7-класник С МОДУЛИТЕ В ЛЮТА БИТКА ВЛИЗА И ЗА НАЙ-ЖЕЛАНАТА ГИМНАЗИЯ ПЕЧЕЛИ ВИЗА

• 38 803
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
запис, че тук ще нищим тестовете  Laughing

# 91
  • София
unadaptable, кажи, моля те, как може да се редактира преразказа -
поправка на дума и най-вече вмъкване на текст. Днес госпожата на школата
е казала, че квасторите ще им прочетат указания за това преди изпита. Но дали в указанията ще
има и тези подробности, никъде не ги видях досега  newsm78

# 92
Добре че е тази групова терапия, че досега да съм изперкала съвсем! Преди малко си купих още мента/глог/валериан, че стария го изпих. ...

хаха..какво съвпадение Andariel Laughingи на мен ментата и глог и валерияна са ми най-добри приятелчета тези дни..Еми ,няма начин ,иначе ще изперкам..
Снощи моята госпожица ми изкара акъла.Кръвно долу-бяла,като платно и с болки в корема. Crazy CrazyДнес е добре.Знания имаме , дано успее да запази самообладание.Купих капки мента и валериянче ,ако ситуацията в понеделник сутрин е много напрегната ,смятам да и капна няколко.
Голямо мерси за чудесната тема и заглавие!!Всъщност влязох ,за да пожелая успех на всички дечица наши.Ще им стискаме палци , надявам се всичко да се нареди ,така както желаем!!! Успех още веднъж от нас !!!

# 93
При синът ми притесненията са буквално никакви. Не ми се вярва чак пък толкова добре да се прикрива. По български се справя сравнително добре (м-у 5.00-5.50), но по математика си е зле (макс. 4.50). И никакви уроци, пробни изпити и тренировки не оказват влияние. Имам чувство, че просто не е в състояние да реши каквато и да е задача изискваща повечко мислене и описване. Или ги решава наум или заявява че не може да я реши и това е. Вчера си е взел служебната бележка след напомняне от моя страна. Може би допълнително успокоение му носи факта, че е приет в ЧАГ "проф. Иван Апостолов", където се яви само на приемен изпит по български. Много ми се искаше някой да сподели лични впечатления за нея, но явно няма деца на пишещи във форума. Днес си е взел колелото и цял следобед ще скача на BIG AIRBAG.  Моля се само да не се контузи, че в началото на годината имахме доста стресово изживяване. Единственото ми  успокоение е, че когато е на реален изпит постига максимума на възможностите си и не се разсейва чак толкова много .

# 94
  • София
нова, благодаря! Аз съм ги умесила като тесто  Embarassed кое мъжко и човешко, кое мъжко нечовешко...ужас . По-добре да си трая Laughing Sick

# 95
# 96
Foxysilver, ето ВЕРНИТЕ обяснения на отговорите:

7 спортисти са избрани (а не избраниТЕ)

...момчето, което (Б) е срещнала в гората и който (В)...  -  (В) е грешката, защото „който” е за мъжки род, но „момче” е от среден род и затова трябва да пише „което”, защото пояснението се отнася за него. ВТОРА хипотеза - ако се отнася за игумена, който е от мъжки род, пак верният отговор е (В), защото ВИНАГИ при вмъкване на подчинено изречение в главно, подчиненото се отделя с 2 запетайки отпред и отзад и затова пред съставното изречение „и който се нуждае от помощ” трябва да има запетайка, но в този случай ИМА ИЗПУСНАТА ЗАПЕТАЙКА – т.е., и при двете „хипотези” верният отговор е (В). Хората, които не са „пропуснали” пети клас, знаят като мен, че пред свързващата частица „и” трябва да се слага запетайка, когато чрез нея се вмъква подчинено изречение в главно. Ако има сказуемо, има изречение, без значение дали е подчинено или главно. Foxysilver, връщаш ме в пети клас.

За следващия въпрос с верен отговор А – най-лесният начин за детето, както винаги, е чрез изключване на грешните отговори. Но само като прочета А, вече знам, че той е верен. Ако изключваме грешните –
- синият и червенИЯТ балон (пълен член и за втория, защото и двата са подлози)
- „Противоречието” е подлогът и затова то „поражда”, а не „пораждаТ”
- На изпита може да се падне само един, а не Вазов и Ботев едновременно. Затова вярното е „падне”, а не „паднат”.
Великолепни примери – браво на съставителите – обединяват логика с граматика. БРАВО!

Foxysilver, явно с теб трябва днес или утре да правим сравнение между нивото на обучение в отделните гимназии в темата за АК, защото и без това всички се сравняват с АК и 91 НЕГ - НО вече на друго ниво - от гледна точка на средата, възпитанието и генетичните предразположености, които родителите осигуряват на децата си. Защото ти ме "върна" чрез безпомощност в 5-ти клас.

