Париж 5

• 67 760
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
И ние с времето изкарахме страхотен късмет. Бяхме точно посочената от Роца слънчева седмица края на март. Само по къси ръкави ходихме. А преди да тръгна по-запознати все ми казваха че съм сгрешила с билетите за март, защото е само дъжд и трябвало да отида през май Simple Smile

# 61
  • София
Здравейте,
предстои ни пътуване в Париж за 3 нощувки в края на август и началото на септември. Изчетох доста от предишната тема, има много информация, за което благодаря, малко по-малко започват да ми се изясняват нещата, особено с транспорта.Ще пътуваме с уиз еър и все още се чудя в кой район да резервирам хотел. За сега съм се спряла на този - струва ми се доста приемлива цената за 3 нощувки за двама души, ако може да се включите с мнение и ако не е добър, може и предложения за друг Simple Smile
http://www.tryphotels.com/en/tryp-de-saxe-hotel-paris-france.html

# 62
Здравейте.
Ние се завърнахме...Париж е един прекрасен град, който ни изпълни с невероятни емоции и преживявания.  Горещо препоръчвам закупуване на PAris Pass който смята да обикаля музеи и паметници и да ползва метро, включена е и разходка с кораб по Сена и 2дневен тур с автобус.  На Айфеловата кула не се качихме, оставихме си го за следващия път Wink но пък се качихме на Триумфалната арка, Монпарнаската кула, Нотер Дам, Сакре Кьор въобще места за разглеждане от вискоко в Париж много.  Влюбих се в Маре и леко се разочаровах от Монмартр.......не случихме и на апартамент, но това не попречи на хубавите емоции да надделеят.  Английски говорят в ресторантите както и менюто също е на английски, а виното е невероятно Simple Smile))) Който не обича да яде сурова кайма да избягва ястия с Tartar в името, не че не ти го запичат като видят че не го ядеш, въобще доста са дружелюбни по заведенията.

Съвет към всеки който ще ходи в Париж: да си вземе от потник до палто, времето е непредсказуемо Simple Smile)))

Simple Smile

# 63
Здравейте,
предстои ни пътуване в Париж за 3 нощувки в края на август и началото на септември. Изчетох доста от предишната тема, има много информация, за което благодаря, малко по-малко започват да ми се изясняват нещата, особено с транспорта.Ще пътуваме с уиз еър и все още се чудя в кой район да резервирам хотел. За сега съм се спряла на този - струва ми се доста приемлива цената за 3 нощувки за двама души, ако може да се включите с мнение и ако не е добър, може и предложения за друг Simple Smile
http://www.tryphotels.com/en/tryp-de-saxe-hotel-paris-france.html

Мястото е супер.
Тих, спокоен квартал. Има метро наблизо също.  Peace

# 64
  • София
Благодаря ви за отговорите, тази вечер запазвам и с нетърпение чакам пътешествието  Grinning

# 65
  • Габрово
От тук http://www.transilien.com/web/site/accueil/guide-du-voyageur/bil … ges_Paris_Visite/ видях отстъпките, които могат да се използват при закупуване на картата Paris Visite. Интересуваме ако сме закупили карти само да 1-3 зона, а си доплатим за зоната до Дисни дали ще можем да използваме с тази карта посоченото намаление в Дисниленд.

# 66
Според мен може да го ползвате.
Никъде не пише, че е само за Пари-визит с определени зони.  Peace

# 67
Здравейте, момичета!
Ето че и ние се върнахме от Париж, който ни очарова и ни насити с много спомени занапред!
Бих искала да споделя някои свои впечатления, ако могат да ви бъдат от помощ.

Като начало - транспорта наистина е много уреден - предварително си бях разпечатала карта на метрото и с нея в ръка много лесно се оправяхме.
На всички горещо препоръчвам вместо да си дават парите по скъпи хотели, да наемат апартамент.
Ние наехме от www,homelidays.com  и останахме много доволни. Апартамента беше в супер центъра - на 5 минути пеш от Лувъра и на също толкова от Нотрдам. Метрото - на 2 мин. Сградите са стари, но апартаментите са реновирани - нашият беше изцяло обновен и обзаведен от Икея. Ние бяхме 7 души - 2 семейства и изкарахме страхотно за 600 Евро за 4 нощувки. От опита ми, който имам и от Рим преди няколко години, мога да кажа, че вариянта с апартамент е по-добър,  - когато казват че е оборудван - наистина е така - имаше всичко необходимо от прибори и съдове, уреди, та чак до пералня и прахосмукачка. На близо имаше 3-4 хранителни магазини Карфур и Монопри, от които си пазарувахме всичко необходимо. Наблизо имаше пекарна с невероятни кроасани и пайове за закуска. Вечер по съседните улички кипеше живот!!! Невероятна атмосфера!
За Дисниленд аз лично бях много скептична, но сега си мисля, че си заслужаваше всеки цент и всяка минута. Просто е място, където докато се усетиш и започваш да се чувстваш като дете и просто вътрешно се усмихваш - като че ли емоциите излизат на лицето ти!  Невероятно е! Аз лично от години не съм се радвала толкова! Чувстваш се като децата! Който ходи да не пропусне да си вземе карта–поставени са след входа и са на различни езици- за да се ориентира на къде да ходи и да не се лута. Използвайте и фаст пас - за да не губите време в опашки и да видите повече неща. Фаст паса се взима от специални машинки като си мушнеш билета или сканираш ако е разпечатан в къщи и на него си пише кога да идеш при съответната атракция и да влезеш без да чакаш на опашка. На картата е отбелязано за кои атракции има фаст пасове и така можеш да видиш повече атракции вместо да висиш по опашки. Много е яко и за децата и за нас.
Ние летяхме с Уиз еър и за тези, които се притесняват за пътя на връщане ще кажа, че транспорта е супер организиран - метрото отвори врати точно в 5.00 и за 15 минути бяхме до Порт Мейо - автогарата, от която тръгват автобусите за Буве. Точно в 6.00 се наредиха два автобуса и три момчета с голяма акуратност започнаха да пропускат хората - няма блъскане, няма бутане -  културна работа. В 6.20 тръгнахме и в 7.30 бяхме на летище Буве. Полетът ни беше в 8.20.
Времето ни беше перфектно - нито много топло - нито студено. Около 22 - 24 градуса. Е вална ни малко дъждец на за кратко. Зора беше като си дойдохме тек от 20 на 36 градуса.
Ако имате въпроси - питайте, защото аз съм много благодарна на мамите, от чиито коментари и постове аз лично научих много и ми бяха много полезни!
Приятно пътешествие на тези, които тепърва ще се докоснат до този красив и неповторим град!

