Париж 5

• 67 744
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
...
Ще можеш ли да добавиш само още малко уточнения за транспорта?

Един билет важи за:
метро/метро
метро/РЕР (в рамките на Париж) и РЕР/РЕР (в рамките на Париж, оттам нататък зависи от билета и зоната, за която е закупен)
автобус/автобус, автобус/трамвай и трамвай/трамвай в рамките на час и половина между първото и последното валидиране.

...

За съжаление можех да добавям до вчера на обяд. (сега ще го запаметя за следващата тема).

Аз не бях подготвена да пускам тема за Париж и затова не съм събирала никаква нова информация от предната тема. Щастливо стечение на обстоятелствата е, че бях копирала поста на delda , когато пусках темата за Лондон, иначе всичко събрано досега, трябваше да се описва отново. (което е много трудоемко   Sad )

# 16
За първи път ще пътувам за Париж с Wizz до летище Бове, въпроса ми е дали да си организираме от сега превоза от летището до хотела намиращ се около площад Република и обратно, за 50 евро на човек или да се оправяме самостоятелно. Лошото е че хайде на отиване ще се оправим, но на връщане полета от Бове е в 08.20 сутринта и незнам дали ще успем, не знам в колко отваря метрото и не знам колко време ще ни отнеме придвижването, кои линии на метрото ще трябва да ползваме? Абе въобще пълен ужас. Ако можете помагайте
Не се притеснявай за транспорта.Аз също преди заминаването бях изпаднала в ужас за връщането, но истината е, че в Париж транспорта е много добре уреден.На Бове като кацнахме си купихме билети за рейсчето до Париж, като билета е 15 евро.Взехме и за връщане, за да не чакаме сутринта на опашка.Билетите са едни и същи и важат 3 месеца.На връщане сутринта станахме в 3.30ч /от притеснение да не изпуснем някой транспорт Simple Smile/ и в 4.00 хванахме такси от улицата.Още като спря и ни видя с багажа и каза "Порт Мейо?".Пристигнахме на Порт Мейо за 20 мин, като се насладихме на гледката на нощен Париж докато пътувахме и...после повисяхме на Порт Мейо Heart EyesТаксито от хотела, който беше в близост до Бастилията до Порт Мейо ни взе 15 евро, а пл.Република е наблизо.

# 17
  • там където думите не стигат ...
страхотна полезна нова парижка тема  newsm10

запис

# 18

и от мен!  Rolling Eyes

# 19
Здравейте, ИМАМ СПЕШНА ОБЯВА!!!

Искам да  ви попитам има ли някой, който ще ходи в Дисни Ленд на 22.06.2012 г.? Имам много изгодни билети, купени по интернет вчера. За съжаление съм ги закупила за датата, на която ние ще летим обратно за България.   Embarassed  Ужасно ме е срам и яд, за грешката, която съм допуснала, защото на всичкото отгоре съм купила билетите и за другото семейство, с което ще сме. Така или иначе, французите ми отказаха да сменят датата или да анулират билетите, защото са някаква специална промоция и не подлежат на замяна. Така че единственото, което ми остава е да купя нови и тези да ги предложа на още по-изгодни цени. Ако някой има интерес, моля да ми се обади на 0887/573630 - имам 7 бр. билети за 1 ден/за един парк- 5 бр. за възрастни и 2 бр. за деца - всеки от тях по 30 евро ( цената на всеки билет, който съм закупила е 35 евро, което всъщност е промоцията, защото иначе цените са 59 за възрастни/53 за деца).
Можете да ми пишете и писмо на имейл или на лични съобщения.

Последна редакция: вт, 05 юни 2012, 14:52 от ger4etomi

# 20
  • Варна
Билетите не са ли поименни?
Аз два пъти съм купувала и си бяха за конкретни хора. Но пък нямаха дата т.е. бяха валидни няколко месеца след датата на закупуването.
Много неприятно...

# 21
Момичета невероятни много неща научих от ВСИЧКИ ВАС  Heart Eyes за предстоящото ми пътуване до Париж , за което безкрайно ви благодаря    bouquet !!! След като изчетох темите до тук имам само някой доуточняващ въпрос :
 1.От каде мога да се сдобия с въпроснata  Navigo карта , имам в пред вид на място в Париж ,  по план пристигaме на SDG в понеделник ... от там ли да започна търсенето й .... Дали да си нося паспортна снимка от БГ , знам че и там снимат , но тези 5E (а ние сме и двама ) предпочитам да инвестирам в някое кафе или бистро  Money. Стори ми се ,че толкова взимат за снимането …или за изработката на картата .... Thinking !!??
2. Другият ми въпрос е какво е времето в момента , дали да си носим якета или по някоя дебела блуза вечер стига . Става ли през деня за къс ръкав , и за сандали евентуално !?! защото куфара ще гръмне и трябва да вадя и не знам какво  newsm78. Взела съм дъждобран , но не ми се иска да мъкнем  парцали, който така и няма да ми се наложи да обличам  #Crazy. Гледам  прогнозата във всички сайтове е 20 градуса през деня за цялата друга седмица , но на слънце предполагам ще е по - добре и ще става да се съблечем по къси ръкави да кажем .
Безкрайно ще съм благодарна ако ме ориентирате в тази куфърна мъглявина  Thinking Praynig….тук се стопли и тотално се обърках вече …. newsm78

# 22
Здравейте, момичета. Страшно полезна темичка, но аз нямам смелост да организирам всичко сама и да тръгнем, без да знаем къде точно отиваме  Laughing Ако може някой да ми препоръча организирана екскурзия до Париж и добра туристическа агенция, защото от две седмици ровя в интернет и не мога да открия нищо интересно. Има обяви на някакви агенции, които никой не е чувал, и ме е страх да им се доверя. Имате ли някакви идеи? Благодаря предварително  Wink

