В памет на ВЕРА! Тя млада ще остане! Тъй красива! И тъжна есен не ще да я срази!

• 92 715
  • 514
  •   1
Отговори
# 285

За всички вече пораснали момичета и момчета от нашата темичка! Пожелавам им да са здрави, да имат едно прекрасно лято и да са най- добрите ученици в училище!

Адмирации и на мамите, които неуморно поддържат темата ни все още!
Много се радвам на снимките ви във фейса от празниците на децата! Ние на опашката май няма да случим на време и съм в голямо мислене къде да е празника.

Ето снимки от тържеството в детската:

http://www.flickr.com/photos/95163347@N06/sets/72157633804045819/

Мариса вече изобщо не иска да ходи на детска, та днес вървейки за последен път по пътеката сутринта ми стана едно мило и свидно, 6 г. сутрин и вечер съм била в двора на детската и на мен ми дотежа, но тя естествено изобщо не осъзнава какво следва. Днес като я взимам дано не ревна. 99% от живота й е минал там. Как растат само!

# 286
Здравейте!
"Абитуриентската" на Иван беше вчера. Тържеството за изпращането беше нещо уникално. Госпожите бяха надминали себе си и ни изненадаха много приятно. Всяко дете беше научило по две стихчета , които са писани специално за него - описващи характера му, гоните прекарани в ДГ. Това в съчетание с песни и танци. Страхотно се получи. Имаше и много сълзи накрая. Аз не вярвах че ще се разплача. Но ето на, случи се. Толкова хубава и задружна група бяха, и толкова си обичат госпожите. Децата също се разплакаха, много силни думи се изрекоха. И все пак съм щастлива че напускаме детската градина със сълзи на очи, защото това говори много.

Днес го записах в училище. Дано и от там да останем толкова доволни.

# 287
Здравейте пак (през един пост), но все пак са минали 17 дни!  Mr. Green
Свършиха рождените дни на порасналите ни дечица и тук не е като минали години. Чаках с нетърпение разкази за торти, подаръци, ама.... тишина. Дени ако чете моля разкажи как мина празника на Марти, още помня от миналата година разказа за посещението у вас и сега ли беше така? Таня какво подарихте на вашия гений и къде го записа на уч-ще все си мисля че на него в обикновеното ще му е скучно? Люба, а вие къде е отчета за празника? Вяра и тя на опашката от рожденици никаква я няма! Ех, че сте - загубихте се!
Ето снимки от празника на Мариса, тази година по домашному, хем времето беше непостоянно, хем и тя искаше да се похвали с новата си стая и така, мина даже много добре се получи и тя беше доволна, а и гостенчетата.

http://www.flickr.com/photos/95163347@N06/sets/72157634059923787/

Вече е ваканция и е при баба си аз си я вземам събота-неделя и така ще е цяло лято.
Хайде вие сте! Катя качваш разкошни снимки във фейса, ако имаш време разкажи как сте, планове за България тази година?
Пишете де!  Heart Eyes

# 288
  • София
Гале, много е хубава стаята на Мариса и вие изглеждате много добре. Очите ми останаха в шалтето. Кажи моля те от къде е, предполагам, че ще има и момчешки цветове.

# 289
Здравейте,

Галя, чета Галя, ама не пиша. Много хубава наш'та Мариса, колко е порастнала, не е истина. А каква коса, какво чудо.... Много е хубава, да знаеш!
Много ти се зарадвах, че ти изглеждаш както винаги свежа и младееща. Имаш дар, Галя, да знаеш, да младееш и да излизаш добре на снимки.
Поздрави Деси и Ивайла. Не съм ги виждала от миналото лято.

Аз съм добре, спокойно. Нищо, че никой не пита.

