Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Песен за огън и лед" - 3

 • 41 245
 • 754
 •   1
Отговори
 • Варна
 • Мнения: 14 806
C шеметния си бяг oт скoвaнa в жестoк студ стpaнa към земи нa вечнo лятo и oxoлнo безгpижие, "Игpa нa тpoнoве" е скaзaние зa влaдетели и влaдетелки, вoини и чapoдеи, нaемни убийци и незaкoннopoдени пpетенденти зa влaст, пoявили се във вpеменa нa мpaчни пoличби. Tук стpaннa вoйнственa opдa се сpaжaвa с мечoве, изкoвaни oт невиждaн oт чoвекa метaл, жестoкo дивaшкo племе сее безумие сpед xopaтa, свиpеп млaд пpинц oт кpъвтa нa дpaкoнa paзменя сестpa си, зa дa си въpне тpoнa, еднo дете се губи в сумpaкa между живoтa и смъpттa и еднa pешенa нa всичкo женa пpедпpиемa oпaснo пътувaне, зa дa зaщити тoвa, кoетo и е скъпo. Cpед зaгoвopи и кoвapствa, тpaгедии и веpoлoмствo, пoбеди и нaсилия, съюзници и вpaгoве, съдбaтa нa Cтapките виси нa кoсъм и всякa oт стpaните се бopи зa пoбедa в нaй-смъpтoнoсния кoнфликт: Игpaтa нa тpoнoве.

Пopедицaтa "Песен за огън и лед" е еднa oт нaй-дoбpите сеpии излизaли пpез пoследните десетинa гoдини. Bсякa oт книгите бе oпpеделянa oт четящите зa "нaй-дoбpo фентъзи нa гoдинaтa". Нa гpaницaтa нa фентъзи и pицapския poмaн тя със сигуpнoст ще зaдoвoли и нaй-взискaтелния читaтелски вкус.

  

Темата от подфорум Кино и телевизия: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=591511.0

  Книгите
Книгите от ИК "Бард" - http://www.bard.bg/categories/?cid=42
Книгите в Читанка - http://chitanka.info/serie/pesen_za_ogyn_i_led
Книгите на Английски с безплатна доставка до България - http://www.bookdepository.com/search?searchTerm=song+of+ice+and+ … amp;search=search

Резюме на книгите от Цитаделата - http://www.citadelata.com/info/icefire.htm

Fan art by AMOK - http://en.amokanet.ru/gallery/martin/

Мартин и Вестерос (форум) - http://rpgrealm.darkbb.com/f25-forum


Тук, в тази тема, се обсъждат книгите, по които е създаден сериала.

Предишни теми - Тема 1  Тема 2

Реклама
# 1
 • Мнения: 9 144
Благодаря.   bouquet

Не мисля, че Бран
Скрит текст:
ще вземе чуждо тяло, на друг човек, имам предвид

# 2
 • Мнения: 33 060
получи се дублиране на темата, махам другата

# 3
 • Варна
 • Мнения: 14 806
Благодаря.   bouquet

Не мисля че Бран ще вземе чуждо тяло

Защо смяташ така?

Относно Кат, може би сме свикнали да възприемаме Старките като добрите, затова. Laughing


Бубанка, не видях че си направила. Embarassed

Последно до коя книга ще пишем открито и до коя със скрит текст?  Thinking

# 4
 • Мнения: 9 144
Ами когато влизаше в Ходор, не го правеше заради себе си...
Мисля, че уважава чуждите индивидуаности. Виж с Лято е друг случай, там е ОК.


пп Айде да си пишем открито за всички книги, минаха повече от 6-7 месеца, откакто издадоха 5-та, а вече я има и във вариант за е-четци

# 5
 • Мнения: 33 060
не виждам Старките какво ги прави 'добрите', особено Кат
зомбираната Кат пък ми е съвсем недобра, но някак си това не я прави точно 'лоша'

другата тема беше на Salt and Burn

не знам, както решите за скрития текст

# 6
 • Варна
 • Мнения: 14 806
Ами когато влизаше в Ходор, не го правеше заради себе си...
Мисля, че уважава чуждите индивидуаности. Виж с Лято е друг случай, там е ОК.

Засега ги уважава. Видяхме на какво е способен Варамир за да остане жив. Възможно е на Бран да се предостави възможност да вземе тяло, без да прилага насилие, т.е. тяло, което е било "освободено" или предстои да бъде.

# 7
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 198
Е, каква истерия я е хванала, и мен да се опитат да командорят, нищо, че съм кралица, а накрая и да опитат да ме убият, и аз ще подивея.
Абееее, не действа особено логично като за кралица. Виж, като за 14-годишен тийн (също от кръвосмешение) точно си пасва лашкащото се поведение с изблици на "я да остана и да се поуча на царуване върху тоя град нещастни хора" и "тези няколко хиляди бивши роби са ми деца, понеже ми викат "майко"".