# 23
vassiliana за Navigo картата не мога да бъда полезна - не съм вадила такава.
Относно дрехите, аз практикувам винаги "етажиране" - къс ръкав, тънък дълъг и жилетка(яке). Винаги нося и тънък шал през топлите месеци и дебел през студените.  Simple Smile

nev4i не съм ползвала агенция, но тук във форума са споделяли добри впечатления за Руал. Според мен е абсолютно възможно всеки да си организира екскурзия до Париж сам. Пробвай веднъж и след това няма да се сетиш за агенции.  Grinning

# 24
Благодаря, мими.ива  bouquet  Наистина трябва да пробвам сама да организирам екскурзията, тук е написано всичко необходимо за това  Simple Smile

# 25
Благодаря, мими.ива  bouquet  Наистина трябва да пробвам сама да организирам екскурзията, тук е написано всичко необходимо за това  Simple Smile

Пробвай, а ние ще помагаме.  Laughing

# 26
  • пак на Рив Гош
Vassiliana, за колко време ще сте в Париж?
Навиго е основно за годишни и месечни абонаменти. Има и седмични, разбира се, но ако ще сте за по-малко време, може да си вземете Paris Visite.  Peace

Щом споменаваш цена от 5 евро, мисля, че си видяла варианта за Navigo Découverte. Снимката може да си я вземете от България, ваденето на този тип пас струва 5 евро (другите карти Навиго са безплатни, но за тях трябва да ви съставят "досие" и да ви запишат в клиентската база данни и не можете да ги вземете навсякъде). Навиго Декуверт може да го купите на всички гари и метростанции. Ако не ме лъже паметта, на CDG, по пътя към станцията на РЕР В има гише на RATP (Парижката транспортна регия) и оттам би трябвало да можете да си вземете този пас.
Не съм ползвала този тип пасове, но ако работи като стандартния пас Навиго, след като си го вземете, ще трябва да му сложите вътре абонамент. Това може да го направи служителката на гишето, или да си го направите сами на автоматичните апарати отстрани на гишето. В този момент трябва да изберете кои зони да покрива абонамента - 1 до 3 (централен Париж плюс Дефанс с РЕР), 1-4 (Париж плюс Версай), 1-5 (Париж, Версай, Дисни) и т.н. Ако изберете зона 1-3, ще трябва да доплащате за пътя от летището до Париж (CDG е в зона 5, ако не ме лъже паметта).

Времето в момента е доста променливо. Но е основно облачно и дъжд. Днес сутринта беше 15 градуса, следобед - 22 и валя (в наше село, което е на 20 км на юг от Нотр-Дам) поне 4-5 пъти за по 15-20 минути, при това доста проливно, а като се връщах от работа, грееше ярко слънце. За другата седмица го дават подобно: сутрин 10-13 и следобед 18-21°C, с голяма вероятност от превалявания. Така че, прецени дали на тези температури ще ти е комфортно със сандали и къс ръкав. Защото всеки е с различно усещане за студ  - мъж ми в момента ходи по тениска на работа, аз слагам къс ръкав плюс сако, и затворени обувки Laughing

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 22:35 от Роца

# 27
да се включа за париж и аз ние се чудим къде да спим  Thinking
иска ни се около периферика хотел защото сме с кола и мислим да я паркираме пред апартамент/хотел ли и да обикаляме из Париж с метрото
Плануваме 4 дни около 12-16 Юли
инфо всякакво ще ми е от полза

# 28
  • пак на Рив Гош
Pinko, в близките предградия може да намерите например, хотели от веригата Ibis. Ето този, например, е близо до последната спирка на линия 4 на метрото Porte d'Orleans, от другата страна на Периферика (http://www.ibishotel.com/fr/hotel-0635-ibis-paris-porte-d-orleans/index.shtml).
Прегледай и хотелите Formule 1 - те са с по-ниски цени, но повечето са в по-отдалечените предградия. Ето един от по-близките - http://www.hotelf1.com/fr/hotel-5010-formule-1-hotelf1-paris-por … illon/index.shtml - в южната чакст, и още един - на североизток - http://www.hotelf1.com/fr/hotel-3488-formule-1-hotelf1-paris-por … reuil/index.shtml
Може да потърсиш и хотели в Montrouge, Issy-les-Moulineaux, Châtillon, Malakoff, Vanves, Krémlin-Bicétre, Ivry-sur-Seine - все близки предградия, до които ходи метрото. Или около Дефанс - Courbevoie, Puteaux. Levallois също е на линия на метрото, но е от скъпите квартали, така че и хотелите сигурно ще са по-скъпи.

Тъй като пътуването ви ще е в дните около френския национален празник, ви съветвам на 13-14 юли да избягвате линията на Триумфалната арка - Шанз-Елизе - площада Конкорд, понеже сигурно ще са затворени (със сигурност поне на 14 юли до ранния следобед) заради военния парад. А официалната трибуна е точно на Конкорд и закрива голяма част от гледката (миналата година минавах по това време оттам и чух няколко туристи да се оплакват, че им разваля снимките  Wink). Затова тези дни планувайте нещо друго - музеи, Монмартър, Версай, Операта, Латинския квартал, Бастилията, Айфеловата кула... На 14 юли вечерта на Айфеловата кула, обаче, ще може да гледате фойерверките по случай празника.

# 29
  • Варна
И/или концерта на Мадона. Heart Eyes
... голяма навалица ще е на 14ти юли.

Общи условия

Активация на акаунт