Всякакви въпроси относно съдомиялните - 9

• 59 790
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
Ако се пусне с отворено капаче, дали има вероятност по-бързо да се изразходи съдържанието  newsm78 не ми идва друго наум

# 211
Джемма, сипвала е вътре и то не малко. Гланц е сложила в отделението за сол. Просто е разменила местата им.
Едва ли ще мога да го разглобя, защото ще трябва да разглобя самата врата  Tired
nikolovi, и аз се замислих за този вариант, но не мога да го отворя до най-голямата степен. Предполагам, че солта пречи.
Мерси за отговорите, дано да има начин без ремонт да мине   bouquet

# 212
Първото,което ми идва на ум е да сипеш сол където и е мястото.Тя ще "избута" течността /гланца/.Но тук пък ми изниква въпрос дали няма да стане някаква реакция между двете.
А там,където е сипана сол,май ще трябва да се изчерпи сама.Ще караш известно време без гланц.
Дано се включи някой специалист по въпроса.

# 213
Цитат
Имам спешен проблем с миялната си... Нямаше ни няколко дни и майка ми е сложила солта в отделението за гланц   Тя е на 70+ и не ми е разбрала обяснението явно. Сега то е пълно със сол и не знам как да я извадя от там. Цялата работа стана ясна след като по няколко лъжици и чаши намерих нещо като тънък сиво-бял филм. Пускана е 2 пъти от тогава. Как да извадя солта и дали машината се е развалила?
Добро утро, замислих се и аз по твоят проблем Thinking.Дойде ми на ум следното-защо не опиташ с прахосмукачката да издърпаш от отвора за гланц изсипаната сол Thinking, а пък в отделението за сол,където е сипала гланц да бръкнеш с една спринцовка и да се опиташ да издърпаш гланца?!?!Нямаш много избор , затова това ми дойде като вариант в главата Thinking.Опитай, дано стане.Успех Peace

# 214
Имам спешен проблем с миялната си... Нямаше ни няколко дни ...

И според мен удачен вариант е да издърпаш със спринцовка гланца от отделението за сол. А в тази малка дупка как е напъхала солта...мога само да гадая  Mr. Green

Но основната грешка е твоя: за няколко дни-трябваше ТИ да си допълниш консумативите и да не и обясняваш нищо!! От опит знам,възрастните  се плашат от уреди ,блокират и правят...простоии...

# 215
Джемма, сипвала е вътре и то не малко. Гланц е сложила в отделението за сол. Просто е разменила местата им.
Едва ли ще мога да го разглобя, защото ще трябва да разглобя самата врата  Tired
nikolovi, и аз се замислих за този вариант, но не мога да го отворя до най-голямата степен. Предполагам, че солта пречи.
Мерси за отговорите, дано да има начин без ремонт да мине   bouquet

Няма нужда от ремон, дано не съм дошъл късно и да си викнала техник. Първо източи разтвора от резервоара за сол. Гланцът съдържа киселини и е нарушил саламурата. Можеш да го направиш с маркуч със скачен съд, може и да доливаш вода и да смениш по този начин целия разтвор. После си напълни резервоара със сол. За гланца - също не е проблем - премахни механично едрите прачета/ако ти е едра солта/ за да не запушват дозата. Увеличи гланца на макс. Няколко измивания няма да са с перфектния резултат, но резервоара ще се източи. Налей нов гланц.  Hug

# 216
Здравейте, имам проблем със съдомиялната и се надявам на съвети и/или насоки за разрешаването му. Машината е Бош, ползва се от близо 2 месеца. Измиваше перфектно всичко - загорели тави, тенджери, дори стари отлагания по външната страна на дъното на съдове за готвене, чашите блестят и т.н. Ползвам препарати на Финиш - таблетки, сол и гланц. От известно време съдовете, които са подредени в долната кошница не се измиват добре, има и следи от неизплакнат препарат по тях. Това се наблюдава при всички програми на машината. Филтърът и перките са почистени (2 пъти седмично, макар и с риск да прекаляваме), почистихме цялата съдомиялна със съответния препарат. Единственото, което е различно от отличното измиване преди спрямо недоброто сега е марката ползвана сол - няколко пъти зареждахме сол на "Медикс". Сега преминахме отново на сол "Финиш" - първото измиване беше без промяна. Въобще солта влияе ли върху това? Възможно ли е проблемът да е от налягането на водата, при положение, че съдовете в горната кошница се мият добре? Сервизният техник беше крайно незаинтересован - предложи почистване филтър и перки (което не сме спрели да правим), смяна на таблетките с прах, при положение, че тези таблетки си измиваха наистина перфектно в началото.

# 217
  • Пловдив
Внимателно оглеждай дали перките се въртят, понякога ми се случва нещо да стърчи и пречи на перките, и като отворя да има недобре измити съдове.

# 218
Това за въртенето на перките ми е фикс-идея вече - задължително проверявам, поне 2 пъти.

# 219
според мен щом е само на долната кошница трябва да разгледаш там където тръбата на долната перка се включва при издърпване или прибиране на кошницата. Ако е само на долната, значи налягането там е по-слабо. Едвали е от спиране на въртене, защото казваш, че не е еднократно. Предполагам, че не е от солта. Ако ти е много варовита водата, Медикс е по-лоша сол и може да е оказло влияние на измиване, но не и за остатъците от препарат.

# 220
И аз си мислих, че нещо с връзката на долната перка може да е (ако не сме я поставили правилно, тъй като я изваждаме, за да я мием). Ще проверя отново довечера. Струва ми се, че ако проблемът е в налягането на водата, то това ще се отнася и за двете кошници, съответно всички съдове ще бъдат недобре измити. Благодаря на Янтра и Енито за включването.

# 221
  • София
Здравейте,имам свободно стояща миялня и след като спре програмата я открехвам лека за около половен час.Така съдовете са напълно сухи. Имам и една вградена миялня и се чудя,ако и при нея правя този номер,дали ще има проблем за плота.Защото все пак като се открехме излиза пара.Някой да има мнение по въпроса?

# 222
Здравейте,имам свободно стояща миялня и след като спре програмата я открехвам лека за около половен час.Така съдовете са напълно сухи. Имам и една вградена миялня и се чудя,ако и при нея правя този номер,дали ще има проблем за плота.Защото все пак като се открехме излиза пара.Някой да има мнение по въпроса?

Че плота да не е от дърво, че да му стане нещо от парата - аз винаги правя така и му няма нищо.

# 223
  • София
Казвате ,няма проблем.ОК.

# 224

Като взехме нашата в кашона имаше една дебела лента като лепящо алуминиево фолио. Беше показано да се залепи под плота точно над отвора на машината.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт