Магията на изтока - фенове на азиатски филми и сериали - 13

• 47 761
  • 725
  •   1
Отговори
# 330
  • MJF
Охо, Tuon . Мда като дезертираш , така става  Crossing Arms Hug. Намалява ми "нашата зона"  search

Прочетох и разгледах Висящият храм в провинция Шанси. Вълните в японските Дзен градини признавам че ги виждам за първи път. Влизала съм в такава градина но в нея нямаше вълни.Този символ липсваше. Но не ми намали удоволствието от престоя в нея. Ще разгледам цялата тема. Tuon , чакам иранското селце.

Как стана така че още снощи изгледах A Gentleman's Dignity Episode 13 със субтитри е мистерия. Тези преводачи явно почват по време на излъчване на епизода  Crazy. rossonera ще си доволна.
Скрит текст:
Голям бонус че му дадоха китара на "синия" и човека има цяло изпълнение. " малката" също с достатъчно екранно присъствие. Главната продължава да е мноого зле като текст, тъй като аз и в моментите на духовитост не мога да й схвана майтапите. Може проблема да е в чувството ми за хумор. Обаче в образа на женкаря от 2-3 епизода има положително раздвижване. Коригираха му текста и актьора спря да се мъчи. Забавлява ме особено като си "говорят"/преговарят всеки път с "малката"  Joy. В 14 епизод от превюто видях че ще използват тестовете ни  Mr. Green
Преведен е и I Love Lee Tae Ri Episode 7.  Laughing Най-усърдно му следя превода, че нали после и аз ще го прегледам.

Писали сме едновременно. И на мен появата на Jung Yong Hwa ми застана като кръпка. Макар и кратко , несполучливо участие.

Последна редакция: нд, 08 юли 2012, 09:48 от 6o6ul4o

# 331
По въпроса с актьорския талант на членовете на "Сините", мога само да допълня, че и барабанистчето Kang Min Hyuk се справя доста добре. Нали сега го гледам в My Husband Got a Family като по-малкия брат на главната, детето играе много свободно и естествено ролята си. Да не споменавам, че показва зачатъци на добри умения и в целувките, макар и по-невинни до момента Mr. Green.

# 332
  • MJF
2в1 , аз мислех че туй е от "стерилните" заглавия а то хора и умения в екранните целувки показват  Mr. Green

Beloved върви сравнително добре с първите 4 епизода. Видните японски нотки останаха само в първи епизод. Сега опитвам да търся невидимите вече, има евентуално такива. Дано продължат в старанието, има такова, да изградят и покажат по-дълбоко и по-плътни образи. Актьорите са сладури и всички играят ок. Дразнители нямам . За сега  Mr. Green

# 333
  • София
Неделен музикален поздрав към кафето morning!

Изгледах последните две серии на I do, i do  
Скрит текст:
младия татко е голям сладур, а Ким Сун А - страхотна и като визия, и като игра.Двете гаднярки се обединиха срещу нея и правят какви ли не мръсотии, за да я унищожат /случая с обувките/.Да видим кога най-сетне момчето ще се усети, че той е таткото.

Сега съм се насочила към Ji Sung, като съм си свалила Royal Family и New Heart. Невероятен актьор е, а е и голям сладур Two Hearts.

Скрит текст:

6o6ul4o, и аз изгледах снощи първите 2 серии на  Beloved, и на мен за сега ми харесва историята, а и каста е добър.

13-та серия на Джентълмените  с появата на още един от сините, пък макар и за 2 минути само, а и с прекрасното изпълнение на Lee Hyun беше супер.Jang Don Gun много е отслабнал,  милия.

Последна редакция: нд, 08 юли 2012, 11:20 от freedoms

# 334
Шоши, абе да ти кажа ли, не е "стерилно". В смисъл , показват нормални семейни взаимоотношения. Такива, каквито се предполага, че са в действителност. Е, има си и типични корейски изцепки, но са в рамките на нормалното.

freedoms, и двата са хубави, но моите предпочитания са повече за New Heart. В другия имаше прекалено много интриги и подлост.

