Париж 5

• 67 646
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
Момичета Роца , мими.ива , Petersky2002 благодаря на всички за отговорите   bouquet  Спасявате ме от неудобството да се увековеча за поколенията по снимките озъбена от студ по потник и сандали насред Трокадеро  #Crazy! Истината е ,че мъжО иска да тръгнем двамата с 1 куфар и май май няма да го бъде  newsm78 .
Картината и с Navigo  ми се избистри  Laughing. Тъй като ще сме от понеделник за 1 седмица и съм склонна за си взема за зона 1-5 (седмична цена 33,90 Е плюс цената за издаването 5 Е) още от летището CDG , предполагам  в Navigo decouverte ще е включен пътят ми от летище до централната част . При условие ,че ще ходим и до Миниатюрна Франция и може би Версай (ако остане време) си заслужава при всички случай . За пътуващите да си преценят маршрута и зоните ( за зона 1-3 е 24.85 Е за седмица ) .
Не знам дали включва и балабус , но предполагам че да . Тъй като в езиците не ми силата с Google преводача успях да схвана (дано да не греша) ,че след издаването на картата  валидността й е 10 години , това е един чудесен повод да се връщаме отново и отново в Париж , да си я зареждаме отново и отново Hug за по седмица да кажем . Аз още не съм отишла веднъж , вече се стягам за следващия път …. и по точно за концерт на Garou  на 18.11.12 г  …. ха дано  Hug …….

# 31

ние обикновено пътуваме с един куфар (освен, когато сме с бебето - тогава по някаква причина ни трябват 3!) и не сме страдали особено от липсата на нещо досега... но то си зависи от хората, разбира се! мисълта ми е - не отписвай автоматично възможността да имате само един куфар, мноооого по-удобно е.
Simple Smile

# 32
Според мен  един куфар за седмица е предостатъчен. Не отивате на ревю. Ние за 5 дни бяхме само с ръчен багаж - една раница + чанта с размерите на ръчен. Ходихме март месец и носех и пуловери. Връхните дрехи спокойно може да си ги носите в ръка ако са по-обемисти. При проверката и качването в самолета ги обличате, за да не ви правят проблем и така.

# 33
Да се запиша да ви следя Simple Smile

Ужасно е времето в последните дни.  Wear Umbrella (Както може би сте видяли на Ролан Гарос).
Студено и дъждовно. Не забравяйте чадърите.  Peace

# 34
Дано да се оправи петък пътуваме, но май ще ми трябва и чадър

# 35
Вземете.
Като гледам до другата сряда все ще си вали от време на време.

# 36
Имам въпрос за Балабус, ако някой ги е ползвал
http://www.ratp.fr/en/ratp/c_22257/balabus/print/

Ясно ми е че билетчето е от 1,70Е но важи ли за слизане и качване в рамките на 1 час?

# 37
  • София
Привет,
В петък заминаваме за Париж и искам да купя от тук билети за Дисниленд. Обаче...какво означава Billet Francilien? Защото като дам опция от коя страна сме билетите са по 86 евро, а тези билети са по 35 евро? Нещо се омотах яко  Simple Smile Уж пише да си избера език, а не страна, а пък защо така се получава.

# 38
  • пак на Рив Гош
Jutoo, Billet Francilien е вид билет, който е създаден за жителите на Париж и областта около него, Ile-de-France. Ако не ме лъже паметта, тъй като при построяването на Дисни, част от строежа е бил финансиран от областния съвет (съответно и непряко, от жителите на областта чрез техните областни данъци), после Дисни "връщат" жеста като дават намаление на жителита чрез този билет.
Доскоро за да можеш да го ползваш, трябваше да дадеш адрес в Париж или областта, но от 1-2 години условието май отпадна.
И наистина, на сайта на Дисни, билетите варират в зависимост от местожителството. Видовете билети и оферти за Франция и САЩ, например, не са еднакви  Peace.

# 39
  • София
Роца, мерси за разяснението. А по-надолу в темата прочетох, че жената е закупила точно по 35 евро билетите и затова се зачудих.
И значи е задължително да се логна, че съм от България и така да закупя билетите, нали?
И още един въпрос - дали мога да ги платя с дебитна Виза или Маестро?

# 40
  • пак на Рив Гош
Не съм сигурна, че ако се логнеш от България ще можеш да видиш тарифите за франсилиенския билет  Peace. Току-що реших да задам България като държава и най-евтиният билет беше 59 евро.
Билетите по 35 евро се виждат като зададеш жителство в ил-дьо-Франс и важи за две посещения, при което има и следните ограничения: между двуту посещения трябва да има най-малко 7 дни, не трябва да са в понеделник, сряда или петък в периода 01 юли - 03 септември (тогава струват 41 евро).

За картите не мога да ти бъда от полза, за съжаление, там момичетата, които са резервирали по нета ще могат да дадат съвет.

# 41
  • Габрово
Здравейте момичета, на нас ни предстои престой в Париж август месец и искам да попитам къде евентуално мога да разпечатам бордните карти, защото престоя ни е една седмица и няма да мога да го сторя тук в България - за полета за връщане.

# 42
Здравейте момичета, на нас ни предстои престой в Париж август месец и искам да попитам къде евентуално мога да разпечатам бордните карти, защото престоя ни е една седмица и няма да мога да го сторя тук в България - за полета за връщане.

В хотела.

# 43
  • Габрово

В хотела.

Ние сме резервирали от апартаментите в един от цитираните сайтове, така че трябва да търсим друго място.

# 44

В хотела.

Ние сме резервирали от апартаментите в един от цитираните сайтове, така че трябва да търсим друго място.

Ако си взимате ключа от офис, можете да пробвате и там.

Общи условия

Активация на акаунт