Летни веселби и вълнения - Януари 2011 (39)

• 30 690
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • Сливен
Съгласна съм с мнението на Бубето. Всичко е възможно, с някои изключения. Въпрос на постоянство. Аз не бях достатъчно постоянна с гърнето и сега възрастта на Емито е такава, че се инати и не иска да сяда. А абсолютно разбира какво се иска от нея.   В момента ходим с пликчета и пишкаме и акаме на пода.
За историята с крещящата майка, която Ви споделих, не беше нормална. И аз съм кряскала и повишавала тон, но това си беше чисто нервна криза. Не можеш да мериш малко 2 годишно дете с тежки предмети и да му говориш така, досега нито веднъж не го бях чула и не го бях видяла.
Аз не знам дали споделих, но един път имах случка...Слагам Еми да спи (тя си заспива сама) и тишина, викам си заспала е. След около 20-30 минути почва да се дере. Отивам в стаята й - и какво да видя... Наща Емка със свален памперс и цялата в акита (а пампито беше сменено преди да я сложа да спи). Омазала цялата кошара, чаршафите, тялото си и лицето си с ако. Видях се в чудо, да се смея ли или да плача...Добре, че в същия ден баща ми ми докара другата сгъваема кошара, която я бях изпрала на вилата и оставила да съхне...Та успях да изпера веднага нейната(също сгъваема)  Rolling Eyes  

# 406
Съгласна съм с мнението на Бубето. Всичко е възможно, с някои изключения. Въпрос на постоянство.
Съгласна съм за постоянството. Peace Обаче постоянен родител, който играе на "бинго" изхващайки моментите не означава научено дете да си казва преди да е свършило нещо и да стиска до сядането на гърнето. Stop.Може да има изключения не споря,просто зад тези изключения стоят много анбициозни родители. Mr. Green
На Стела и махнах памперса на 1г и 3-4 м.,дори и на обед не слагахме,а само вечер.Не съм търкала подове, изпишквах я често. Но реално детето се научи да задържа и да казва на 2г.В дебелите книги пише, че това е волеви процес(стискането), а мозъка съзрява за този процес към края на първата година. Peace
......и аз изразявам само мнение. Grinning
А за сценката в парка- тъжна картина. ConfusedКой знае какъв живот е живяла тази майка,че да е стигнала до там.Много мъчно ми стана и за нея  и за детето.И все пак е добре,че е имало баба наоколо да помага,че без нея и по-зле е можело. Sad

Последна редакция: вт, 26 юни 2012, 17:38 от elenia

# 407
Камче, мисля, че без пряк контакт не може да се зарази, както и калифорния е писала. варицелата няма как да я объркаш, с Т избиват и пъпките, първия ден може да са малки червени петънца и да са малко, но на следващия ден вече са си големи пъпки, а и броя им се увеличава. Бързо оздравявайте, че къде без вас в събота  Simple Smile

Кате, не се обвинявай, не си предполагала че е вирусно Hug дано да не се заразило малкото човече.

Бубе, никой не се засяга, просто всеки изразява мнение  Peace

Последна редакция: вт, 26 юни 2012, 20:14 от адис

# 408
Привет мамита,

да ви кажа от неделя сутрин сме на морето, ама направо ми иде да се гръмна. Първо аз получих някво запушване на каналите на гърдата и вдигнах няква зверска темперетура баш в най-горещия ден, направо халюцинации получих. Айде как да е, аз съм голям човек оправям се, ама днес Ема от нищо вдигна 39 градуса, направо изтрещях, това е трето разболяване за горе долу два месеца  #Crazy Абе супер почивка си правиме   Rolling Eyes

Бубе видях, че си писала за неяденето с Влади, и Ема е така вече близо 2 месеца. Като се върна в Сф и аз ще ида до доки или може и на хомеопат да видим, че много се притеснявам. Моята кокона само закусва чат пат и това и е почти за целия ден  Crazy

Абе луда работа, извинявайте, че тоооолкова ви намрънках  Hug

# 409
Adis - na vilata sme i nadnicham prez telefona ot vreme na vreme,ama mi e super neudobno da pisha
Shte se vklucha kato se varnem

# 410
Здравейте по нощите!
Не знам какво става, ама нямам никакво време за компа. От седмици не съм се включвала.
Ние сме добре. Онзи ден бяхме на ДК: 86см, 11кг. Сантиметрите нагоре с 4, пък килата седят същите newsm78. Уж щяха да ни слагат ваксина, пък педи рече да навършим година и половина и тогава. 14 зъба, за щастие извадени без мрънкане, само с малко сополки.

Преди седмица двамата с ММ отскочихме "пробно" до морето за уикенда. Другата седмица отиваме за 3-4 дни вече с Петър. Нямам търпение да видя как ще реагира на морето. Но първо - тази седмица ще го кръщаваме. Въобще - имаме си занимания.

