Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 9

• 68 055
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
  • Велико Търново

Момичета, ако още не сте ходили на БЧК, записвайте се по-скоро на курса, защото от 01.09. таксата за него щяла да стане 100 и няколко лева.

Гррр.. много бе. Аз онзи ден ходих на БЧК. Много тегаво ми беше, но трябва да се мине, а и все пак това са полезни неща.

# 181
  • Варна
Rosi, първия път ме скъса Каракашев, но не без причина ... . Втория път се паднах при жена но не и помня името. Пак имаше доста скъсани, аз го взех, нямах основни грешки... Доколкото си спомням имах не тръгване на зелено - малка стрелка в секция само надясно, видях, че светна ама този зад мен свирна т.е. забавила съм ги и е грешка. И .... изпитващата била казала надясно на кръстовище пък аз направих прекрасен ляв завой Laughing. Чак като приключи изпита ми казаха за това, на момента са мълчали и по-добре, че щях да се притесня. Карах около техникумите, Трошево, и т.н. ... за мен е непозната част на града.
Лили, честита количка, идеално си я наместила между столчетата!

# 182
  • Варна
slancice, радвам се, че си се посмяла с клипчето  Grinning Мъжът ми сутринта ми го пуска. Е, ние ще сме по-добри  Grinning
vitaminka, разби ме, опасна си с тези столове  Laughing А за БЧК, да, може и по телефона да се запишеш, аз така се записах.
Flash, благодаря ти за отговора! И мен сега ме скъса Каракашев, заради пустото паркиране. Иначе нямаше кой знае какви забележки, наблегна на това, че не съм вкарала четвърта скорост. Ами къде по хубавите, изпълнени с дупки улици на Варна, да включа четвърта скорост?! А той държи да се сменят скоростите до 4, аз обаче ги сменях само до трета. Аз много се надявах да не се падна на жената, че съм чувала само лоши неща за нея. И много се зарадвах като разбрах, че е в отпуск когато бях на изпит. Наистина ли е толкова гадна или ако си караш нормално, няма да си измисли причина да скъса човек? Иначе и на мен ипита ми беше в този район, но ние с инструктора сме карали само там и всичко ми беше познато.

# 183
  • Варна
Другия път ще успееш ... Да, Каракашев и на нас ни каза, че искал 4та скорост. Явно няма промяна. Ми като я иска ще превключиш на някой булевард. За жената не знам, не смятам, че се заяжда излишно. Не се притеснявай ако се падне тя следващия път. Peace

# 184
  • София
Витаминка,я,как хубавичко си тренираш......... Joy Joy Joy Joyс тези столове така се смях...браво на теб Hug
Аз днес си взех листовките.....ура!!!С 95 точки,нямам представа кой въпрос ми отне 2 точици ама вече въобще не ме интересува,важното че минах и следващото препятствие,сега остана най-важния 
изпит....ама имам време до него,чак септември!!! Laughing Laughing Laughing

Малко вицове:

Между приятелки:
- Взе ли си шофьорския изпит?
- Не знам, инструкторът още не е дошъл в съзнание. Joy Joy Joy

Браво, скъпа, най-накрая и ти веднъж да паркираш правилно! Само че не сме в нашия гараж...

Автоинструнктор съветва курсист:
- Момче, запомни каво ще ти кажа, най-много трябва да се пазиш от пияните шофьори. Ако подозираш, че някой е пиян веднага спирай и го изчакай да отмине. На второ място по опасност са таксиджиите. Те правят каквото си искат, спират рязко и не дават никакви мигачи. На трето място са мотористите. Те са луди младежи, които се мислят за безсмъртни и карат с 200 в града.
- А жените шофьорки?!
- Ееех - въздъхнал инструктурът - щом ме питаш, ще ти кажа. Жената-шофьор е като пиян таксиджия на мотор.

Жена притеснява по телефона мъжа си:
- В карбуратора на колата има вода!
- Айде, взе и от карбуратори да разбираш. Ти не знаеш ни к"во представлява, ни къде е? Къде е колата?
- В плувния басейн!

