Веганството - да споделим опит - 10

• 53 841
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Мляко.  ooooh!

И яхнийката стана супер! Щом и ММ я хареса (а той е месоядно).  Mr. Green

# 706
п.п. новите ти подписи са мега турбо  
Мега турбо весело.  Joy както винаги...
За грахТА - сещам се за едно мнение от началото на седмицата в една тема; ставаше дума за журналистите, телевизиите и звиздити. Wink

# 707
  • София
много се извинявам за сериозния офтопик, но така или иначе не пиша другаде и моля за съвет: какво да правим със съседи, които за трети път ни наводняват??? веднъж беше преди ремонта, веднъж след ремонта и веднъж сега; не знам кой некадърник им е оправял банята (само да добиете представа - тапите за бидето им бяха отрязани и замазани дупките с фугин - следствиев стената на антрето ни трябва да се изчегърта до тухла, за да се оправи) - по-страшното е, че на тях не им пука особено Sad защото още преди да се нанесем - те и ние ги предупредихме, то не бяха бележки, чудеса, не можехме да ги открием на посочените телефони, сега като са тук има пълна липса на комуникация, в чудо сме се видели

# 708
По закон са длъжни да  платят за нанесените щети.Във всяка община има отдел етажна собственност.Там са най-наясно.Знам ,че трябва да мине нещо като  комисия у вас,да документира щетите,за да може после да се заведе евентуално дело.

# 709
Dao, неприятна ситуация ...
Може да прегледаш ЗАКОН ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ и ЗАКОН ЗА СОБСТВЕНОСТТА. И друго се сещам - щом става толкова често и съседите са безотговорни, няма ли вариант за застраховка на вашия имот? Не съм запозната, но може да покриват такива рискове.

# 710
  • на острова на мечтите
Дао Hug
Момичета,малко извън обсъжданата тема, но вчера гледах една програма за растения и показаха сапунено дърво #CrazyВсъщност ставаше въпрос за плодовете на това дърво,което се казва
Sapindus Mukorossi. Спомних си, че някой питаше за био сапун. Освен че се пени  Mr. Green, растението има и антибактериален ефект.В програмата разказваха за този човек, на който мечтата е била да си създаде градина с всички видове растения на планетата newsm78Страхотни екземпляри. Имаше и едно малко храстче/малко,защото растежът му е бавен/ на което , ако подъвчете шушулката ви дава усещането за сладост за около час след това. Не разбрах обаче как се казва Thinking
Моля, споделете изпитана рецепта на магданозени кюфтенца. Wink
Голяма връзка магданоз,измит и подсушен. Нарязан на ситно, добавя се яйце, брашно, скилидка накълцан чесън,сол, черен пипер,лук. Във фурна върху кухненска хартия леко омазнена или в тиган. Поднасят се със сос от кисело мляко(ско ядете)и чесън като пържени тиквички. Аз заливам с балсамов оцет. Не се препоръчват за бременни, не забравяйте!!!!

Последна редакция: пн, 26 ное 2012, 11:42 от danilu

# 711
danilu, това са т.нар. сапунени ядки. Ползвала съм ги, не се справят със силно замърсени дрехи /трябва да се обработи предварително петното/, но за другите дрехи бях доволна. Дори веднъж си направих и сапунената течност - използвах я за почистване на подове.

# 712
  • на острова на мечтите
danilu, това са т.нар. сапунени ядки. Ползвала съм ги, не се справят със силно замърсени дрехи /трябва да се обработи предварително петното/, но за другите дрехи бях доволна. Дори веднъж си направих и сапунената течност - използвах я за почистване на подове.
Аз видях за първи път и понеже си спомних,че тук някой питаше, реших да споделя. Най-интересно ми стана, че тази градина се намира тук на острова newsm78Вярно, близо до морето, където климатът е мек и благоприятен, но имаше растения от цял свят! Ти откъде ги намери тези ядки?

# 713
Продават ги в почти всички здравословни, органик, био и т.н. магазини  Simple Smile Не помня от кой ги взех, он-лайн ги купих. Ако изпишеш сапунени ядки в гугъл ще ти излязат много предложения.

Последна редакция: пн, 26 ное 2012, 13:35 от Palia

# 714
една позната се кани да почва Дюкан Sad
но е склонна да слуша...или поне ми се струва
кажете къде да четем,че май ми е попадало инфо колко е вредно яденето САМО на месо
малко офф-имам подозрения за близки,че си разрушиха хормоналния баланс с тая гадна диета

# 715
Дао, нещо в общината се подава. Един съсед има подобен проблем и не искам да те отчайвам, но  се влачи година и не знам какво постигна. Аз бих те посъветвала да си направите застраховка след като оправите щетата. Ние направихме като се нанесохме и по едно време ни наводниха. Намекнахме на съседа да си оправи щетата, защото ще викаме застрахователят да се разправя с него.

# 716
Dao ,
свекърва ми беше така. Няколко години. Съседът отгоре дори я нагрубяваше заради възрастта й. Докато не дойде синът й от Америка и не взе нещата в свои ръце. Направиха голям съвместен ремонт/той пое разноските/, след който вече година всичко е наред. Съветът за застраховане го подкрепям. Особено за случаи със съседи, с които трудно се комуникира и не може да се стигне до съвместно споразумение. А както разбирам, при теб е така. Confused Дано се реши проблемът бързо Peace

danilu , много интересно начинание за растенията, сигурно е голяма красота да се види.
Mamagemelar , толкова много се тръби вече за вредата от диетата на Дюкан/дали не го и съдиха ?/, че ако твоята позната поне малко се заслуша и зачете, ще разбере. Нека само да гугълне. Акъл не можеш да налееш на никого. Най- много да предупредиш или насочиш. Не зависимо за каква тема. Нали знаеш, който каквото прави, на себе си го прави.

# 717
  • София
благодаря на отзовалите се  Hug голямо успокоение ми беше! поговрихме с хората, всичко мина наред (може да ви се струвам свадлива във форума  Embarassed, но реално ненавиждам конфликти Simple Smile да се надяваме, че утре наистина ще вземат мерки, а и ние сме на разположение в крайна сметка, каквото трябва ще се свърши; благодаря ви още веднъж  Hug   bouquet  Hug и започнах да чета за застрховането  Flutter

# 718
Dao и свадлива - на мен пък ми е убягнало това  Whistling

Hug

# 719
една позната се кани да почва Дюкан Sad
но е склонна да слуша...или поне ми се струва
кажете къде да четем,че май ми е попадало инфо колко е вредно яденето САМО на месо
малко офф-имам подозрения за близки,че си разрушиха хормоналния баланс с тая гадна диета
За съжаление не мога да помогна с информация конкретно за вредата от яденето само на месо (аз самата не съм вегетарианка), но ще споделя, каквото знам, дано ти е свърши някаква работа.

Доколкото знам основният проблем на Дюкан е, че се орязват едновременно въглехидрати и мазнини, и се прекалява с белтъчините. Съответно белтъчините се обръщат в организма към глюкоза и е отделя амоняк (по спомени това). От пречистването на всичко това може да се получи чернодробна криза (имам позната, която лежа в болница с чернодробна криза от Дюкан). Т.е. дори познатата ти да държи да почва някаква безумна диета(не съм фен на диетите за Х дни), точно Дюкан май е най-лошият вариант.

Отделно при жени пълното изключване на мазнини е вредно, доколкото знам, защото са необходими за повечето женски хормони, та нищо чудно да са си разрушили баланса с диетата, както подозираш.

Надявам се да помогне с нещо тази информация, за да откажеш познатата си, макар че както каза и take a smile - акъл не може да се налива...

Общи условия

Активация на акаунт