Летни веселби и вълнения - Януари 2011 (39)

• 30 698
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Виолини, честито! А за крещящата майка - нали имаше лаф как в такава ситуация ако нямаш деца /или са още бебета:) си мислиш "горкото дете", а когато имаш твои мислиш "горката майка" Mr. Green. Майтапя се разбира се, но и аз съм крещяла по площадките.
А за махането на памперса - естествено, че може да стане - знаете на нас на каква възраст са ни ги махали. Само че трябват усилия и време - аз не мога да се организирам и да ми останат минути за слагане на гърне под час, преобуване на напикани дрехи и бърсане на локви. Надявам се скоро да почне да се усеща, ако не стане ще влагам усилия следващата пролет - на такава възраст се научи каката без никакви мъки или пропуски. А иначе днес ме изненада малкият - хукна в стаята на кака си, махна си памперса, изака се на пода и се изпика в гърнето - не знаех браво ли да кажа или да се карам Simple Smile
Вече си мисля само за морето - в събота заминаваме!

# 391
Виолини поздравления за магистратурата!  bouquet

За приучаването към гърне всеки си има свое виждане кога да го направи, аз лично четох доста по темата, пък и опита ми с първото дете ми е показал, че всяко нещо се получава най-лесно просто когато му дойде времето - детето е достигнало този етап на развитие. Децата са различни. Преди 15 години не съм чела нито в интернет, нито имах  приятелки с деца...а всичко си се получаваше без проблеми, усещах си детето. Така че, не се кося, че не слагам Самуил все още на гърне. Поздравления за всички обаче, които са го постигнали. Peace

Днес е прохладно и приятно, досега валя, а сега се показа слънце - ще изчезваме навън.

Приятен ден на всички! Hug

# 392
Виолини, честита ти магистратура!

Рано е за гърне, поне при моето бебе. Както е казала Емили, всичко с времето си, не виждам защо да пришпорвам нещата. Едно време сме учени рано, защото не е имало удобството на еднократни пелени.

мрм, как изглежда почивка на море с деца на 3 и 1 години? Мисия възможна или?

# 393
  • София
Калифорния, ще ти отговоря след 2 седмици Mr. Green.

# 394
мрм, как изглежда почивка на море с деца на 3 и 1 години? Мисия възможна или?

И мен силно ме вълнува този въпрос...  Grinning

Виолини, честито!   bouquet

За гърнето не знам какво да кажа - ту има проблясъци, ту съвсем ме разколебава... Когато, тогава. Едва ли ще стане магически отведнъж, колкото и да ми се иска...

Нещо тези дни съм много заспала. Хем уж се наспивам, но съм много отпусната и вяла една такава...  Tired

# 395
И аз смятам, че нещата се случват, когато им дойде времето. Малката ака само на гърне от 10 месечна, казва си, но сега я пробвам и за пишкането и не се получава. Вярно, че не съм по цял ден с нея, но мисля , че просто още не е готова.
Я кажете малките проявяват ли желание да се хранят сами. Аз от месец само бърша със салфетки, категорично отказва да я храня и яде сама

# 396
Здравейте!

Виолини, честито! Успех на професионалното поприще!   bouquet

Рал,  wavey къде се губиш?

Ивайла я сложих на гърне за пръв път преди няколко дни, засега само седи, без да прави нищо, но и аз не я държа повече от 5мин. И аз съм на мнение, че всяко нещо с времето си, ще я пробвам със свален памперс, когато отидем на село и сме по цял ден навън, но в къщи не си се представям постоянно с парцала...Мартин, пък отказваше категорично да седи на гърне, затова и махнах памперса на 2г. и 2-3 месеца, но пък за сметка на това, го махнах за отрицателно време, когато е детето е по-голямо и разбира, нещата се случват много по-лесно и за двете страни.
Поздравявам и аз мамите, които са успели да постигнат такъв напредък с гърнето   bouquet

хубав ден на всички  Hug

# 397
  • в Надежда-та
И Мартин пониакога изявява желание да се храни сам, но рядко. Позволявам му предимно, когато не иска да яде Mr. Green

# 398
приветос мамитос  Hug

днес сме си вкъщи и намерох време да вляза да срасна някой ред и ще се опитам да ви попрочета назад Peace

бяхме на ДК днес : 10 500кг, 85см.... почти 16 зъба - чакам всеки момент да пробият долните кучешки...

