Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бисквитена торта предлагана в заведение във Велико Търново

  • 49 945
  • 81
  •   1
Отговори
  • Мнения: 122
Здравейте

Бяха ми похвалили много бисквитената торта на заведения "Щастливеца" във Велико Търново. Вчера я опитахме с мъжа ми и той омете две порции.
Сега иска да му направя ... някой да знае рецептата ?
Рових се в нета ... само разбрах, че се води "Вариация на бисквитена торта"
Питах и в темата за бързи въпроси ... никой не се включи. Надявам се така да я видят повече хора  Peace

 

# 1
  • Мнения: 6 006
Записвам се, защото обожавам бисквитени торти  Heart Eyes

# 2
  • Мнения: 367
В "кръчмарската" тема провери ли?

# 3
  • Мнения: 122
В "кръчмарската" тема провери ли?

Не съм  Embarassed .... отивам да търся  Hug

# 4
  • Мнения: 9 579
Едва ли ще намериш рецептата, понеже там персоналът подписва договор за конфедициалност.
Така ли се пише? Simple Smile
Имат и страхотна френска торта, опитай я, ако имаш път насам.
И успех, все пак, с търсенето!

# 5
  • Мнения: 5 462
В "кръчмарската" тема провери ли?

Не съм  Embarassed .... отивам да търся  Hug
Kakvi продукти съдържа тази торта , как изглежда ?

# 6
  • Мнения: 122
В "кръчмарската" тема провери ли?

Не съм  Embarassed .... отивам да търся  Hug
Kakvi продукти съдържа тази торта , как изглежда ?
Не намерих нищо за съжаление.

За съдържание - кафяви бисквити и бял крем - според мен нещо като крем брюле. Поднасят я под формата на сладоледени топки, с един екзотичен плод и какао за украса ... снимахме, но се оказа, че не с нашия фотоапарат, а с друг и още чакам снимки  ooooh!
Явно няма да я намеря ... затова по натам ще се пробвам с някакви вариации .. да видим дали ще я докарам поне малко.   

# 7
  • Мнения: 5 462
В "кръчмарската" тема провери ли?

Не съм  Embarassed .... отивам да търся  Hug
Kakvi продукти съдържа тази торта , как изглежда ?
Не намерих нищо за съжаление.

За съдържание - кафяви бисквити и бял крем - според мен нещо като крем брюле. Поднасят я под формата на сладоледени топки, с един екзотичен плод и какао за украса ... снимахме, но се оказа, че не с нашия фотоапарат, а с друг и още чакам снимки  ooooh!
Явно няма да я намеря ... затова по натам ще се пробвам с някакви вариации .. да видим дали ще я докарам поне малко.   
Имам подобна рецепта , ще ти я напиша довечера след 20 часа като се прибера в къщи.
Предлагат я в един бар/ресторант бистро във варна в не помня точно кой Мол .

# 8
  • Мнения: 122
Предварително ти благодаря  Hug

# 9
  • софия
  • Мнения: 100
И аз ще чакам рецептата  Simple Smile,че и у нас е на почит бисквитената торта

# 10
  • Мнения: 5 462
Прясно мляко
Захар
Ванилия
Жълтъци
Пшенично нишесте
Обикновени бисквити тънки
Прясно мляко за бисквитите
Орехи смлени
Какао
Грамаж на готово ястие 250 гр./нямам идея кво яе рече това , но преписвам от списанието с рецептата/
Начин на приготвяне :
Смесват се част от млякото , захарта , ванилията и се оставят да заврят леко.
След това се прибавят предварително разбитите жълтъци с отделеното прасно мляко и нишестето .
Кремът се бърка непрекъснато и след сгъстяване се сваля от котлона .
Вподходящ съд  редим :
Ред бисквити добре напоени с с мляко – ред крем – ред бисквити напоени с мляко и т.н.
Завършваме с крем .Поръсваме със смлените орехи и оставяме да се охлади , след което поставяме тортата в хладилника .
Оформят се порции от тортата с лъжица за сладолед и поръсваме топките с какао .
****Така са показани и на снимката .

# 11
  • Мнения: 5 462
:

Последна редакция: ср, 06 юни 2012, 17:49 от Markrit

# 12
  • Мнения: 122
Благодаря ти
имам вече някаква идея за пропорциите ... ще я пробвам. И аз не обичам гъст крем ... пък и мъжа ми все ми натяква ако са ми сухи десертите  Crazy

  chef

Понеже никой не е писал след мен да се редактирам.
Направих я снощи - днес ще кажа за резултата.
За крема направих:
400 мл +100 мл ( общо 500 мл) прясно мляко
3 жълтъка
50 гр царевично нишесте - трябваше по-малко да сложа май  newsm78
120 гр. захар
1 ванилия

Сварих 400 мл прясно мляко и го смесих със захарта. В отделен съд разбих жълтъците и нишестето. Добавих останалите 100 мл студено мляко.
Към тази смес добавям на тънка струйка  горещото мляко. Сместа се загрява при непрекъснато бъркане и накрая добавих ванилията. За този крем знам, че се покрива със свежо фолио отгоре плътно, за да не става коричка.
Като поизстина малко я сглобих.
Като количество - в една малка тавичка - 4 броя бисквити закуска (какао) натопени в прясно мляко, ред крем, 2 ред бисквити, втори ред крем, 3 ред бисквити и накрая пак крем.
Общо 12 бисквити използвах.
Като че ли нишестето ми дойде малко в повече и за другия път ще го намаля.
Довечера ще дам снимки и отзиви   chef

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 12:43 от toniak

# 13
  • Мнения: 10
Тази торта в Щастливеца е уникалн!Някой издири ли ориг. Рецепта?

# 14
  • Варна
  • Мнения: 1 576
Тука има няколко рецепти за бисквитени торти. Да не е някоя от тях? http://www.zajenata.bg/-savet3025.html

Общи условия

Активация на акаунт