да ти е по- лесно със силиконов накрайник вместо да се изцеждаш и даваш от шише?
http://xedra.wordpress.com/2009/06/26/nippleshield/
Аз на триколките не съм фен, изглеждат ми нестабилни, но не съм ползвала такава количка и не знам реално дали е така. Но и чисто визуално не са по моя вкус  Blush

# 687
Здравейте тумбачета,

Поне аз нощес не усетих трусове,все още не съм чела какво пише из нета.А и да е имало,добре че съм ги проспала.
rossy-pm, аз поръчвам,но снаха ми и зет ми са в USA.Ако няма по кой да изпратят,приготвят един куфар и го пращат като свръх багаж към някой(зет ми работи на летището и има начин да го прави).
Желая хубав ден на всички тумбачета. baby_neutral

Аз до сега имах компания,една приятелка с която пихме кафенце и сега се връщам да ви чета:)

# 688
tolinka къде ги качи тези 9кг...та те не си личат изобщо! Много си хубава пу-пу  Hug

ro6li4ka и ти си толкова слабичка ,че не знам защо може да се депресираш....

maimunkata1 и на теб изобщо не ти личи коремчето  Crazy ... много си сладка  Hug
И аз тамън това щях да пиша.. Laughing

Аз съм+9 (почти) с надеждата да не минавам 17кг до края... Blush
future-maman ааааааааа, ясноооо. Да много удобен вариант , браво  Peace