обаче сме лепнали гадния висур с висока Т, обриви по ходилата и афти в устата....отначало се заблудих, че Т-то е от кучешките, но ми се струваше малко височка за зъби...но днес така и така имахме час за ДК и педка каза вирус - много бил болезнен за малчовците.... та в резултат на него Ади е много жален, постоянно мрънчоти, кисне, плаче....много труден...отказва да яде и пие, заради афтите...ужасТТТТ

и да споделя и тук(в софийската за срещите се оплха също) дано не сме заразили бебето на сестра ми, което е вече на 15 дни, тъй като вчера изкарахме целия ден у сетсра ми, а Ади постоянно ходеше да люшка бебето, даже и го гушкаше.....уфффф много виновна се чувствам в моментааа, дано Господ го пази  Praynig Praynig Praynig

за гърнето: до сега може би съм го слагала веднъж или два пъти, но топй го прие на игра....обаче го вкарвам с мен в тоалетната и като му кажа какво правя и той кляка и в пампито или ака или пишка....май тогава е момента да подменя пампито с гърнето.... на морето ходеше постоянно чисто гол и често опикаваше навсякъде....първо го гледах, че кляка и пишка, после вече пикаше прав и след това клякаше и започваше да си маже пикнята, дори съм го улавяла да я опитва  Joy хихи сварих го веднъж и умазан с аки  Joy това да ви разсмея де  Laughing още не съм систематична и настоятелна относно отучване от пампито...чела съм, че специално при момченцата, трябва да се изчака момента, в който да запознат да изкачват стълби сами, за да им се развие мусклула и да могат да задържат, когато им се прихожда..... ... бтв, вчера в парка имаше едно бебозе на 1г4м без памперс вече само по гащи и дори нощно време бил без пампи.... #Crazy newsm78  мисля като отидем сега на морето, понеже ще поостанем около месец да започна с гащички и гърне...пък каквото излезе.... Peace

хранене: в момента не се храним почти...ту зъби, ту вируси.... но по принцип изявява желания сам...хваща вилицата и боде каквото докопа

ами това за сега, отивам да ви чета назад, за да мога да се включа по актуалните дискусии  Peace

# 399
  • В две тъмни очички
Да се включа и аз по темата за гърнето - според мен никак не е рано да очакваме децата да се научат  Peace 90 % обаче това зависи от майката- дали й се занимава, дали й се бършат по цял ден подовете и т.н. В никакъв случай не смятам, че това е пришпорване. Разбира се изключвам случаите на нервни майки, които крещят на децата си, че са се напишкали или наакали! Когато е нямало памперси децата (когато ние сме били деца) са си казвали още на около годинка, което значи, че чисто физически и психически са осъзнавали какво се случва. Е, да не би памперсите да влияят на психиката - надали. По-скоро трябва да се махнат, за да усеща детето какво се случва с тялото му. Да, на по-късен етап това се случва много по-лесно, но в никакъв случай на този етап не е недопустимо!  Peace Има всевъзможни начини, просто трябва да открием правилния и най-вече да имаме желанието и възможността да го направим. Има достатъчно примери, в които някой смятат, че е рано, други не искат да се занимават, а трети опитват и пак не става!
Дано не обиждам някой с поста си, не го целя! Изразявам мнение, за това, дали е рано или не да очакваме от децата си да казват, че имат някаква нужда  Peace