На Мартин рождения ден мина бясно, но не у нас, а в един детски клуб, 2 етажа съоръжения, кефф, оргромен. Единственият недостатък беше, че ако искаш да събереш децата, трябва да си едновременно на 4 места и докато дойдат едни, другите решават, че губят ценно време в чакане и пак хвръкват, та пак събирай за ядене, торти и пр. второстепенни неща. Те от началото на годината са една банда, та си се знаем много добре - и те мен, и аз - тях, та нямаше проблеми. Големи сладури. Имам снимки, но са по някоя от картите.

Мъчно ми е, че не ви споделям емоцията по завършването на градината. Мартин ще свърши 1ви клас скоро, за детската не се и сещам. На мен лично ми е много приятно, от както е 1ви клас ми е много интересно. Друга период, друг.

Да скоро, дами.

# 290
  • Пловдив
Гале, страхотна е Мариса! Много порастнала и наистина каква коса!
Стаята е супер, и ние ремонтирахме наскоро нашата, остана само да сложим и бюро. Цветовете вече са бяло, ябълково зелено и много тъмнолилаво.

Бела слава богу е приета на градина на второ класиране - голяма драма и тук с градините... От няколко дни сме я пратили на село при майка ми и никак не й липсваме... По цял ден е на двора, направиха й голяма дървена детска къща и щастието е пълно...
Двете не смея да ги пратя заедно там, че майка ще лудне  Crazy Затова са на смени...

Виждаме се почти всеки ден с Духи, Тони и малката Стефания, която вече е една супер сладка госпожица  Heart Eyes

Другата седмица трябва да даваме заявка за униформата на Кали и след това може би ще я пращаме на морето при баба и дядо. Да се нащурее за ваканцията

Дени, нещо тъжно ми звучиш, не зная защо - разказвай пак за живота там - много ми харесва да те чета  Hug

# 291
Здравейте!
Да видя и аз леко раздвижване и не мога да не се включа.
Иван от 2 дни е на лятна занималня към училището до обяд и е много щастлив там. Малко учат повече играят.

Гале, много е свежарска стаята на Мариса!  Peace

Честито на всички рожденици които съм пропуснала! Да са живи и здрави и много успешни ученици на есен.

Змейко, честит ви прием, то наистина си е за честитене при вас!

# 292
  • Пловдив
Здравейте и от мен,
тъкмо се каня от няколко дни, че е време и аз да се обадя, но какво да се прави несериозна съм и тва е  Embarassed
Ние си бяхме за 1 седмица в Пловдив (децата бяха ваканция и аз всеки удобен повод купувам билети за всички) та се видяхме с Миленка и с по-добрата половинка на Люба  Laughing Ей, много ми липсва първото майчинство като се запознах с прекрасната пловдивска група, като бяхме млади и безгрижни, е някои са още млади, но все пак....извинете за лиричното отклонение  Heart Eyes

Кате, преместихме се обратно в Белгия (то е на 10 км от Холандия и близо до Германия), работех преди в същия институт и сега съм пак тук и затова и купихме и къща. Ремонтиахме я набързо и вече живеем там, само сега се чудя малкото езерце в двора кога и как да го махна  newsm78

Много пораснала Мариса видях, а майка и я слагам директно към младата група (сега чакам някоя от наборките да се обади, че не сме още за изхвърляне  Whistling)

Рождените дни минаха много отдавна, но направихме четворен празник, Христина си има приятелка в класа носеща името Христина (от Гърция) и е родена на 10 май (много хубаво съвпадение, нали....да но момичето има сестра - Анастасия, която е с Йоанка в Детската градина и е два дни по-голяма от Йоанка. За 1 седмица имаме 4 повода (сега ако разбрахте кой кум кой сват, кой на булката брат, черпя по една бира  bowuu). Поради горното стечение на обстоятелствата, предложих да сефтосаме къщата, т.е. двора, а аз новат печка и направих 4 торти и поканихме цялата ДГ и 1 Клас на едно....заваля дъжд, както се случва всеки ден в Белгия (как бих могла да си представя, че Май месец би било хубаво времето     Heart Eyes, затова децата играха на пикник в стаята докато хапват и пак навън, та така мина нашия празник ...снимки тук:
https://plus.google.com/photos/116742031906261288916/albums/5877 … 42031906261288916