# 689
момичета, моят мъж го няма до понеделник и се чудя с какво да се забавлявам  Mr. Green

ето 1 дълъг разказ за раждането - случайно го намерих  Mr. Green
Скрит текст:
Деня беше 25-ти август(6-ти ден преносване), вече се бях отегчила от чакане и си мислех дали изобщо ще се стигне до раждане  . Цял ден бяхме по магазините на Манчестър с майка ми и мъжа ми. По препоръка на акушерката ми си потърсих таблетки от малинови листа, които подпомагат за контрахиране на матката. Таблетките бяха свършили и след като ме увериха, че чаят от малинови листа има същия ефект си купих една опаковка. Прибрахме се вечерта у дома, вечеряхме и аз си направих от чайчето и изпих цели 2 чашки. Легнахме си с мъжо, погушкахме се и заспахме. Към 2.30 ПРЕЗ НОЩА в просъница усетих, че нещо ме преболява сякаш ми се ходи до тоалетната, но игнорирах усещането. След 20 мин обаче същото усещане ме събуди и аз си викам''- сега пък какво ме боли, не ми ли стигат другите болежки?''. И така будувайки си на тъмно взех да вдявам  , че явно днес ще се ражда  . Мъжът ми си спи сладко до мен и аз не смея да пусна лампата и да засека на колко минути са ми болките. Обаче към 4.30ч реших, че е време да започа да засичам. Събудих мъжлето и той в просъница подкочи и вика :- Ами сега?  . И аз викам ами сега ще засичаме на колко мин са контракциите, а те бях неравномерни- на 4 мин, на 6, на 8. И така към 8.30ч звъннах в болницата в която ще раждам да ги уведомя за състоянието си и да ги питам кога да тръгвам към тях. Попитаха ме хиляди неща и ми обясниха да си взема гореща вана, да пия парацетамол и когато болката стане нетърпима да им се обадя. Разбира се познавайки английската здравна система не взех нито парацетамол, нито вана, а и без това хич не ми беше до това.Взехме си лап топа в леглото и си пуснахме филм. Но преди това отворих разбира се любимия ми форум и прочетох страхотната новина, че Гери е родила сладкия Марти сутринта. Това беше страхотна новина , която много ме окуражи и се разплаках от вълнение. Аз заспивах между контракциите и разбира се от филма нищо не разбрах. Към 11.30ч болката вече наистина беше сериозна и аз звъннах отново в родилното, казвайки, че съм направила всичко което са ми казали и, че вече не мога да търпя болката. Контракциите ми бяха на 6 мин. Казаха ми да тръгвам и ми обясниха, че ако преценят, че е рано за раждане ще ме пратят да си ходя в къщи. Взех си душ, достехнах багажа и вече клатушкайки се се свлякох в колата. Никога седалката не ми е била толкова неудобна, физиономията ми беше ''не ми взимай, не ми давай''. Мъж ми се стараеше да ме разсмее и разведри , а аз само му виках:"Просто карай! .По пътя, който е 40 мин щаха вече очите ми да излязат от болка . Направо ужасна нетърпима болка.
Пристигаме ние, довлачваме се до рецепцията и те направо ми казаха името. Аз потвърдих, че съм аз посочиха ми вратата на родилното и аз невярваща какво се случва с мен влязох. Поканиха ни да влезем в една стая http://picasaweb.google.co.uk/saxarovi/FranzIvayloSaksarov?authk … 39544566801177330 и ни казаха да чакаме акушерка да дойде да ме прегледа. Тук вече място не си намирах http://picasaweb.google.co.uk/saxarovi/FranzIvayloSaksarov?authk … 39544578721026626 . Само пъшках, обикалях нервно и направо ми спираше въздуха при контракция. След около 15 мин дойде акушерка и ми каза да се приготвя за преглед. Обясни ми какво ще ми прави и ме попита имам ли нещо против и студентка да присъств и също да ме прегледа. Аз казах, че толкова ме боли, че и 10 акушерки да ме прегледат няма да усетя. Посмяхме се всички дружно на мой гръб и аз се съблякох. Покриха ме с чаршав и запретнаха ръкави. Старшата акушерка ме прегледа и си замълча, след нея и студентката. Аз не усетих абсолютно нищо само се молех положението да е за оставане в болницата, защото ако трябваша с тая болка да си ходя щях да умра по пътя. След едно групово поглеждане и двете потвърдиха, че съм с 8 см разкритие и аз  . Казаха Well done you! и ми казаха да почакам, за да ме настанят в родилна стая. Облякох се аз и ме закараха с една количка до стаята за раждане. Влязохме там, а на мен вече орбитите ми бяха на път да изхвърчат. Мъж ми отиде до колата да вземе багажа и се върна при мен. Това време ми се стори цяла вечност. Аз обикалях из стаята и се чудих на къде да ледам и как да си намаля болката. На тавана имаше някакви квадрати окачен таван и аз се съсредоточавах в един от тях по време на контракция. Дойде акушерката, която щеше да ми води раждането, представи се, обясни ни как да си намествам леглото с дистанционното, донесе ми кана с вода и лед, чаши, още възглавници и ми каза да си олека ношницата, за да ми е по-удобно. Междувременно бях повторила поне 10 пъти, че искам епидурална и на всеки който влезеше в стаята без значение какъв и ме попиташе как съм му казвах, че съм добре, обаче с епидурална ще съм още по-добре. Дадоха ми да пробвам един газ, който тук е много популярен. Ефекта ми е като все едно че си леко пийнал. На мен това изобщо не ми подейства. Дадох на Мъжът ми да го опита и него направо го замаи. Тогава разбрах, че явно болката е много силна и притъпява действието на газа.Извикаха анестезиолог и аз видях в негово лице направо ангел  . Обясни ми човека, че съм свършила най-важната работа(8-те см разкритие) и, че най-трудното е минало и, че мога да мина без упойка ако желая. Аз   викам"Не, държа да ми сложите упойка". И тогава том ми обясни плюсовете и минусите на упойката, обясни как ще ми я сложи и пак ме попита за крайното ми решение. Естествено казах''Да''! Беше изключително внимателен, всичко беше в един комплект за еднократна употреба, от неговата престилка до иглата, които след това изхвърли в коша. Сложи ми първо локален анестетик и после самата епидурална, като ми прокара тръбичка отпред за доливане по-късно.Изчакваше да мине контракцията и тогава продължаваше. От момента в който ми сложи упойката започна моя холидей. Просто за минута се почувствах отново жива. Сякаш някой ме беше пратил на почивка в приятен хотел. Усмихнах се и казах, че тази упойка е направо чудо. Мъжът ми през цялото време ми държеше ръката и каза, че по видът ми той самият е усетил кога е започнало действието на упойката. Помолих го да ми подаде Бременлийският ми дневник http://picasaweb.google.co.uk/saxarovi/FranzIvayloSaksarov?authk … 39545801642712562  и започнах да попълвам страниците за идването и настаняването в болницата. Донесоха ни чай и сандвичи и ми казаха, че ще си полежа така 4 часа, за да си почина и за да получа пълно разкритие.На всеки 30 мин ми мереха температурата и кръвното. Дадоха ми парацетамол, че ми се беше вдигнала малко Т и ми пуснаха вентилатор да ме разхлажда.
 Тези 4 часа бяха прекрасни.Оставиха ни сами. С Ивайло през цялото време се смяхме и си припомняхме спомени от годините ни заедно, правехме си равносметка за изминалите години и си говорехме за бъдещето. Преразказахме си всички най-мили спомени и се снимахме. Усмивката ми не слезе от лицето http://picasaweb.google.co.uk/saxarovi/FranzIvayloSaksarov?authk … 39546499764000818.И двамата не можехме да повярваме, че след няколко часа ще си имаме бебе. Това бяха най-незабравимите 4 часа от много години насам.
В 20.00ч вечерта ми направиха пак преглед и ми казаха , че имам пълно разкритие. Междувременно ми сложиха катетър, изтеглиха каквото имаше, защото сама не можах да стана. Нищо не усетих. От упойката краката ми бяха като кашкавал и си останах само с упоритостта от пробването да стана. Спукаха ми водите. Аз очаквах много да изтече а те бяха не повече от чаша. През цялото време ми записваха тоновете и контракциите. Акушерката каза, че започваме с напъните. 2 часа се въртях насам натам, пробвах какви ли не пози, леглото му пробвахме всички позиции,бебето слезе много надолу, но колкото и да се мъчих главичката не искаше да се показва. Ивайло и той горкия се почуди от къде да ме подпира само и само да ми е в помощ.Тогава акушерката каза, че след 2 часа неефективни напъни ще се консултира с лекар. Дойдоха веднага 2 лекарки и постояха по време на няколко контракции, прегледаха ме и казаха, че ще ползват форцепс, за да ми помогнат малко. След минути се донесоха пак едни готови комплекти. Започна се едно разопаковане, обличане, завиване, инструменти започнаха да се подреждат. Аз незнаех какво да си мисля, дали всичко това е за хубаво или е за  лошо. Покриха ми краката, корема и ми казаха да напъвам здраво. На втория напън главичката се показа, казаха ме да не напъвам за момент и после пак да напъна силно. При този напън направо щях да падна от леглото. Ивайло ме държи за ръката и ме опъва на една страна, лекарките с форцепса дърпат от другата страна, но само след секунда усетух как нещо голямо се свлече от мен. Не разбрах кога са ми направили епизотомия и кога са прерязали пъпната връв, но разбрах, че вече съм майка. Франц проплака в 22.52ч и ми го сложиха директно на гърдите. Не беше кървав, беше топъл и мокър. Сложиха му плетена шапчица и ми подадоха хавлия да си го завия. В този момент времето спря. Мъж ми беше с пълни очи а аз с най-гордата усмивка на лицето. Вече бяхме трима. Имахме си най-прекрасния син на света. Ивайло му държеше ръчичката а аз не можех да му се нагледам. През това време акушерката ме шиеше. Пак нищо не усетих. Лекарките както от изневиделица се бяха появили, така тактично бяха и изчезнали. Дори не им видях имената. След като ме зашиха ни донесоха вечеря и ни оставиха сами да се радваме на Франц. След около 30 мин дойде пак акушерката и ми показа позицията за кърмене и малкия засука. Хапна си цели 20 мин. После донесоха везна и го претеглиха. Събраха ни се и на двамата очите като видяхме 3905гр за моите 168 см и 46 кг преди бременността. Както  ме бяха наплашили за малко бебе се оказа, че родих голям мъж. Взеха Франц и започнаха да го обличат http://picasaweb.google.co.uk/saxarovi/FranzIvayloSaksarov?authk … 39548743053949154 . После го дадоха на Ивайло да го държи докато аз се изкъпя http://picasaweb.google.co.uk/saxarovi/FranzIvayloSaksarov?authk … 39548751411147778. Изкъпах се, облякох се и ме сложиха на количка с която ме качиха в след родилна стая. Там пак ми обясниха леглото и функцийте на хоспифона, а Франц си спеше до мен в кошчето http://picasaweb.google.co.uk/saxarovi/FranzIvayloSaksarov?authk … 39556470848927826. Мъжът ми го пратиха да си ходи и да казва хубавите новини. Цяла нощ почти не спах от вълнение, Франц се събуди няколко пъти, за да хапне и пак заспиваше. Сестрите идваха през 20 мин да питат как съм и имам ли нужда от нещо. Най-прекрасната нощ дала начало на нашия нов живот като семейство вече от трима http://picasaweb.google.co.uk/saxarovi/FranzIvayloSaksarov?authk … 39549433718234162.
Такава е моята история. С прекрасни спомени съм от раждането, грижите и професионализма на всички, които се грижиха за мен. Без подкрепата и присъствието на мъжа ми разказа ми със сигурност щеше да бъде друг.

Акушерката води записки през цялото време до най-малките подробности, които ще се пазят 25 години.

Благодаря ви за търпението да прочетете всичко това.

Общи условия

Активация на акаунт