Една песен, която ако не е клипа едва ли ще отразя, но все пак Wink поздрав за всички "секси лейдита" в темата Hug.

Каквото и да си говорим 2 РМ-ковците са си отлични танцьори Flutter

П.П. Хем пиша, хем гледам Но Мин У как се вихри на барабаните в "Паста" по Канал 1  newsm53.

# 335
Работа и липса на нет.В интерес на истината ми се иска да е обратното - интернет и лиса на работа. Mr. GreenИ се инатя  като магаре на мост tantrum,че искам да гледам "I muss you" и "Yossi", но и двата ги крият. За вторият само търпение е нужно и ще изкочи (и доза скептицизъм дали ще ми хареса), но този с Тик... Обаче гледах,не е кадо да не съм гледала. Mr. Green

Най-сетне стиснах зъби и се справих с последните епизоди с "KamiЕ no Shizuku". Второто най-хубаво нещо на серила (освен Kamenashi Kazuya), е че свърши бързо и то защото превъртах. Все ми се струва, че трябваше и някое розе да представят,така за разнообразие,но това да му е проблема. Wink Ако някой се сети за подобен, но вместо вино да е шоколад и без възгласи на възторг  и обръщане на очите- да го дава. Ако липава досадната главна ще е най-добре,а при това и приятно за ухото.

После минах на "In The Mood For Love", защото съм си наумила да изгледам филмографията (поне докъдето ми стигнат силите) на Tony Leung Chiu Wai и така попаднах на трети филм на Kar Wai Wong ( след "2046" и "Ashes of time"). Доста интересен подход има към иначе обикновенни сюжети, дори странен и разпознаваем. Грешката ми е,че трябваше пътрво да гледам него,а после "2046",а не обратното.Не са свързани, но някои детайли присъстват и в двата.Филма е красив, с чувствена музика, но ужасно протяжен на моменти.

Гледан филм номер 2 беше киргизския "Beshkempir" (с отново познат режисъор, което не беше никаква изненада, защото филма беше подготвени още след гледането на "Svet-Ake". От същият режисьор ме чака още един филм Simple Smile). Голям бонус беше следната подсказка: "Бешкемпир е бил структуриран като одеяло "пачуърк" и режисьорът ни разясни, че всяко парцалче е спомен за починал човек. Когато човек си отива от този свят, при киргизите е прието да се раздават парченца тъкан. Значи парцаленото одеяло е родовата памет, а "Бешкемпир" е опит да се изтъче образната памет на киргизите."И е успял. Черно бeли кадри,които показват живота (от раждането до смъртта) в беден Киргизстан - с хората, с обичаите, с детските игри и индийските филми.

"Mural", който въпреки интересното резюме се оказа китайската версия на мита за амазонките.Не ми хареса. Нещо не им се получават филмите свързани с матриархата, но определено е една идея по-добър от "Blade of the rose".

И накрая индонезийският "Ada Apa Dengan Cinta" с него ( Nicholas Saputra - какви нацупени устни има, дори и аз ги отбелязах.)
Филмчето е за първата ученическа любов,за приятелството и доверието. Струва ми се, че индо филмите обичат да показват някои социални проблеми, в този случай беше малтретирането на дете. Интересен подход,впрочем. Готино е, но най-вече края с едно прекрасно любовно обещание.

Я още две снимки на Ники Twisted Evil
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 08 юли 2012, 17:13 от Tuon

# 336
 Blush Хич не обичам два поста един след друг да пиша Blush
Обещаното иранско селце

Кондован

Сгушено в северния склон на угасналия вулкан Санахад (северозападния край на Иран) Кондован ви посреща не само с ас-Селям алейкум, но и с неповторима гледка. В превод имато на селцето е "Земя на незнайните резбари", а къщите се наричат "Каран", което се превежда като "пчелен кошер" и за това не е случайно, че точно медът е символ на селището.