май е редно да кажа и две думи за Хрисито…милото ми то ще вземе да свърши скоро 1 клас, да се ненадяваш на моята блондинка, но явно има нейде из нея ДНК читава ама от кой е наследила не е ясно. Сериозно казано справя се детето, говори много добър английски, има два пъти в седмицата по 90 мин Български, освен това има и всеки ден по 30 мин Френски. Та засега се справя, бъркаше малко Български с Английски думи в писането и четенето, но сега гледам почна да ги намества по предназначение   Shocked

Кажете момичета, тези който са минали 1 клас, колко гладко четат?

От вчера е на 3 дневна екскурзия от училище в една ферма заедно с 2 клас. Това са 4 езикови секции, как се разбират не ми е ясно, но от Блога който учителите направиха се вижда че се забавляват. Дано успее да си събере целия багаж обратно в раницата. Да не си помислите че много са ми високи изискванията и очакванията, та съм и казала, спалния чувал не е нужно да опитва да мушне в опаковката  Wink

Още две седмици и приключват училище и даже същия ден имат самолетни билети за България. Да е жива и здрава майка ми, ще ги гледа 3 седмици на Балкана на шир и свобода, нооо съм и приготвила малко книги за четене, тя не знае още  Wink А аз ще правя ремонт на банята и верандата на къщата и ще работя. Първата част е посрещам със смесени чувства, дано не развалим повече отколкото оправим, а за работата…е не е толкова зле.

Пловдивчанки да ме чакат на 1 Август за цяяяял месец и този път се надявам на повече от 1 кафе да се видим.
Извинете за дългото отклонение…лек ден, аз отивам да боря пестициди и храните, а после да сея цветя на двора, щото днес за разнообразие не вали  Laughing

# 293
  • София
Гале, благодаря за побутването, че май тая тема щеше да си е в обръщение, докато Главният и герой чукне 20-така Mr. Green

Страхотна е Мариса, винаги ми е била сладурка голяма, много нежно излъчване, с любимия ми цвят коса... Heart Eyes Пу пу.
Мернах и невясвали-се-не-помня-от-кога "майчета". Страхотен купон, в още по - страхотна стая. Heart Eyes

пепсън и вашите снимки много зареждащи, Йоана толкова много прилича на Хриси (от по - ранния и период Laughing), че не е истина. Поздравления, че се справя наборката, и то толкова успешно. И аз имам близко семейство в Белгия (чакат в момента 4-то детенце  Crazy), начинът, по който учат езици е наистина много грамотно измислен. Плавно надграждане без никакъв зор и забързнЯ.

И аз ще имам първокласник тази година... Може би трябваше да го болд-на това изречение. Mr. Green До преди 2 месеца ми звучеше почти невероятна и много далечна тази опция, но вече е факт - записан и приет Магарин. Съдбата го издирижира на 101%, ние не сме напирали и форсирали на всяка цена да се случи тази година. Даже Решение от Комисия имахме, за отлагане.. След по - щателно проучване на въпроса колко "обучителна" и "наваксваща" е ролята на посещаваната от него ДГ и колко "имаме" шанс за ресурсен учител (чакахме си с всички документи от октомври мин.г., до края на тази "учебна".. ooooh!), и най - вече, разбирайки какъв шанс имаме с учителката, която ще поеме първолаците наесен (била ми е и на мен в начална занималня, преди мноого Simple Smile години), решихме да пробваме, с нейно и на директора съгласие и одобрение. Човекът за момента не е никак въодушевен Mr. Green, особено от частта с писането Crazy, но поне си е намерил готово решение по въпроса - Елина да пише вместо него. Mr. Green
Тя си е почти на нивото на наборите му в момента, та не е хич далеч от истината..., но факт е, че ще видим какво чудо ще е, с много страхове и смесени чувства го пращаме, дано не се оправдаят. Иначе при него напредъкът е просто невероятен, пролетта логопедите установиха, че абсолютно сам се е научил да чете. Не че това е толкова невероятно за дете на тази възраст, но като се има предвид речевото му изоставане си е направо космически напредък. Иначе вече доста хубаво се карат със сестра му, спорят, говорят глупости  Laughing и се борят за нашето и на околните внимание и разположение.
Тези дни си почитах част от стари публикации, беше във връзка с неговото бебешко развитие и помнещи се моменти.. нали така и не съм им водила дневници никога.. много носталгично ми стана. Бяхме много весела и пъстра дружина. В този ред на мисли, той си е все същата странна птица, без която не мога да си представя нищо - проницателен, долавящ най - малката промяна на настроение у хората, безкрайно и невъзможно злояд Mr. Green, пакостлив и мнооого широко усмихнат. Grinning
Елина си расте, да ми е жива и здрава, тя ми е била утеха и радост винаги, откакто я има. Страхотно разбрано, умно, хитро и обичливо същество. Не че си е моЙто. Неведнъж съм казвала, че ако знам, че третото ще е като нея, няма да е последно и то...  Mr. Green

Аз не пиша, не пиша, но като ми дойде музата, няма спиране. Embarassed
Поздрави на всички, които надничат тук чат-пат и нека не си остават само с надничането. Hug
Толкова интересни неща (ни) предстоят, стига да му се споделят на някой, на всеослушание.

Мислех си тези дни за Цветенцето на pipiiv, някой знае ли как са, какво се случва с тях? Rolling Eyes

П.С. Благодаря на сръчкалия ме, той си знае. Heart Eyes

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 17:27 от ღолчеღ

# 294
  • София
Нямам много време да пиша, че съм на работа, обаче Олче, много се радвам за напредъка на Велизар! Дано сте се успокоили малко и дано още много успехи да има в училище!

# 295
Аз,също съвсем набързо ще се разпиша,но почти не ми остава време от работа.....ама сега се прибирам от тийм билдинг и ще се възползвам от възможността,да си отделя малко време/и да пия едно кафе,преди да почна да оправям кочинката,че снощи освен,че е било мъжко"царство",вкъщи е имало и ергенско парти-ама нашият почетен член на семейството се жени в неделя и с мъж ми,снощи са се вихрили.......та съответно положението е леле-мале #Crazy/
Гале,аз тая година минах много семпло откъм РД,но Ивайло пожела рождения ден да го празнуваме вкъщи,с гореспоменатият младоженец и бъдещото му семейство/което включва вече и две деца,та имаха все пак и гостенчета/......и няколко дребни,но явно много ценни за него подаръка,което изпълних с удоволствие.....А,Мариса е много пораснала-да кажа и аз.......и стаята е много свежа Peace.
Пепи,като си дойдеш,се надявам да съм жива,здрава и в добра форма,че да се разберем по-въпроса ти чия приятелка си?А,двора ви е чуден.....ще ме накараш да ти дойда на гости с тия снимки.....
Олче,много,ама много се радвам за Вели.Сигурна съм,че попаднал в добри ръце,ще дръпне отведнъж с развитието си и ще има скоро с какво да ни се похвалиш......
А,за Цветенцето и Пипив.......аз май последна имам инфо от тях-видяхме се в събота.Цвети е пораснала.......има напредък,но работят за това и скоро се надявам и майка ѝ да влезе и да ни се похвали.Петя си е същото чаровно момиченце.......и добре,че тя ме позна де......щото аз съм много "на черешата" напоследък...а и не очаквах точно тях да видя и точно в Пловдив.....

