Париж 5

• 67 764
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Нормално е на 29.03 - 02.04 да е висока цената, тогава тук е Великден Simple Smile

# 706
Нормално е на 29.03 - 02.04 да е висока цената, тогава тук е Великден Simple Smile
Наистина ли ? Това пък е чудесна новина,тъкмо ще усетим и Великденския дух на Париж !!! Simple Smile

# 707
Да, понеделник 01.04 е почивен ден обаче

# 708
Най-накрая се разбра с коя фирма ще пътуваме - Луфтханза
От Националната лотария ми връчиха един ваучер, ходех до офиса на фирмата и уточнихме, че поемат самолета, трансфера до 3-*** хотел + четирите закуски, всичко друго се оправяме сами.
Не знам до колко са читава компания, сега търся отзиви е нета, и да почваме да учим френски, иначе как ще се оправим до дестинациите в Париж  / най-вече Дисни / Simple Smile

И преди съм споделяла в темата, че два пъти сме пътували от София до Париж и обратно с "Луфтханза" (с бебе и без бебе) и съм супер доволна. За мен това си остава оптималният вариант за този маршрут. Прикачването изобщо не е проблем, понеже не е нужно да си взимаш багажа и да се мотаеш излишно из летищата. Последният път, по ред причини, в Мюнхен си изпуснахме самолета до Париж, но веднага ни направиха нови билет и тръгнахме след около час. Изобщо - с "Луфтханза" никога не съм имала никакви проблеми, изключително са точни и услужливи.

# 709
  • Варна
Сега избирам апартамент и харесах един до Лувъра (но е малко по-скъп) и един в 17 район. Чудя се дали до Лувъра е удобно и хубаво място или да платя по-малко за друг район.
Може ли някой от ходилите в Париж да каже кое е оптималното място,така че и вечер да можем да си направим красива пешеходна разходка до някоя забележителност, а и транспорта да е добре.

# 710
Сега избирам апартамент и харесах един до Лувъра (но е малко по-скъп) и един в 17 район. Чудя се дали до Лувъра е удобно и хубаво място или да платя по-малко за друг район.
Може ли някой от ходилите в Париж да каже кое е оптималното място,така че и вечер да можем да си направим красива пешеходна разходка до някоя забележителност, а и транспорта да е добре.

Аз съм отсядала до Лувъра. Транспорта е добър. Метрото е ясно, а има и доста автобуси от там. Риволи с много магазини, два супермаркета наблизо. Става за пешеходни разходки до много места.
За 17-ти район нищо не мога да кажа от личен опит.

# 711
много ми се иска да отида там даже за един час ще си заслужава

# 712
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте!

Гледам за апартамент в Париж от 25.05 до 01.06 и исках да ви питам някой резервирал ли е през booking.com, т.к. попрочетох доста,но гледам,че препоръчвате други сайтове?Да не би да е по-скъп или?

Благодаря и хубава вечер  Simple Smile

# 713
  • София
Аз само през букинга резервирам. И за Германия, и за Париж, Брюксел, Флоренция и сега за Берлин-само от там. Peace

# 714
Аз само през букинга резервирам. И за Германия, и за Париж, Брюксел, Флоренция и сега за Берлин-само от там. Peace

И аз досега винаги от букинга съм резервирала.Доволна съм най-вече от опциите безплатна анулация. Simple Smile

# 715
  • Варна

И аз досега винаги от букинга съм резервирала.Доволна съм най-вече от опциите безплатна анулация. Simple Smile

И аз така, но този път цените в букинга са по-високи. За 600 евро за 7 нощувки  ще наема апартамент на идеално място от посочените сайтове, а от букинг не мога да наема нищо интересно. По принцип предпочитам хотел с вкл. закуска, но в повечето хотели в Париж
установих, че тя се заплаща по 20 лв на човек, а ние сме трима.
От друга страна пък в апартамента ми искат депозит 200 евро при пристигане, който щели да ми върнат като си тръгвам. Да, ама ако не ми го върнат..

Последна редакция: пн, 21 яну 2013, 20:55 от ilianagm

# 716
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Момичета ... аз с няколко въпроса, че наближава времето за любимия град ...
1/ В колко часА се стъмва в Париж?
2/ ... Не знам дали ще може да ми помогнете, но  ... Пристигаме късно в Буве, а после с автобус и да си вземем ключа ..., абе очертава се към 10 + вечерта да сме в апартамента ... Дали някой запознат с Париж и френския език ще ми "удари едно рамо" и да ме насочи към хранителни магазини работещи до късно - райони: или о/о пл. Република (да си напазаруваме като си вземем ключа и преди да отидем до апартамента), или в района на сп. Тернес от метрото (това е 17 район, на 5 мин. пеша от Арката)?

# 717
la vida loca ето един магазин във вашия район. Като се разходиш по картата можеш да видиш от същата верига и в района на Република(ако от там си взимата ключа).

http://maps.google.bg/maps?q=monoprix+paris&hl=bg&ie=UTF … 0.020792&z=16

# 718
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Мимии  Hug  Hug  Hug Страшно благодаря!!! Сега гледам сайта през гугъл-преводач, но не се ориентирам ... До колко часА вечерта работи?

... А видях - до 22 Simple Smile

# 719
 ilianagm, от кога до кога сте там? Третия човек дете ли е?

la vida loca , хранителен денонощен магазин от големите вериги (монопри и карфур) трудно ще намериш. Има такива мънички на арабите, те не са много на рядко и ще ви свършат работа , колкото да си вземете това онова за ядене вечерта. Имат всичко необходимо.

Последна редакция: пн, 21 яну 2013, 21:52 от -True Blue-

Общи условия

Активация на акаунт