Всякакви въпроси относно съдомиялните - 9

• 59 796
  • 759
  •   1
Отговори
# 240
  • Балчик
Ами вече сме го казвали, не ни се повтаря вероятно. Настрой си правилно гланца.

# 241
Привет, аз нахълтвам в темичката да си похваля машинката! Успя да измие мръсни и засъхнали съдове, стояли 9 дни, просто не мога да повярвам! Брат ми ходил за риба, прибрал се, оставил мръсните съдове в една щайга в гаража и аз случайно вчера търсих клещи и ги видях! Първо си мислех да ги накисна да постоят няколко часа във вода, ама толкова беше засъхнало всичко по тях, с един нож остъргах по едрите парчета и хайде в миялната. Понеже не вярвах, че миялната ще ги измие идеално, се бях настроила, че после ще успея да ги доизмия на ръка с по-малко усилия! Единствено на голямата тава имаше участък неизмито голям колкото монета от 50 стотинки. Сега ме е яд, че не успях да снимам резултата преди и след!   За инфо ползвам сол Финиш и таблетки Финиш Куантум

# 242
А каква марка   е миялната?

# 243
Електролукс

# 244
  • Балчик
Няма нищо чудно в това. Финишът е термоядрен препарат, но дори и по-леки препарати се справят със засъхнало.

# 245
Ами реших да споделя, понеже на мен лично за първи път ми се случва да сложа чак толкова замърсени съдове в миялната.  Иначе за ежедневните замърсявания дума не става, защото си се справя перфектно.  Добре, че и беше ред за основно почистване, че да се прежаля да ги сложа тези мазнотии и мизерии. Иначе и аз по ваши препоръки си взех гланц Грюн Грийн, достатъчно са ми агресивни таблетките, поне една химия по-малко.

Последна редакция: ср, 15 авг 2012, 12:31 от mama sonia

# 246
О, няма да намериш такова нещо за домашна употреба,а и не е необходимо. Shocked Ти само тока и няма да можеш да платиш ако 24 часа ти поддържа пара вътре. Пълна глупост е това. Не се вкарвай във филми и си вземи нормална машина. Peace Никога не плакна на мивката, държа по 2 дни понякога съдовете. Пускам само изплакване до основното миене. Нямам неизмити неща. Peace Имам и програма Хигиена+. Често я ползвам  и почти винаги мия на 70 градуса.
Mnogo blagodarq, a bi li spodelila za markata(izvinqvam se za latinicata)

# 247
  • Балчик
Ами то моят модел едва ли е вече на пазара, но марката е Blomberg. Но всички нормални машини си мият перфектно, не знам какво точно те притеснява?

# 248
Какво е мнението за Медикс серията.
Добри препарати ли са

# 249
Какво е мнението за Медикс серията.
Добри препарати ли са

аз съм им пробвала гела и таблетките и не бях доволна. Има отделна тема за препарати за съдомиялна, разрови се там за повечко мнения Peace

# 250
Ами то моят модел едва ли е вече на пазара, но марката е Blomberg. Но всички нормални машини си мият перфектно, не знам какво точно те притеснява?

Притеснява ме това, че няма да измива всичко, имам позната, която преди да ги сложи ги измива на мивката, и си мислех какъв е смисъла от тази миялна тогава. Нейната не може да измива добре, ако ги сложи мръсни, а е близо хиляда лева. Tired

# 251
Тя тази твоята приятелка може да не си почиства добре машината, може да ползва кофти евтини препарати, знае ли човек newsm78
Моята е Аристон/около 700лв струваше миналата година/, обикновено мия на еко програма на 50градуса, с еко таблетки, не някаква тежка химия, не изплаквам нищичко преди да сложа в машината, само обирам твърди остатъци. Нямам нито една неизмита чиния или тавичка за 1 година.

# 252
  • на Мелмак

Притеснява ме това, че няма да измива всичко, имам позната, която преди да ги сложи ги измива на мивката, и си мислех какъв е смисъла от тази миялна тогава. Нейната не може да измива добре, ако ги сложи мръсни, а е близо хиляда лева. Tired
Моята е Тека,мие си душичката всичко Laughingсамо едрите остатъци махам и това е,пускам я на 2-3 дни-върте определено всичко е доста засъхнало,но нямам проблеми,дано и да нямам де! Laughing

# 253
Цитат от оригиналното ръководство на Беко :
In hard water areas if a phosphate free 
detergent is used, white marks on the
dishes and glasses may be observed.
It may be prevented by increasing the
amount of detergent.

Т.е. - при твърди води,при използването на препарати без фосфани,могат да се получат бели петна по съдовете. Препоръка-увеличаване количеството на препарата.

# 254
  • Балчик

Няма страшно, ние ще те научим да си ползваш машината правилно, не като твоята приятелка. Simple Smile Каква марка е машината и и имаш ли представа какъв препарат ползва? Според мен тя не се справя с ползването и добре и машинката е набедена несправедливо.

Общи условия

Активация на акаунт