За гърнето - започнахме да го слагаме, защото свекърва ми не можа да изтрае да чака и му взе гърне и като е при нея, взе да го слага. Ама хич не си давам зор. С парцали не смятам да търча и да бърша. Като му дойде времето ще започне да си казва и да ходи, където трябва.

Инка, много съжалявам за вашите несгоди. Намъчихте се миличките. Оправяйте се бързо.

Виолини, честита магистратура! А за жената в парка - недопустимо поведение. На такива трябва да се забранява да отглеждат (и осакатяват психически) деца. Може да е имала тежък живот жената, но какво е виновно сега нейното детенце.

Е, хайде, лека нощ!

# 411
Еййй, много неядящи дечица бе. Защо така...  newsm78  Аз съм свикнала Зори да си хапва доволно и това изобщо не ми е било на дневен ред, ако се случи сигурно ще се изтормозя много. Дано проядат малчовците.  Praynig 

Инка, оправяйте се бързо с Емата!  Hug

Димара, весело изкарване на морето!  Peace

Да ви кажа аз често бърша с парцала, но това е, защото поне 1-2 пъти на ден оставям Зори да търчи по голо дупе поне за половин час. Ми малко да му се проветри дупето на човечето, то в тея жеги с тея пампи направо им се запарват. И все е потна горката, и все някакви пъпки завъжда, предполагам от потенето и топлото...

Изобщо не знам колко е висока, тези дни май ще ни викат на консултация и ако не се лъжа имаме ваксина, но да видим...  Rolling Eyes

Хайде, лека вечер на всички и спокойни сънища!

# 412
  • Пазарджик
Всички спят в къщи,само аз съм  ShockedУтре ще съм Tired,ама много емоции ми се събраха днес,къде хубави ,къде не и нещо се превъзбудих.

За гърнето,какво да ви кажа с моя скромен опит Mr. Green С Таня нещата ми се получиха много лесно,почнах да я изпиквам още на 6 мес.и така на 1г.2-3 мес.махнах ме дневния памперс,след няколко месеца и нощния.И до скоро си мислих,че заслугата е моя,но все повече се убеждавам,че повече зависи от самото дете.Нелката също я слагам на гърне от момента в който почна да сяда стабилно,като резултатите до момента са доста колебливи .Сега  знае какво прави в момента(според мен сме на прав път),сега трябва да почне да се усеща ,че и се пишка/ака преди да се случи Mr. GreenА за бърсането с парцал е въпрос на настройка,разбрала съм ,че колкото по скоро приема дадени неща ,толкова по лесно ще ми е за напред.

За повишаването на тон,за съжаление ми се е случвало и на мене,в момент на слабост съм викала на Таня,но беше доста по голяма.Нямам оправдание,но се стремя да не го допускам.

Бубе,браво на Влади и на тебе разбира се ,успехите ви са общи  bouquet А за храненето,поне както го описваш,ми се струва,че Влади няма проблем с апетита(щом си хапва кис.мляко),а по скоро е недоверчива към другата храна.Таня е такава,с голям зор хапва нещо ново,а какви са фасони докато го опита,ще кажеш ,че и давам най голямата гадост в света ooooh!Ако е така,то мога да ти дам един,два съвета Mr. Green

На болничките,бързо оздравяване Praynig,а на почиващите,много слънце и усмивки им желая Hug

# 413
  • София
Добро утро!

Хайде по едно кафе за разсънване:

Да се отчетем след прегледа. Не е варицела, а някакъв вирус с пъпчици по стъпалата. Снощи поддържа Т, според мен беше висока, но не съм мерила през нощта. Тази сутрин избиха пъпките, те са по- скоро някакви червени точици. От тази сутрин е и с разстройство, абе направо прелест. Чух се с доктора, каза, че от утре мога да очаквам отшумяване. Днес щял да има Т, изписа само хомеопатия. Утре сигурно ще го заведем да го погледне.

Въпрос към тези ,които изкараха вече вируса: За колко дни се оправихте?

Сега заспа, явно пак вдига температура. Изчезвам. Всички болнички бързо да се оправят.

Хубав ден!

# 414
Kam4eto,  Ан-Мари имаше температура само първия ден. След това освен обрива, нямаше други симптоми. Аз направих голяма грешка, защото я къпах първите два дена и обрива стана още по-сериозен, така че да знаеш, че къпането в случая утежнява ситуацията.
За гърнето: Ан-Мари казва, когато й се ака. За пишкането не казва все още.
Храни се сама успешно, но пада голямо мазане.

# 415
Добро утро!

Да ви попитам, мажете ли с нещо тези обривчета, които са от запотяване и претопляне? Ивайла има в областта на врата, челото и носа. знам че, скоро мина тази тема и ви моля за извинение, но не помня какво точно дискутирахте...

За повишаването на тон на вън...и на мен ми се е случвало, напоследък винаги е било заради това, че ми изчезва от полезрението и като го викна не ми се обажда, разтрепервал ме е на няколко пъти заради това...

