Летни веселби и вълнения - Януари 2011 (39)

• 30 687
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
 Joy Joy Joy Joy

Мале, много ме разсмяхте!  hahaha  Ох, ей затова споделям, щото знам, че ще ми вдигнете морала, дето има една дума.  Hug
ММ ме подкрепя, един път си говорихме по случая и той ми каза, че няма да му е приятно малката да вика "татко..." на дядовците. Но е факт, че и той се измъчва от тези номера. А най-интересното е, че свеки няма нищо против на свекър ми да му викат "деди", това не е обидно (той пък самият няма никакви проблеми). Но за нея има... Иначе аз й викам "мамо" и то не по принуда, а от уважение и обич (вече не знам дали е трябвало), но тя много се промени след раждането на Зорката. Нещо й беше станало и първите 6м ме беше подлудила тотално, ама няма да ви разказвам, че е тъпо и не ми се припомня...
Както и да е, мерси за хумора, много сте ми мили!  Hug

# 136
  • София
Буби, аз на баба ми й казвах "маминка". Може така да й харесва. В много краища на страната маминкосват бабите, та дори няма да е странно.

# 137
И аз казвам маминка( не мамо) на баба ми, но в нашия край се казва так на майката на твоята майка, не на свекито  Mr. Green Малката обаче казва на майка ми бабо, и на другата си баба също бабо, нямат против и това ме радва.. Иначе думата маминка, не я свързвам с мамо, защото явно така съм свикнала и го приемам като дума с различно значение от мамо, майче и т.н.

Нощни, честити ти возило и племенница. Да правите скоро и вие момата.

Гали и Преси, не съм доволна от Райков, защото прегледа се състоя всичко на всичко 4 мин с обличането и събличането, огледа само на ехографа, не отговаря добре на зададени от мен въпроси, не прегледа крачетата, не опипа гънката, която ме притесняваше, въобще по всичко си личеше, че много бърза да ми вземе 40-те лв. и да си ходим.

# 138
  • София
Привет момичета. Поздравявам всички, които имаха поводи тези дни.
Това с баба - мама не го разбирам, добре че не ми се налага. Щом детето и е внуче, значи тя е баба.
А за сухия период през бременността- и аз при всички опити за нещо с мм получавах яки контракции, така че бързо се отказах. После всичко се наваксва.
И да ви кажа нещо хубаво, направо съм много щастлива от сутринта. Близка моя приятелка роди в средата на 6-ти месец, сещате се какви бяха прогнозите... Днес събрах смелост да звънна - от днес бебка не е в кувьоз, резултатите от очния преглед са ок и изобщо пу-пу Praynig, нещата вървят на добре!
Иначе Боян още е хремав и кашля, но пък вчера бяхме на Витоша и си изкарахме страхотно.

# 139
  • Сливен
Здравейте, да се разпиша и аз, че много рядко го правя. Честито на всички с поводи  Grinning
Аз на моята баба викам Мама Оли (Казва се Олга, на кратко Оли). От малка съм принудена Laughing Винаги ми е било странно и от малка са ме бъзикали, както мен, така и нея. Като съм се родила е била на 40г. и е много младолика - било и е странно сигурно и е искала тя така. Моята майка също е млада баба - на 45 год е и на нея и е странно, но аз й викам, че е баба вече - това е положението, не ми се е сърдила.
Да се оплача, Емилия е със сополи. Утре мисля да я водя при доки, ама няма да откажа съвет от вас какво да предприема...Също така не иска да яде нищо освен мляко и от време на време коричка хляб хапва или някоя закуска. И тя е също има обриви по вратлето от жегите.
Сега готвя защита за дипломна работа. В петък ми е защитата в Пловдив за магистратурата. Стискайте палци.  Praynig
Болничките - бързо оздравяване  Hug

# 140
Буби, няма да са цялото лято в Харманли, само до началото на август. След това ги поема майка в Плевен  Mr. Green  Нямам друг избор, от втори съм на работа, а Кали почва ясла чак септември. А и кака и така обикаля от бебе по бабите, всяка ваканция е при някоя от тях, сега малката поема щафетата  Whistling

На свекърва ми казвам майко /не мамо/, нямам проблеми с това обръщение. На свекъра казвах татко, но той не издържа и ме накара да му викам "Докторе", с аргумента че всички, дори баща му и жена му така му казват. Елена като беше малка му викаше "Дядо Докторе"  Joy

Когато се роди Лени и свекървата беше млада- на 43г., но с кеф обясняваше на всички, че е станала баба. Има един интересен случай: Тя е на разходка с Елена с количката, вижда я един познат и и казва, че не е разбрал че е родила второ дете и и честити. А тя се ухилила и му обяснила, че това е внучка и.  Mr. Green   

# 141
аз казвам и на двете ми баби мамо еди коя си, не ми е правило впечатление...досега. Simple Smile
майка ми също не иска дара да й вика "баба", казала съм й да си мисли как иска да я научим да й казва, но категорично да не е мамо ... съжалявам, ама аз съм майката. най-вероятно ще й казва по име или ще свикне с "баба"-та Simple Smile

а сега да ви се оплача. днес бях на работа, връщам се - на дара носа й тече като изведро. на всеки 20 секунди го бърша, пълен ужас. поне засега няма висока температура - 37,3 най-много е имала. ама аз съм бая ошашкана, нали ми е за сефте... чета ви чинно като са болни малките, а грам нищо не се сещам сега...