# 68
Здравейте момичета, на нас ни предстои престой в Париж август месец и искам да попитам къде евентуално мога да разпечатам бордните карти, защото престоя ни е една седмица и няма да мога да го сторя тук в България - за полета за връщане.

Ние бяхме в същата ситуация-апартамент , без офис от който да ти дават ключ и направих следното:обиколих  2-3 сутрини предварително, с флашка в ръка, района и се оглеждах за потенциални местенца с принтер.Например офис на туристическа агенция или на имоти под наем.Любезно питах биха ли срещу съответното заплащане ми разпечатили това и това.Накрая в едно луксозно бутиче за дрехи един мил младеж без да се замисли ми ги принтна .

# 69
Сетих се  друг вариант за принтиране, ето  тези бутици:

http://www.copyself.fr/magasin/magasins_copyself.htm

# 70
Здравейте, момичета!Благодаря на всички за споделения опит. От месеци ви чета и тайничко се допитвам до вас за организацията на първата ни екскурзия в Париж.
 Пътуването ни наближава и ми изникват съвсем конкретни въпроси. Например, за пътуването с градския транспорт. Мисля да си вземем Paris Visit Pass 1 - 3 зона. Ако я имаме, можем ли да ползваме отстъпка за RER от летище Шарл де Гол? /Четох, че за Версай картата се ползва, като разликата в цената се доплаща. Дали и от Щарл де Гол е така?/
Другият ми въпрос е за круиза по Сена. Срещам в нета реклама на едночасово пътуване за 11Е и друга, за целодневна карта за Батобус, с която имаш възможност да слизаш и да се качваш на всяка от 8-те спирки, пак на тази цена. Ползвал ли е някой този Батобус, за да ми каже дали правилно съм разбрала офертата, както и дали ми препоръчва пътуване по такъв начин.
Предварително благотаря!

# 71
На първия въпрос: днес пътувах от летището до Париж.
Аз имам принципно карта 1 - 4 зона, но летището е в 5. Отидох на автомата и си купих билет от летището до първата спирка на РЕР Б в 4-та зона. Това може да направите и вие. Т.е. да, ако имате карта 1 - 3 зона, не плащате цял билет, ами само за частта, която не е покрита от картата ви.

За Батобюс да кажат другите, аз май само веднъж съм го ползвала - но не си спомням каква точно карта имах.

# 72
Благодаря за тази информация! А лесно ли се работи с тези автомати? Аз изчетох доста подробна статия за предвижването от летището до Париж ето тук: http://parisbytrain.com/charles-de-gaulle-airport-cdg-to-paris-by-train/ . Само за това какви опции дава автоматът не пише нищо. Дали трябва да се посочи името на съответната гара? Някаква ориентация за цената да зона 3? /До колкото виждам, това е до спирка Le Blanc Mensil./

# 73
Да, като гледам тази спирка е първата в тази зона.

Дали се работи лесно - мисля, че да Simple Smile

Автоматите са точно тези от сайта, който си дала. С тъч-скрийн.
Избираш, че искаш билети (а не Navigo). Тези на летището директно ти предлагат билет до някои определени гари или бутон "други". Ако Le Blanc Mesnil  я няма тогава отиваш на "други" и сама я изписваш.
После те пита колко билета искаш и плащаш - с монети или карта (не може с банкноти - неприятно като слизаш от самолета).

А вие всъщност още на летището ли ще си купите Пари-визит?

# 74
Точно това обмисляме. Ние ще бъдем в Париж 5 дни, като пристигаме към обяд и си заминаваме на петия ден след обяд. Затова мислехме да си вземем 3-дневни карти и карнетка с 10 билета. При положение, че картата може да се използва до летището, може би е по-добре да изберем такава за 5 дни.
Съжалявам, разговорът стана твърде "финансов", но просто се опитвам да взема едни разумно решение. Нали искаме после да се возим и на корабче...

Общи условия

Активация на акаунт