А сега и по темата със самостоятелното хранене - Влади е на етап, в който иска да върши всичко сама. Да се облича сама, да се съблича сама, да се обува и събува сама, както и да яде сама.(В момента, само се прави, че яде. Важно е да държи храната/лъжицата в ръце сама) Мазало е , ама голяма работа, оставям детето да се радва на живота  Mr. Green , а аз тайничко се опитвам да не си скубя косите  Mr. Green

Нашата драма с храненето стигна своята връхна точка!  Tired Владимира не яде нищо друго освен кисело мляко и то в шише. Отказва всичко друго! Така е близо месец вече. Виках си , че 1-2 седмици и ще отмине, ама нейсе! За закуска яде кисело мляко с плод, за обяд кисело мляко с бисквити, за следобедна закуска активия и за вечеря пак кисело мляко с бисквити! Нищо, ама нищо друго не хапва. Може да се излъже да пробва 1-2 солети или 1 бисквита, ама и това с доста зор. Втриса се като види храна и започва да реве  като я слагам на столчето на масата! Днес бяхме на имунизация и ни изписаха една хранителна добавка - АПЕТОН, на базата на пчелното млечице е, купих я и да видим дали ще има ефект 

# 400
  • София
Здравейте, мамчета,

не съм чела последните няколко страници, за което моля да ме извините.

Влизам с един бърз въпрос към тези, които вече караха варицела. В нашия вход имаше болен човек, не сме контактували с него, евентуално ако се е возил преди нас в асансьора. Възможно ли е да се е заразил Боби? Снощи вдигна 39 градуса, но ги свалихме с Панадол и нямаше Т до днес към 13ч, когато измерих 37.2. В петък го преглежда педиатърката ни, заради едни сополки, но каза, че е здрав и най- вероятно се дължат на кучешки зъб, който избива вече около седмица. Отдавам Т и сополки на зъба. Как мислите възможно ли е да е варицела? Като стане отиваме на лекар, но ми се иска да чуя мнения и тук. Благодаря! Hug

# 401
  • София
Бубе, мисля че си права за гърнето. Ади е абсолютно наясно какво се иска от нея, понякога и се изпишква като я накарам. Когато види някой, че влиза в тоалетната не пропуска да изкоментира: "Мама пиш" или "Бобко ако" Simple Smile. Обаче мен така мен така ме мързи да се занимавам да я уча и да бърша подове  Mr. Green. По-нататък ще се случи при нас отказването от памперса.

За крещенето по площадки - имам си вече професионален глас специално за тази работа  Sunglasses. Откакто увеличих периметъра за игри на Бобо е нужно като викна да се чуе през две площадки в трета  Joy

И Ади пак я замъчиха зъби тези дни, намали храната, увеличи мрънкането през нощта.

# 402
Камче, според мен без директен контакт не може да се зарази.

# 403
  • София
Камче, според мен без директен контакт не може да се зарази.

Благодаря за отговора, Калифорния! Дано си права. Аз знам, че ще я изкара в даден момент и не това ме тревожи. Просто в събота се жени сестра ми и много ми се иска Боби да присъства (дано за някой не прозвучи глупаво, но много се вълнувам покрай това събитие  Embarassed )

# 404
По въпроса за храненето, понякога проявява желание да се храни сам- но когато има хляб или нещо тестено- правя на малки хапки, слагам в купичка и той боцва с виличка- така една сутрин  закусва 40 мин. половин филия с яйца и сирене.Сам гонеше всяка хапка в купичката.И  аз стоя и го чакам!! Tired Tired Tired
По този повод онзи ден на гости ни беше бившата детегледачка и тя мъдро отбеляза, че Бобо много възпитано се храни със затворена уста!
Ами като има само 7 зъба, и си докарва първо храната отпред като заек,  то ако мляска или яде с отворена уста- то всичко ще изпопада !! eat

Общи условия

Активация на акаунт