# 142
Елч Промивай със стеримар, давай витамин С, капи сребърна вода за първо време. Peace
Калифорния Hug Минах днес през нашият пулмолог, имам остър бронхит със сухи хрипове. Пия зинат антибиотик, витамин С и лавандула за отхрачване. И 2 седмици ще съм си у нас. Whistling

# 143
Аз да се похваля - най-накрая се записах на ЖК.  Whistling

Елч, засега може вит. С да даваш и някакъв солен разтвор за нослето - Низита, Стеримар. Температурата е ниска, сополките ще я тормозят малко нощем, но ако се разминете с това, ще е супер.  Peace Не се притеснявай!  Hug
И ти си първият човек, който познавам, дето е викал "мамо..." на бабите, а пък не иска да неговите деца да казват така. Пак сме на една вълна с теб, знам си аз!  Hug Четеш ми мислите.

Маминката не я възприемам точно като "мамо", знам че във Варненско е много разпространено, но по нашите краища тук съм чувала само "баба". А иначе свекърва ми е имала баба от Пазарджишко, на която е казвала "стара майка", но явно не е навита на този вариант също.  Mr. Green

Виолини, стискам ти палци за дипломната!  fingerscrossed Не знаех, че учиш тук. Сигурна съм, че всичко ще мине по вода, не се притеснявай само!   Peace

Мрм, това е прекрасна новина! Радвам се, че бебенцето е добре! Браво! Само да ти кажа, че ММ е роден в третата седмица на 6м и въпреки всичко е оцелял. Бил е 70 дни в кувиоз, но е жив и здрав. Така че дано да е наред всичко с мънинкото!  Praynig Hug

# 144
буби, и аз та обичам! Simple Smile))

моята цялата рода е от пазарджик и майка ми също е казвала на баба си "стара майка".

иначе и аз не казвам на свекърва ми "мамо", тя не ми е майка! но това е и нейно мнение де, казвам си й на име.

иначе дара го докара до 38 градуса Sad лежи до мен от час и половина като препарирана Sad

забравих да ви кажа, че и аз искам на среща с бубетата! Sad

# 145
мрм Браво на детенце! Стискаме палци!  Praynig

Буби Честита ти ЖК  Sunglasses
За обръщенията По родопите си е баба, а чувала съм и думата "дъртата"  Laughing

# 146
За обръщенията По родопите си е баба, а чувала съм и думата "дъртата"  Laughing

Joy Joy Joy  Заек, пак утрепа рибата!!!  hahaha Ако пусна такова предложение за обръщение, мисля, че ще има трупове.  Mr. Green

ЕлчHeart Eyes ! Следи я и преди лягане, ако поддържа още над 38, дай панадолче. Милинката Дара! Лепнала е някое вирусче явно. Да даваш отчети как е. Цунки на двечките!

# 147
  • в Надежда-та
Буби мойта майка така като родих Ники, все викаше "Аз не съм още баба, млада съм. Като почне сам да казва баба, тогава...." е да де ама то детето си свикна на име и до ден днешен тя си е Любка. Виж баща ми има мераци, да е дядо, ама то покрай майка и на него по име Crazy от време на време "сключват сделка" с Ники да го нарича "дядо" ама то е 1-2 пъти и то детето забравя ooooh!  hahaha Общо взето всички са на имена.
Виж свеки е друг случай Mr. Green нея до скоро не я споменавахме по никакъв повод с име или без. Сега сме на  "Баба ТИ Данче"   hahaha ама аз не съм му позволила да я опознае мн, мн Naughty
Та в заключение и мойте деца са без баби.

ПП Ама е смешно като се обърне към баща ми по име, все едно са набори Joy Joy Joy

# 148
  • София
При нас бабите са си баби, няма драми по въпроса. Само баща ми е Бо, Бобо му го измисли още като беше съвсем мъничък. И до ден днешен така го нарича, Ади и тя така се научи. Баща ми се казва Любомир всъщност Simple Smile.

Елч, верно ли първо боледуване? Ади досега поне 20 пъти е била болна. Дано да й мине бързо на Дара!

# 149
  • Сливен
А за моята баба нали ви казах, че за мен била "мама оли", като се роди емилия, се фука на хората "вече съм баба, вече съм баба" и подскача, сякаш досега не е била баба никога  ooooh!
Буби аз бакалавъра си завърших в Плд и 4 години живях там, а магистратурата си я изкарах бременна и докато се роди Емилия. Трябваше още миналата година да завърша, миналия юни, но Емито беше много малка и изтървах един изпит. Пътуването ми беше трудно, защото я кърмих, а тя шише не искаше. Ама и аз се поомотах, ама нищо, тази година.
И Еми досега не е боледувала  Praynig дано да е рядко. Сега е за първи път със сополи. Единствено ми е вдигала няколко пъти много висока температура от зъби.

Общи условия

Активация на акаунт