Първи урок по кормуване. Инструкторът казва на младата курсистка:
- Добре, добре, за начало не е зле... но все пак лостът за скоростите е малко по-наляво. Embarassed

Мадама пристига в автосервиз с потрошена кола, вади един куп чаркове от багажника и казва:
- Вчера катастрофирах, събрах каквото беше изпаднало от колата на пътя и идвам да ми я оправите.
Монтьорът почва да преглежда частите:
- Това е запазено, ще го монтираме. Това е счупено, ще ви го сменим. А тоя капак от шахта ще идете да си го върнете където е бил...

Joy Joy Joy

# 185
Момичета, влизам само да се похваля, че вчера си взех листовките. С 97 точки.  Laughing Много съм щастлива, направо камък ми падна от сърцето!!! Тази седмица имам още три часа и ще чакам вече изпита по кормуване, който също много ме притеснява, но се надявам все някак да се справя.

evelin , честито и на теб!  Simple Smile

Успех на всички!

# 186
Здравейте, момичета! Позволете ми да се вместя в тази тема. Днес ми беше първият изпит пред ДАИ, съответно и първото късане.....Стеченията на обстоятелствата беше прекрасно - празни пътища, бяха ми съобщавани командите поне 500 метра преди съответните места, няколко опростени грешки /груби при това/, но аз се ос...х  Shocked В малка уличка в квартала, двупосочна, си направих левия завой от лявото платно, което е насрещно......На вас успех желая!!!

# 187
Да попитам - препоръка за курс в Младост?  Praynig

И оше едно въпросче - карала съм преди 3 години шофьорски курс, взех листовки и всички часове, но прекъснах преди практичния изпит. Сега дали биха ли ми се зачели часовете при записване на нов курс?

# 188
Листовките пред КАТ имат 1 година валидност, ако правилно съм ти разбрала въпроса....

# 189
Листовките пред КАТ имат 1 година валидност, ако правилно съм ти разбрала въпроса....

Не за листовките, а за часовете - теория и практика?

# 190
Нямам идея. Питай си в школата.

# 191
  • Варна
utro77, evelin, честито за листовките! И с практиката ще се справите също толкова добре, убедена съм!
nefertari30, предполагам, че притеснението ти е дошло в повече и затова се е получило така на изпита. Но пък сега вече знаеш как протича и можеш да бъдеш по-спокойна за следващия път. Пиши ни кога да стискаме палците Simple Smile
Самсара, аз също не съм наясно. Дано да ти се зачитат часовете, че си е скъпичко иначе. Но пък си мисля, че може да трябват нещо като опреснителни часове. Все пак не си карала от доста време, аз само седмица да не карам и забравям как става това Simple Smile
Аз съм за пет дни в Трявна и си почивам (доколкото е възможно с две палави деца  Laughing). Още не знам кога точно ще е изпита ми, но ще е следващата седмица. Нямам търпение да идва деня ида го взема  Simple Smile

# 192
Rosi79, благодаря!
Брей, ама много ме притеснява този практически изпит значи....  SickНаправо не зная и аз как ще успея да се овладея. На листовките също много се притесних, а уж гледах да не се вживявам много. Сърцето ми щеше да изскочи, ви казвам. Просто като ученичка.  Embarassed Наложи се едва л ин еда медитирам, за да се успокоя поне малко. А инспектора от ДАИ - някакъв супер сериозен, абсолютно безчувствен тип. Не издаде никаква емоция през цялото време. Дано да не ми се падне точно този.  Praynig

Я кажете за курса по БЧК. В темата прочетох, че щял да става 100 лв.  Shocked Възможно ли е да е истина? Вчера ходих да проверя и се оказа, че струва 45 лева и е с продължителност 4 астрономически часа.  Rolling Eyes Егати кожодерите! Пък 100 лв., ако стане.... направо ми се вижда абсурдно. Но ако е вярно, да ходим по-бързо да го изкарваме. А той всъщност дали може по всяко време да се изкара или трябва да сме свършили всички останали изпити?

# 193
  • Кърджали
utro77, може да си го изкараш по всяко време, дори да не си взела още изпитите. Аз като го карах имаше акива дето са започнали курса и минаваха БЧК.

# 194
utro77 , успех на изпита! Колкото и да е трудно си мисли, че си сама в колата, само посоките и командите слушай. Знам, че е лесно да се каже на думи.....Аз първите 5 минути все едно сънувах, идея си нямам как стигнах до светофара. Приятен ден на всички! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт