Мигрена или друго при 9. г момиченце?

• 20 533
  • 100
  •   1
Отговори
# 45
  • Под гъбата
Амели, бих те посъветвала да четеш етикетите на хранителните продукти. В повечето има вложен аспартам и разни цикламати и подсладители. Когато имахме проблеми с главоболието след една травма, беше ми попаднало такова инфо. Подсладителите влияят на главоболието според мен. Това което си написала по -горе за главоболие причинено от стара травма, силно ме притесни. Дъщеря ми има такава на главата и дано в пубертета това не отключи по сериозни проблеми. Целуни детето си от мен!

# 46
Относно сторите травми на главата-моят син 1 година и 2 месеца преди да започнат главоболията имаше доста силна травма на главата на същото място на което сега го боли.Наистина е много опасно ,но можеш ли да опазиш палавите деца.Вече трета година страдаме от много тежки и чести главоболия.Лекуваме се за мигрена,но без успех.Надявам се в пубертета нещата да поотзвучат ,защото е цяло мъчение.

# 47
Здравейте и от нас. Моят син вчера беше с доста силен пристъп и повръщане. Ясно е, че е крайно време да тръгнем отново по старите пътечки, но да си призная чудя се този път къде да се насоча и наистина какви изследвания да търся.

# 48
marychery ,аз смятам да направя още едно ЯМР на сина ми някъде след нова година.Ако няма нищо за което се моля ,ще пробвам с Магнезий.Четох ,че бил много ефективен при мигрена.Сега сме на Депакин ,но ефекта е почти никакъв.Откриха ни и астигматизъм и сега сме и с очила.

# 49
  • София
Имам позната с мигрена на която и помага само Паракофдал.Лекарството съдържа аналгин,кофеин и кодеин.Преди беше със зелена рецепта,а сега се продава свободно.
Можете да отидете и на компютърна диагностика Оберон /за ваше успокоение/,аз ходих по друг повод и съм мн.доволна /60лв./.

# 50
  • софия
Надявам се наистина, ако не утре късния следобед то във сряда да мога да се включа вече много подробно и изчерпателно да ви разкажа при нас как се развиха нещата.

Засега само ще подчертая че на този етап съм много щастлива, че НЕ дадох нито едно от лекарствата които ни изписаха за мигрена. Прсто не знам как да ви го обясня но сърце не ми даваше при НЕПОТВЪРДЕНА и доста несигурност от страна на лекарите диагноза- казвайки "мигрена"- да започна лекарства.

Понеже виждам че основната чуденка е накъде да се насочи търсенето, ще ви споделя че при нас нещата може да се окажат (ДАЙ БОЖЕ)  чисто и просто започването на ПУБЕРТЕТА.

След косултация с адекватни специалисти ума ти започва все повече да избистря картинката и вземането на решения колкото и да е трудно, поне на момента ти с струва правилно. Но затова наистъина е важно да чустваш убеденост вътре в себе си!

Вероятноста за лошия сценарий при нас все още я има.

но ако бях се кротнала на "мигрена" никога нямаше да разбера че всъщност проблма НЕ Е ТОВА. Ок - може и да са същия тип лекарства, може и да са други, може пак да е невъзможно да се повлияе на главоболията, но поне хаоса в главата  изхвърлен и знаеш какво как кога да следиш, знаеш как да си съобразяваш ежедневието и друг куп щадящи мяйчината глава грижи се снижават доста.

Стискайте палци!!!!

Обещавам да разкажа подробно одисеята си, и ще дам координатите на всеки професор с който сме се срещнали. Професора по детска ендокринология ми се струва вълшебен. Неговото отношение и класа са нещата от които имах нужда през целия път. Жалко че го срещнах след доста други лекари, които можех да спестя на дъщеря ми. Другия човек който разбули мъглата в главата ми е професора по образна диагностика във военна болница. И двамата прекараха с мен по час и половина подробно обяснявайки, излусшвайки, рисувайки, давайки ми примери и т.н.

И всичко това с уникално разбраното човешко отношение към пациент!!

И все пак пожелавам да не се налага на никой да се среща с тя по работа. за приятели и компания мисл че ще са безценни- по работа- да не се налага!!!

Хубава вечер момичета!!!

# 51
bo4ko2002 направлението за ЯМР от какъв специалист се дава?
При последното главоболие аз не бях в къщи, синът ми ми се обади по телефона, но аз бях с другите двама на преглед в Токуда, така че баба му му е дала именно половин Паракофдал.
Амели аз лично чакам с нетърпение разказа ти. Има нужда да помисля и да реша на къде да поема и аз с нови прегледи и изследвания.

# 52
Взимаш направление за невролог от личния лекар,той пише обосновано становище до НЗОК защо е необходимо изследването и в двуседмичен срок идва отговора.Тогава невролога дава направление за ЯМР.Поне при нас такава е процедурата.

# 53
Благодаря. Т.е личният лекар пише становището до НЗОК,  за какво ми е тогава талона за невролог. Или невролога назначава ЯМР?

# 54
Не ОПЛ,а невролога пише до НЗОК.

# 55
Да разбрах. Благодаря. Лл дава талон за невролог, невролога пише до НЗОК. Аз обаче не знам кой невролог би написал такова писмо до касата за да ни назначат ЯМР. Може да пробвам при д-р Христова в Токуда? Или Литвиненко в Педиатрията?

# 56
Аз използвам местния ни невролог ,който не ни лекува ,а само пише до НЗОК и после ми дава направлението.С резултата огт ЯМР ходя при доц.Божинова.

# 57
А ЯМР го правихме 2 пъти в Правителствена и последния път в Иван Рилски.Според лекарите този в Иван Рилски дава най-качествен образ.

# 58
Благодаря bo4ko2002 . Аз ще пробвам същата схема, ще го заведа като начало при невролог но в Закрила, че за там имаме осигуровка, и после ще мисля нататък. Peace

# 59
Амели ,какво става?Как се развиха нещата?Какво се откри ?Пиши моля те.

Общи условия

Активация на акаунт