Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 9

• 68 057
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
  • някъде
Аз съм от западните квартали на София, не мога да ти препоръчам школа. Относно корупцията - гаранции няма, относно цените - все тая горе-долу, скъсан ли си веднъж на каквото и да е пред КАТ, цената удря хилядарка. В момента съм дала толкова, иначе курса ми е 550 лв. Отелно БЧК, медицинско и таксата за вадене на СУМПС си сметни още 100 лв. Може би другите момичета тук по-добре ще те ориентират в кварталите, които те интересуват. Успех!
Леле,защо така Shocked

# 211
Защото като те скъсат, задължително трябва да се вземат допълнителни часове и пак да се минава вътрешен изпит по кормуване.

# 212
  • Варна
Здравейте Simple Smile Благодаря ви за пожеланията за изпита Simple Smile Аз също ви стискам палци!
Аз понеже съм скъсана веднъж, да кажа, че е задължително да се вземат още четири допълнителни часа. Само това е задължително. Не се ходи отново на вътрешен изпит. Плаща се за 4-те часа и таксата за изпита, т.е. общо 140 лв.

# 213
здравейте,
исках да попитам дали на самия изпит с листовките пише някъде колко са верните отговори на всеки отделен  въпрос.

# 214
# 215
да, благодаря за отговора, това поне улеснява нещата.

# 216
  • София
Събирам информация за шофьорски курс в София районите център, Редута, Слатина, Хаджи Димитър. Моля за отзиви от хора които са карали курса там и са доволни. Търся отговорен инструктор, който  да не претупва работата и да е взискателен към курсистите ... и без корупция ако не е вече нахално Grinning

Информация за цените също ще ми бъде от полза.  
Мислите ли че трябва да бъде курс която е към СБА или към Сдружението на автомобилните инструктори или както се казваше това?
Става дума за младеж на 19 години.

Благодаря на всички отзовали се.

Аз съм от Хаджи Димитър и карам във фирма Росен 85, инструктора е - Христо Христов. Не претупва, много е добър, не вика, никаква корупция изобщо във фирмата. Многократно ми беше препоръчван и наистина е много добър.
При записването заявете желанието си за инструктора, защото е зает и ще ви прехвърлят при друг, ако чакате те да ви попитат  Laughing
Голяма успеваемост имат, почти 95%. Добре изградена стратегия на теоретично и практическо обучение. Хубав център за обучение, с добър преподавател по теория. Всички коли са нови, при Христо се кара с Пежо 207.
Цената е 650лв, като са включени всички такси и вътрешните изпити. Само изпитите пред ДАИ се заплащат отделно. Допълнителните часове са по 25лв, ако има нужда от тях.
Караме в София, почти навсякъде, първите часове са за потегляне, спиране, общо взето свикване с автомобила, след това ни изкараха извънградско, докато се научим да държим пътя, да изпреварваме, ходихме на опасни завои, след което влезнахме в града, малко по малко се разширява маршрута, накрая завършихме на магистралата с ходене до Витиня  Simple Smile
Теорията се провежда в учебния център от 17ч до 20ч всеки делничен ден в продължение на 2 седмици и е много важно да се посещава, разясняват се много неща, групово се решават казуси и случаи...  Адреса е  жк. "Хаджи Димитър", ул. "Въстаник" 8

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 10:45 от vitaminka

# 217
  • някъде
Добре де,аз съм към СБА,на таблото в офиса пише ,че при скъсване на изпит вземаш допълнително 4 часа кормуване по 16лв единия.Вътрешния изпит по теория и кормуване ни е безплатен.Незнам дали само в нашия град е така или важи за всички клонове на СБА

# 218
  • София
Ами не знам, аз за пръв път чувам толкова ниска цена за час... И аз се интересувах за СБА, обаче по-назад в темата четох доста отрицателни мнения за тях и не посмях да се запиша.

# 219
За СБА и аз съм чувала лоши неща - в смисъл, че даваш първо малко пари, а после те спукват от такси....В моята школа всеки допълнителен час е по 25 лв, 16 лв не съм чувала да има цена в София

# 220
  • някъде
Ами незнам,Търговище е малък град и ако искаха допълнително пари щеше да се чуе.Много мои познати са карали тук и не са плащали скрити такси.И също така неможе от един лош инструктор да кажеш,че дадена школа е лоша.

# 221
  • Варна
Жекова, аз също не съм плащала за вътрешни изпити - не съм и ходила на такива... нито преди първия, нито преди втория ми изпит. Между двата имах няколко дена само и карах 2 пъти ... не съм плащала нищо. Инструктора не ми е познат.
За тези вътрешни изпити чух т.е. прочетох тук в темата... не са ми ясни за какво са. Това са някакви вътрешни, частни практики на школите според мен. Не виждам причина един инструктор да изпитва чужд курсант... и тогава школата да го 'праща' на изпит пред ДАИ. Не знам, не съм се изнтересувала но ми е странно.

# 222
  • някъде
Флашче,аз незнам как е било преди,но сега ги има тези вътрешни изпити и те са официални,протокола се представя пред ДАИ.Провеждат се само с твоя инструктор.Не съм плащала за вътрешен по теория,няма да плащам и вътрешен практика.Само пред Даи двата по 23лв.
Мисля да ходя да се записвам на Червен кръст.Питах за повишение на цената,казаха евентуално с 5 до 10лв.

# 223
  • Варна
Аха... ми значи инструктора ми е преценил, че съм готова за изпит и си е попълнил хартиите. Или съм била на изпит без да знам. Laughing Щом само пред него е изпита ... Това преди по-малко от 2 години. Както и да е, късмет!  bouquet

# 224
  • някъде
Благодаря Hug
Малеееееее,току що казаха,че курсовете от октомври стават хиляда лв Shocked

Общи условия

Активация на акаунт