# 97
  • Там, където ме обичат
Когато броят на нещо е определен с число (в сл. 7) е И (седем спортистИ). Когато е неопределен брой - няколко, колкото  и т.н. е А ( 10 ученици, няколко ученика).
Мисля, че това беше правилото.  Wink

Ми, не знам, такова ли е правилото??
Мами, помагайте, че ще го кажа като правило и да го запомни госпо'йцата.
Mного благодаря,  bouquet сега мога и аз да обясня на детето.  Mr. Green

Тук има обяснение:
http://bglog.net/Obrazovanie/10915

тук конкретно за спортисти-лица:

http://zamatura.eu/ezikova_kultura/Gramatichni-pravila/Osobenost … na-broinata-forma

# 98
  • София
Възможно ли е по МАТ да има въпрос за определение? Такъв съм срещала в ПИ на Междучасие.
т.е. има ли смисъл да преговаряме определения?

# 99
  • Там, където ме обичат
Възможно ли е по МАТ да има въпрос за определение? Такъв съм срещала в ПИ на Междучасие.
т.е. има ли смисъл да преговаряме определения?
Аз видях подобни неща, не те са по-скоро дадени като свойства /напр. на правоъгълнок, ромб и т.н./
Foxysilver, ето ВЕРНИТЕ обяснения на отговорите:

Foxysilver, явно с теб трябва днес или утре да правим сравнение между нивото на обучение в отделните гимназии в темата за АК, защото и без това всички се сравняват с АК и 91 НЕГ - НО вече на друго ниво - от гледна точка на средата, възпитанието и генетичните предразположености, които родителите осигуряват на децата си. Защото ти ме "върна" чрез безпомощност в 5-ти клас.
radiren,  не може да съм те върнала в 5-ти клас, защото е видно, че аз напълно съм го пропуснала Mr. Green

А не разбрах защо трябва да правим сравнения newsm78

# 100
Когато броят на нещо е определен с число (в сл. 7) е И (седем спортистИ). Когато е неопределен брой - няколко, колкото  и т.н. е А ( 10 ученици, няколко ученика).
Мисля, че това беше правилото.  Wink

Ми, не знам, такова ли е правилото??
Мами, помагайте, че ще го кажа като правило и да го запомни госпо'йцата.
Mного благодаря,  bouquet сега мога и аз да обясня на детето.  Mr. Green

Тук има обяснение:
http://bglog.net/Obrazovanie/10915

тук конкретно за спортисти-лица:

http://zamatura.eu/ezikova_kultura/Gramatichni-pravila/Osobenost … na-broinata-forma

Чудех се как да се запиша в новата тема, че да я следя. Wink

Но правилото за човек, човека и човеци определено ми бяга. newsm78

Успех и късмет на децата! Peace

# 101
  • Там, където ме обичат
нова , ако всички така се записват, няма да остане нито един незнаещ родител или ученик  Hug

# 102
Foxysilver, бях няколко месеца в чужбина и не можех да следя темите. Но преди малко видях, че е имало гневни мнения срещу мен в темата за АК и сравненията с 91 НЕГ. Затова, като прочета всички постове днес или утре, ще отговоря в темата за АК.

# 103
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Леле, аз бях с малката сутринта на разходка, после спахме  Joy ... и гледам: нещо никой не пише ..., пък то има нова тема, че и изчитане нямате  Wink
Голямата е споко за всичко  hahaha Даже ми се кара, че всички (аз, учители, приятели) постоянно й повтарят да е спокойна, а тя Е спокойна и с това повтаряне само сме я вкарвали в паника  hahaha На последния ПИ в Междучасие по БЕЛ има 5,580, но г-н Златилов си е взел резултатите от ПИ по мат. - утре като за последно да им ги връща (знайте, че в Междучасие утре последните занятия са променени и няма да са в 1 АЕГ, а на Гурко и то в различни часове ... проверете си пощите за мейл  Wink), та не знам по мат. как е  Mr. Green Но аз и не очаквам много ... на първото ПИ по мат. 4,12, на второто 3,94  ooooh!; на третото 4,614 ... Надявам се най-много на 4,50 на НВО, но ... ще видим Simple Smile

Успех и "споко" на мамите, най-вече  Joy

# 104
  • Там, където ме обичат
Foxysilver, бях няколко месеца в чужбина и не можех да следя темите. Но преди малко видях, че е имало гневни мнения срещу мен в темата за АК и сравненията с 91 НЕГ. Затова, като прочета всички постове днес или утре, ще отговоря в темата за АК.
Не съм ги чела, отивам да погледна.

А защо сравняваме ябълки и круши? т.е. АК и НЕГ, и двете са добри, но е видно, че са различни.

Общи условия

Активация на акаунт