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 21:48 от Анонимен

# 296
Пепи, как ще махаш езерцето!?!? Аз се влюбих в него. Ако знаеш колко дълго го гледах, чак мъжа ми се съгласи "евентуално" да сложи гьол някъде, че то у нас няма место за повече.
Събра ми очите с тези 4 торти! А и толкова много гости. Изобщо не си за изхвърляне!  Peace Laughing

Олче, не знаех че сте мислели да отлагате учебната година за Вели. Радвам се звучиш така оптимистично. Дано страховете ви не се оправдаят. И аз стискам палци.  Peace

# 297
Ей, живи сте били брей!
Да не ви се надява човек, как се разписаха толкова много сладурки - да сложа едно кафе, че и други позагубили се мами да се включат!

Дени, благодаря за комплиментите за Мариса и моя милост! Много весело ще да е било на РД на Марти, звучи като пълна лудница, но предполагам е бил доволен и с удоволствие ще разгледам снимки ако ги изровиш някъде от картите!  Mr. Green
Змейка, поздрави за приема на Белла, а каква е тази униформа на Кали която трябва да поръчвате?
Пепсън, честита къща и аз да кажа, че 4 рожденички си е голямо приключение, но от снимките личи че е бил голям купон. Браво на Хрисито че се справя толкова успешно с три езика. Пожелавам им хубава ваканция в българския Балкан на девойките и по бърз и лесен ремонт на вас.
Олче, не мога да подмина да поздравя Вели за напредъка и за приема с останалите набори тази година, и аз вярвам, че ви чакат много приятни изненади от негова страна и не мисля че ще изостава от съучениците си и на милиметър дори от тях, ето той може да чете даже. Браво наистина много се радвам. А ти звучиш ведро и това много ми харесва.
Люба, моята последна информация е че напусна Лидл и идея си нямам че работиш нещо друго вече, че и на тийм билдинги ходиш - супер. Радвам се на интусиазма ти за концертите също и за нестихващата ти енергия. И благодаря за хубавите новини за Цвети на Пипив.
Ани, ако си сложите гьол снимай го.  Joy

# 298
Здравейте,момичета!
Да са живи и здрави всички майски рожденници!  bouquet
Галя,наистина ви е много хубава стаята,а Мариса е хубаво голямо момиче  Heart Eyes ти също изглеждаш чудесно.
На Пепсън госпожиците са големи хубавици и явно умни и способни деца щом преодоляват лесно езиковите бариери.Не можах да стигна до сн. с езерцето,че ми прави номера сайта,но ще опитам пак..
Аз още не съм изпитала раздялата с детската,защото въпреки,че имахме тържество и свидетелства и Жули е вече в 1 клас записана я оставиха на детска още 1 месец. Simple Smile

При нас новото е,че бяхме на гости на сем. Деневи  Heart Eyes Изкарахме си страхотно,на бързи обороти и много весело.Елла и Жули бяха голяма партия ще кача сн.Миа е голям бонбон,а тия големите щуряха супер.Водихме ги и на Леголенд.Нямах представа,че това го има в Лондон,забавляваха се девойките ,че дори и ние.Такава богата програма,че за 7 дни видяхме всичко запланувано и интересно за нас и музеи и атракции и галерии...Снимахме се с истински лорд с фрак на път за прием на Кралицата  Laughing

Митко продължава с медалите,макар,че сега ще има известна почивка от съзтезания.
Олче поздравления за четящия първокласник  Peace

# 299
Аз снимки на езерото гледах по рано - още като се нанесоха,.... да уточня. Тук много не си личи какъв разкош имат в двора Пепсънови.
Гале, ще снимам, не само гьола. Той още е под въпрос, но в момента строим къща. Не помня писах ли тук!? Тази в която сме сега е съсобственост и не това беше първоначалната ни идея за къща. На мен си ми харесва и свикнах вече тук, но Дидо продължи да търси. И точно преди две години излезе едно место и го взехме. По скоро свекърите го взеха за нас. Та сега вече сме на ниво първи етаж. Аз много исках да си гледам децата в хубав двор докато са малки, но не ми се получи.

Мимозке, браво на вас! Много хубава екскурзия сте си направили! Страхотно приятелство!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт