СЕПТЕМВРИйските кореми се надуват и сладки бебчета във тях бушуват!

• 31 595
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Скай, количките Лола и аз много ги харесвам, много са красиви. Особено има една в червено  Heart Eyes
Но това което четох за тях ме отказа, Продавалника е пълен и то с чисто нови. Много били тромави и още по-тесни, отзад гръбчето се регулирало май с някакви ципове и става по-трудно. Даже преди да купя Перегото питах в темата за количките, Лола или Перего, никой не ми препоръча Лолата.

Lunichkatta, честит малък мъж  Heart Eyes

# 76
  • Варна
Аз имам чувството, че всичко ще е оплескано. А пък и незнам колко ще са ми удобни обикновени гащи след раждане, все пак е плат, а еднократните са по-нежни. За превръзките наистина са малко скъпи ама са големи и сигурно няма да се разлива всичко. За нощницата, аз не съм наясно с какво протича самото раждане ама си мисля, че всичко трябва да е еднократно, за да е стерилно.

# 77
е... аз се наспах и се записвам  Hug честита ни тема! Фейт   bouquet

аз също няма да купувам комплект за изписване  Party

списъците за родилното са различни за всяка болница  Mr. Green

при нас тази услуга е много евтина  Heart Eyes не е 1000-2000лв като в БГ - дават се пари на ръка - който колкото прецени  Heart Eyes

но за сметка на това 6 чанти за родилното (една е за таткото - купува му се хирургическо облекло  Mr. Green) - 3 дена стоиш там - всичко се купува - даже стерилните ръкавици на педиатъра...бият инжекции окситоцин за обезболяване при раждане - и инжекциите си купуваш сам и ги носиш  Mr. Green

# 78
  • Бургас
Форма на припознаването

Чл. 65. (1) Припознаването се извършва лично с писмено заявление пред длъжностното лице по гражданското състояние или с декларация с нотариално заверен подпис, подадена до длъжностното лице по гражданското състояние. Заявлението може да се подаде и чрез управителя на лечебното заведение, в което се е родило детето.
хм newsm78.......При нас поне в клиниката, още докато ни приемаха за раждането, направо му казаха на моя да ходи да търси нотариус....тъй де, в по-нормално време, че на мен ми изтекоха водие в 2,30 сутринта Laughing Дали е енещо ново? ПОне със сигурност ще е по-голямо удобство.
Скай, и аз изкарах на лигнин. Поне в началото. Иначе ми тече близо 30 дни ooooh!
За еднократните гащи не знам, но и аз понеже бях секцио, след 5-тия ден вече можех даслагам едни кюлоти (точно ГАЩИ дето викаш, sky*). Никога не съм предполагала, че ще се видя с подобно нещо на 28 години, но....... #CrazyБяха поне два номера по-големи и стигаха над пъпа (за д ане се допира ластика до операцията). Абе......не е болка за умиране. Peace

# 79
  • При моите мъже...
количка: С баткото ползвахме Пег Перего Уно - много съм доволна от количката - не е мръднала, само надписа малко се е затрил. Много е маневрена и удобна. Няколко пъти сме се качвали на Витоша с нея по оф-роуд пътища и само тогава съм застопорявала предните колела.
Единственото негативно, до колкото може да се нарече такова е, че като се обърне дръжката количката става трудно управляема и реално може да се кара така само по равен път.
Пак ще си караме с нея, живот и здраве, само ще й взема един борд, за да возим баткото отзад Peace

еднократни гащи
ползвах в родилното и ми беше удобно, макарче не съм имала чак такива цапавици, за които говорят някои майчета. Бях си взела и превръзки за родилки - е няма толкова неудобно нещо!:) след първата превръзка, която пробвах, поръчах да ми донесат обикновени. А тези за родилки ги давам на 4-та приятелка за в родилното и все ми ги връщат с 1-2 по-малко от предния път Laughing Има таман за още 3-4 раждания Joy

# 80
еднократни гащи[/b] ползвах в родилното и ми беше удобно, макарче не съм имала чак такива цапавици, за които говорят някои майчета. Бях си взела и превръзки за родилки - е няма толкова неудобно нещо!:) след първата превръзка, която пробвах, поръчах да ми донесат обикновени.

И аз така бях - имах еднократни гащи имах и превръзки за след раждане ... но накарах мъжо да ми донесе обикновените от вкъщи и си карах с тях. Явно при всяка мама е различно.  Heart Eyes

# 81
E, чак такова цапане и мазане не, хайде сега... чак пък за нищо да не става после нощницата  Rolling Eyes
Аз като влязох да раждам ми дадоха тяхна стерилна нощница, после вече си бях с моя. Хубаво е да е с копчета, в случай, че имате намерение да кърмите. По- удобно е. Нито една нощница не съм върнала за пране неузнаваемо омазана с кръв, при все, че едната ми беше чисто бяла...
В началото и аз бях с лигнин, после с онези тъпите превръзки като от едно време- тип "Рила", пакет от 10 бр беше около 1 лв. Вкъщи вече с обикновени по- тънки превръзки.

# 82
аз също ще си купя обикновени превръзки

при нас се ползват еднократни пелени 60/90см - за раждането и за бебчо  Party

# 83
Лелее, колко сте активни, едва успявам да ви смогна. И аз след първото раждане в болницата ползвах еднократни гащи, много по-удобно ми беше.
Колкото до количките - има значение дали ще ви стоят в колата или ще ги сваляте/качвате сами по стълбите при всяко излизане/прибиране. Във втория вариант е важно да е достатъчно лека, но и да е стабилна. Ние ползвахме обикновена - Маг ингланд, има ги в магазин Штъркел, около 250лв май беше, не помня. Стабилна, с големи гуми, но в интерес на истината - тежи си по стълбите, особено като порасне малко бебето и като висят и торби с багаж по нея.
Сега (както и тогава) в първите месеци и изобщо зимата, ще нося бебето в слинг; хем съм сигурна, че му е достатъчно топло, хем е полезно за него, хем няма непроходими терени с него. После напролет като натежи бебока и се стопят снеговете, ще вадим количката (старата). Все ще избутаме студеното време с нея.

# 84
аз също ще си купя обикновени превръзки

при нас се ползват еднократни пелени 60/90см - за раждането и за бебчо  Party

При нас им викат Памперс пелени  Mr. Green и тук ги изикват в държавните болници.

Колкото до количките - има значение дали ще ви стоят в колата или ще ги сваляте/качвате сами по стълбите при всяко излизане/прибиране. Във втория вариант е важно да е достатъчно лека, но и да е стабилна.

Ами ние живеем на 5-ти етаж без асансьор, нямаме хубави мазета /тоест мирише си на мазе  Outta Joint/ и най-вероятно количката ще стои в багажника на колата. Друго решение на този етап нямаме  Whistling

# 85
matzko, с какъв слинг си? Може ли да покажеш снимка, ако е удобно.

# 86
ето и моят избор за сега, както казах няма да барзам , ако някой има инфо ще се радвам да я сподели, http://www.silvercross.co.uk/pram-systems/3d-special-offer/ до края сигурно ще си сменя избора

# 87
еее много пишете , чесно!
Фейт прекрасна нова тема , както винаги   bouquet

Ева , аз препоръчвам да вземеш някои неща (не много) от тези които са за 3500гр (не знам защо не са в см ,а в кг). Определено растат бързо бебетата, но за 6400 са си доста. Аз бях купила на Марио и за 1м и за 3 м , като тези за 3 м му бяха доста големи , а той дефакто се роди 3400гр , 53см. Даже за изписването гащеризончето беше уж 50 см, а му беше екстра и в началото гледах все него да му слагам..
Иначе тук размерите са :0– 50см;  1м – 56см  ;  3м -62см  , 6м – 68см , 9м-74см , 12м-80см, 18м -86см ит.н., като дрешките почти винаги са малко уголемени.

За комплектите за изписване – аз не ги харесвам. Педпочитам да си купя всичко ,което е нужно(защото в комплектите има ненужни неща) поотделно . И аз мисля да взема едно боди с дълъг ръкав, ръкавички , шапка –тъничка памучна  , някакво гащеризонче или клинче с туничка ...нещо такова..
Защо да купувате 2 комплекта дршки ?  newsm78  Вземете си едно комплектче и ако е по-хладно просто увийте бебето в по-дебела пеленка ...
Само дето ще родя живот и здраве края на август и предполагам ,че ще е доста топло.

Фейтче пий си мляко и изобщо не се притеснявай!  С такива малки количкества изобщо не можеш да навредиш , дори да е нещо „забранено” .

Предлагам за сладоледа вече да пишем някакво кодирано име ,че като прочета всеки път и....имам във фризера кутия ,която само вадя и слагам..

За списъка за болницата
 - бих прибавила чаршафи за еднократна употреба (аз бях със секцио и тези чаршафи ги слагах върху другия чаршаф ; кърпички за гърди на чико – за забърсване преди/след кърмене , много са удобни. Аз вместо гащи за едократна употреба бях купила от Метро едни памучни по 5бр в опаковка, по-дълбоки , излизаха почти същите пари като еднократните , които са супер наудобни (поне за мен). А между другото не съм имала чак толкова обилно кръвотечение след секциото , май при нормалното раждане има повече „теч” .

# 88
Лъки - аз съм много доволна от слинга, който купих  Hug качих го в албумчето  Party

# 89
anghella, ат току що го видях и се върнах да питам от къде го взе?  Blush От продавалника ли е?

Общи условия

Активация на акаунт