Инка, оздравявайте бързо и двечките  Hug можеш да й даваш витамини, или пък да направиш един курс с изопринозин, той действа подсилващо на имунната система. ние пихме по време на варицелата, сега има във формата на сиропче и е удобно за малките, а вчера лл ни предписа и витамини. Дано нямате повече притеснения и да се насладите на почивката от тук нататък.

# 416

Добро утро, дами!
Кафе?

На две на три да кажа:

Изкараха и трите варицела/каката я донесе от детската градина/. Всичко мина спокойно и за няколко дена.
Ивайла вдигна за около 20 часа температура с пик 39,3.  Не съм давала темературопонижаващо.
Давах
Rhus toxicodendron 15CH- 3*5 гранули, докато пъпките хванат коричка и после
Mezereum 15CH 3*5 гранули, докато поизчезнат белезите.
Не са се чесали и бяха доста спокойни. МАлките даже не вдигнаха и температура.
И аз мисля, че без директен контакт е трудно заразяването.

Гърне-не ползват. Ходят обаче по голи дупета из къщи, минират Simple Smile и им се обяснява...и бърша кат улава Simple Smile после ми омръзва, слагам памперсите и изчезваме навън Simple Smile Навън също съм ги пускала по голи дупета...

Хранене- изяждат някакви количества, но повече карат на течности и плодове- кърма, чай, вода, кайсии, ябълки, банани,сливи/джанки  Mr. Green / и краставици...СНощи добре похапнаха скумрия на фурна...

Почивка- тази година реших да спестим морето за сметка на Сандански. Засега съм се спряла на вариант от 01.09, ще видим как ще е...

Вдругиден Ива има рожден ден и сега кипи трескава подготовка. Същият сценарий като миналата година:) беше категорична, а аз доволна...Какво по-хубаво от природа, чист въздух, пикник и коне....

Прекрасен слънчев ден, момичета!

# 417
Добро утрооо!  Nature Sunny

Камче, Джанче, мерси за кафето!
Зори вдигаше температура три вечери подред, но само вечер. През деня нямаше. Обривът изби на 3тия ден и изчезна за около още 3. Аз я къпех набързо всяка вечер, но просто не можех да я оставя потна и мръсна, беше топло и тя по цял ден изпотена, не я търках и сапунисвах, само обливах с топла водичка.

Адис, интересното е, че на Зори пъпките от топло са все по коремче, бутче, около памперс зоната. Отдавам го, че там най-много се запотява. Не мажа с нищо, те сами изчезват, понякога намазвам с невеновата маз, но това е.

Според мен има разлика между повишаване на тон и крещене по детето. Първото е неизбежно, все се случва да се повиши глас, но крещенето е изпускане на нервите. Не че не може да се случи, но мисля, че не дава кой знае какъв резултат, освен да стресира детето. А за тази майка, за която Виолини разказа, явно жената има отклонения, то нейното си е жива агресия към детето. Явно не си дава сметка, че освен, че го травмира, върши нещо, което се преследва от закона и се нарича домашно насилие - да хвърля предмети по детето и прочие... Ужас!

ММ отиде да кара Зори при баба и дядо и после ще тръгваме за Сф за 4Д-то. Следобед ще ви пиша как е минало.  Wink

Хайде, приятен и прохладен ден на всички!  Hug

# 418
Хей,привет!
Аз днес съм в супер настроение,защото се наспах.Спахме с Кали до 9/10 ч. Flutter
При предните жеги,като се бе изринала я мазах с Павлодерм и отшумяха.Сега обаче цяла седмица нямаше резултат и взех от 3 дни да пръскам с Оксикорт-към момента вече почти няма.Оксикорта педи ми го бе изписала предния път,но аз не пръсках.Пъпките са й в областта на челото,отзад ушите,вратлето,цялата шия,малко към гърдите и корема,на едната длан отгоре и на дясното бедро.
Вчера четох за този екзотичен вирус-много гадно.
И аз съм повишавала тон на малкото няколко пъти,ама тя наистина те вади от равновесие.Което не означава че съм права де  Wink
След вчерашното лошо време надявам се днес да успеем да излезем.Лошото е че няма дъжд,но духа доста студен вятър.Нямам угодия значи  Laughing

# 419
тути, снимай сандалките да ги видим. и аз нещо се затрудних и още не съм намерила на дара.

по повод гърнето ще ви припомня един гъзен лекар какво ми каза на мен - че трябва бебето да се поставя на гърнето по едно и също време на деня, избрано от майката и съобразено с режима на детето и да се държи максимално дълго на него. каза, че до 2-3 седмици ще се е научило. същото важало и за големите хора, като дебело подчертаваше, че основно било времето - да се седи максимално дълго. така се постигали резултати, а това, че се слага в един и същи час формирало навика.

кате, нали знаеш, че малките бебета трудно се разболяват. дано няма проблем!

бубе, тоя апетон много апетитно ми звучи  Laughing Laughing Laughing дано има ефект при влади!

адис, дара имаше бая стабилен обрив от топлото по челото и изчезна за 2 дни без потене.

буби, чакаме новини за новото бебонче!

Общи условия

Активация на акаунт