То е описано как разсъждава в книгите. Тя си мисли, как ще я приемат хората във Вестерос като претендент за трона, след като вече е изоставила други свои поданици на произвола на съдбата, след като ги е хвърлила във война.
Според мен това е отговорност, а не безотговорност и още по-малко изблици.
Аз също чета книгите и чета какво мисли, но не съм съгласна... ако може  Laughing
За мен това може да е опит за проява на отговорност, но типично по младежки и недомислено, на изблици, правим и после ще видим какво ще излезе.
А можеше и да не ги хвърля във война, на първо място. Да взима други, по-добри решения, които да не доведат до тоя край. Това е по-голяма отговорност, въпреки че и да си сърбаш попарата, която си надробил, е вид такава.

За Бран чакам нещо интересно да измисли Мартин  Thinking Аз пък мисля, че ще вземе чуждо тяло, след като се оповести за жив (че да го познаят).

В тая книга няма точно "добри" и "лоши" в общоприетия смисъл на думата, що се отнася за книги и очаквани развои. По-скоро приличат на типични хора с хипотетична власт.

# 8
 • Мнения: 136
Благодаря за темата   bouquet

Скрития текст - както решите.
Повечето сме чели петте книги, но нека бъдем толерантни с останалите  Peace

# 9
 • Разпиляна във въображението
 • Мнения: 19 143
Запис. Не съм чела още петата книга Laughing Чета и скритите текстове и не ми пречат коментарите ви. В сагата има толкова много герои, толкова много неща се случват, че дори при втория прочит, който правя сега, имам чувството, че я чета за първи път.

# 10
 • София
 • Мнения: 1 712
Смея ли в женски форум да кажа, че майката-орлица и вярната съпруга Кат не е добра  Mr. Green
А иначе си има герои, които са си чисто зло - Джофри например. Него сигурно всички го мразят. От останалите обаче всеки си има свои виждания според това какво е прочел и как го е изтълкувал. На мен например за Теон хич не ми беше жал  Crossing Arms

# 11
 • София
 • Мнения: 4 736
Благодаря за новата тема   bouquet !

За скрития текст - нямам нищо против да се обсъжда и открито, въпреки че не съм чела петата книга. В момента съм на третата, препрочитам сагата преди да стигна до последната книга, защото много неща бях забравила. А вашите теории ми помагат да си напасна някои неразбрани моменти.
В отговор на iveto_11 за Теон - голяма радост ме обзе, като разбрах, че му се е случило нещо много гадно. Като го знам Мартин какви ги измисля, предвкусвам удовлетворението си като прочета за какво точно "наказание" става дума  Twisted Evil !

# 12
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 198
Хората често четат старите теми, преди да се включат в новата, а и сигурно има много, които тепърва ще четат поредицата Simple Smile
Аз избягвах да чета спойлерите, преди да дочета петата книга, но понякога човек едвам устисква, още повече, че много неща се промъкват и извън тях и се разваля изненадата Laughing

# 13
 • Варна
 • Мнения: 14 806
Т.е. 5 книга скрит текст?  Peace


Аз също чета книгите и чета какво мисли, но не съм съгласна... ако може  Laughing
За мен това може да е опит за проява на отговорност, но типично по младежки и недомислено, на изблици, правим и после ще видим какво ще излезе.
А можеше и да не ги хвърля във война, на първо място. Да взима други, по-добри решения, които да не доведат до тоя край. Това е по-голяма отговорност, въпреки че и да си сърбаш попарата, която си надробил, е вид такава.


Може, разбира се.  Laughing
За действията ѝ донякъде е виновна Куайте с нейните пророчества: "Ако искаш да стигнеш на запад, тръгни на изток, ако искаш да стигнеш до светлината, мини през сянката.." Цитирам по памет. Blush

# 14
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 198
Така е, а и дефакто нито Денерис, нито Визерион получават правилно възпитание как да бъдат владетели.

Скрит текст:
За разлика от другия Таргариен, племенника й, който "не приема, че му се пада по право да е владетел" (по памет), а е обучен от най-ранно детство как и защо. Всъщност той е далеч по-интересен как ще се развие в тоя смисъл.

Не е трудно да се види, че Денерис не ми е сред любимите герои в книгата  Crazy Една такава е... недоизмислена и недокрай логична в действията си; но пък любимите взеха, та измряха с няколко авторови замаха, та ще се задоволим с каквото е останало.

Общи условия

Активация на акаунт