Тези вулканични форми са се образували при последното изгигване на Саханд преди около 11 000г. Хората започнали да се заселват в Кондован от близките села през 7 век след набезите на монголите и с течение на времето започнали да дълбаят и изсичат едноетажни и дори много етажни сгради направо в скалите. С годините вятарът е оформил коносовидните покриви,а прозорците,балконите и мостовете са допълнително изградени от варовик и гипс.

Като една от най-атрактивните турестически дестинации селцето разполага с 5-звезден хотел (540 000 риала на нощувка),а неговите постоянни жители са около 1375 души.137 домакинства все още живеят в тези антични домове.Селецето разполага с училище, джамия (1;2;3;4)и баня.

Снимки от селцето
Скрит текст:
пазар

Жена в  носия

вътре в дома

В селото

Снимки на хотела
Скрит текст:

Още снимки - тук

# 337
  • София
Tuon както всеки път, и сега си ни показала нещо много красиво. Селцето наистина е много интересно и екзотично и прилича на килийките на пчелен кошер. Само ми е чудно как, ако има болни хорица, се катерят по тези стръмни стъпала ooooh! Thinking.

Последна редакция: пн, 09 юли 2012, 09:29 от freedoms

# 338
  • MJF
Еха, колко колоритно на вид селце ако живееш в такова  Laughing. Прилича ми, особено на втората и третата снимка на рисунка-къщички от анимационно филмче. Стълбичките са им много да и теснички.
Джентълмените 14 в началото се смях със сцената 4+1 но от там до  края пуфтях и превъртах.  Tired мнооого регроградно и "корейско". Разбрах го и без субтитрите. "Синята китара" макар и много малко екранно време наистина мога да го похваля, гледам го за първи път, естествен и 100% в ролята.

# 339
Здравейте  Hug
Много интересно селце наистина,но само да го разгледаш като някаква забележителност,не мисля,че бих могла да живея там.

Изгледах и 13,14 епизод на Джентълмените.Тринадесети ми хареса,за разлика от 14,еее не можеше да не почне драмата.Вие разбрахте ли накрая на 14,в крайна сметка с тия тестове дето адвокатчето даде на синята китара кой се оказва бащата?Май няма да е нашичкия,да не се окаже,че не е никой от 4-мата.А,дано  Praynig

# 340
Цирк (корейски), това бе 14-та серия на "Джентълмените". Главната героиня - крокодилските сълзи, които ля, инфантилното й поведение за пореден път ме довършиха. Kогато се разциври като 5 годишна пикла ...  Тя не показа в нито един момент, миг дори, че има достойнство, и че когато някой ти казва, че трябва просто да си вървиш, обяснява и защо, ти просто трябва да си тръгнеш без да правиш цирк, без да изпадаш в истерия и да цивриш. Не, не, не този екранен женски образ ми разказа играта. Учителка по етика... Ох, света Дево! Корейските недомислици - край нямат.
Пoзнах и кой всъщност е таткото (адвоката се бе погрижил да направи ДНК тест и съответствието е 99,9 %). Мисля да се пробвам вече с някой сценарий, Шоши-сан и 2в1 ще ми помагат. "Синята китара" с отлично изпълнение на фона на останалия пълен фарс и цирк в този епизод. Шошулчо, няма и как да си го гледала - това е първото екранно превъплащение на Lee Jong Hyun след 15-ет минутното му участие в Acoustic (Bakery Attack) 2010. Така ще си отиде за мен този корейски сериал, заради "синята китара" изобщо го започнах, заради него ще го завърша.

Шоши-сан, Beautiful Rain (2012) започнаха да го превеждат на английски.

Sprout (2012) и Юри Чинен и Джеси Луис - 22 минути типичната японска ученическа история, заместител на Бакалея с огромен брой Джонита. Нищо интересно, но тийнеджърките ще бъдат много, много щастливи.

