Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Колко дълго чакат хората след влизане в регистъра за осиновяване и колко време обикновено им отнема да получат обаждане за среща с дете?
Има ли начини за ускоряване на процеса на осиновяване?
Колко отказа може да има едно семейство за определено дете?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Колко дълго чакат хората след влизане в регистъра за осиновяване и колко време обикновено им отнема да получат обаждане за среща с дете?
Хората имат различни периоди на изчакване след влизане в регистъра за осиновяване, като някои от тях чакат около година, докато други са в регистъра няколко години, без да получат обаждане за среща с дете. Повечето хора обаче получават обаждане за среща с дете в рамките на една година след влизане в регистъра за осиновяване, въпреки че някои може да чакат по-дълго.
-
Има ли начини за ускоряване на процеса на осиновяване?
-
Колко отказа може да има едно семейство за определено дете?
-
Какви са промените в процеса на осиновяване според новия закон?
-
Какви са последствията от отказите за определени деца?
имам малки съмнения,но детето си е дете,не е избирало родителите си /биологичните/ Разбирам отказа ви от ромският произход-просто гена е друг и си проличава един ден!А,колкото до срещите,съчуствам ви искренно!Който не е попадал под десетките детски очички гледащи с надежда "за мен ли идваш"-той незнае какъв е стреса и защо му идва на човек да се откаже.Не се отказвайте-толкова сте чакали,може би следващият път ще е щастливата среща!
Пожелавам ти го от сърце!!!
Момичета, все още имам координатите на едно от местата от където взех едно от моите деца. Тогава тя (директорката) беше различна от останалите. Сега не зная. Може би все още е различна. Бих рискувала да опитам, стига да сте сигурни, че искате.
Та така.Отидохме в ОЗД и там ни зачислиха соц.работник който да ни проучи и да ни изготви доклад.Естествено набавихме си на ново и всички останали документи.Веднъж когато социалната беше у нас и разказахме за наще патила с въпросния дом и я попитахме защо така се е получило.А тя каза -Незнам защо не казват на хората ,че им трябва доклад,даже имаме случаи в които хората са си харесали детенце вече искат да си насрочат дело и се оказва ,че нямат доклад и се почва едно тичане и препускане в последния момент да се извади доклада ,да се търсят препоръки ,а да се изготви доклада трябва време ,срещи с психолог и т.н. и при цялото това търчане всички се изнервят-и социалните,че трябва да си претупат работата и кандидатите,че пак трябва да чакат, а си искат бързо детенцето.Въобще Ужас!А как са ни се изгубили документите не се разбра. После всичко мина ,изготвиха ни доклада и социалната ни обясни че ще ни даде адреси и телефони на много домове в които да си разпратим документите за да имаме по-голям избор ,но изведнъж стопираха всички осиновявания защото предстоеше да се гласува новият закон
Нали сме си каръци -трябваше да изчакаме и това
Забравих да кажа,че през 2002год се бяхме отчаяли и се бяхме отказали и отидохме в София да пробваме все пак инвитро, макарче шансът беше много малък .След доста дълго ходене по доктори и правене на изследвания -хормонални и какви ли не и спермограми и разговори и притеснения за пари най-накрая един доктор ми каза в прав текст че не си струва риска за живота ми да правим инвитро защото имам много сраствания след операциите и пункцията е опасна за мен ,а и аз съм само с един яйчник,който дори не е цял и не се знаело дали нещо годно за оплождане ще се извлече от него .Тъйче -каза той вместо да ти взема парите за нещо което е почти сигурно че ще се провали ,по-добре се върнете на вариянта за осиновяване и ви желая успех.Та пак се върнахме на осиновяването .То друго какво да правим,но междувременно пак бяхме пропиляли ценно време и не малко пари ,нерви и напразни надежди.Колкото до инвитрото -единственият ни шанс е Донорска яйцеклетка а за това се чака повече отколкото за осиновяване.Така че изчакахме да гласуват новия закон и влязохме в регистрите в началото на 2004година ,макарче доклада ни е от ноември 2003та и от тогава само чакахме,чакахме
Дано да не съм досадила на някого