Alice in Wonder City епизод 8 - изгледан, макар и без субтитри на английски. Довечера очаквам и буквичките, за да разбера всичко.

Rich Man, Poor Woman - разчистила съм програмата си за днес, до обяд само ще съм заета и следобяд засядам пред Fuji TV и не мърдам, докато не го видя - него, Шун Огури.

И на финал искам да отбелeжа рождения ден на един много скъп за мен, ценен и от други потребителки тук млад японски актьор - Соске Икемацу. Да е жив, здрав и да продължава все така с отличните си екранни превъплащения!

# 341
  Oткрих в каква заблуда съм била. Все си мислех, че Arang and the Magistrate започва тази седмица на 12,а се оказа,че пилотният епзизод е чак на 25 юли. Изчака ми се чакането за Lee Joon Gi.   

# 342
  • MJF
Tuon ,  spoko търпение. Ето значи , кой ще дава репортажи от туй заглавие тъй като аз съм тотален пас по жанр.
 Blush мда, забелязах бързия превод на Beautiful Rain и аз. Знаете че ми е слаб ангела. На един клик с мишока съм да го почна. Обаче все още се сещам за недопреведения Mou Ichido Kimi ni Propose  Crossing Arms и още удържам фронта, но до кога ли  Thinking

"Джентълмените"
Скрит текст:
то че гледам комедия-пародия ми е ясно но този път изпаднах в  недоумение на реакцията от почти всички герои на факта че някой има дете  и конкретните подробности как и защо. То да започна от дамската четворка но с кой по-напред, абсолютно неадекватни 4 реакции. Мъжкия квартет типично за героите, тук изцепки нямаше , предвид пълнежа на образите. "малката" дори не ме разсмя с разговора с адвоката, тотален фарс. Изобщо серия без  Laughing за мен а уж комедия гледам. Но като цяло дори като комедия-пародия общата реакция-текст на развитието на казуса " след 20 години зрял мъж научава че има дете и около него има една камара зрели приятели и познати" ме остави без думи. Абсолютно ретроградно, поредно кор. заглавие без грам поуки.

Хо, хо , сега видях че "Arang and the Magistrate" "чака"  I Do ,I Do който е с много слаб сценарист, и те се занимават с едно дете, то пък даже още не се е появило.  И в двете заглавия казуса "дете" е представен като в заглавие от 18 век в Европа. Могат да почват веднага ако ме питат мен  Mr. Green

Последна редакция: пн, 09 юли 2012, 10:37 от 6o6ul4o

# 343
  • DE
Ееее момичета, недейте така. Тъкмо щях да хваля Джентълмените колко ме радват и вие с тези спойлери newsm78, не че не обичам да чета спойлери, но имах надеждата, че поне този проект няма да окепазят Sad
Все пак смятам да го догледам, не само заради синята китара Heart Eyes, а и заради прекрасната актьорска игра на мъжете и малката. Жените е ясно, че са дразнещи и досадни, но ние си знаем каква е традиционната корейска кифла(извинявам се за определението, но страшно се дразня на това клише)
То е ясно, че корейка рядко ще ме изкефи с държание и външен вид, но поне да се порадваме на прекрасните екземпляри от мъжки пол.
Накрая нещо прекрасно, интерпретация на популярен световен хит. Нямам спомен да съм го пускала, но и да съм няма да е в повече. Хубавото си е хубаво Grinning

# 344
  • MJF
Еее обичам такива акустични изпълнения на китара. Даже си припявам.
дането , никакво четене на скрития текстNaughty прескачай. То само 14-и ще е  такъв  Mr. Green. Ти си похвали, който те е впечатлил  Hug, хич не се влияй. Мен архитекта и "синята китара" само ме радват като игра.

Gabi/Coffee се е появил за мен. Следва.

Общи условия

Активация на акаунт