Консултация с логопед - тема 4

• 237 883
  • 860
  •   1
Отговори
# 225
  • Бу-у-урга-а-ас
За логопед в Бургас - www.pateshon.com

# 226
Здравейте,
Дъщеря ми е на 2г3м. Много малко думи изговаря изцяло. На повечето изговаря само последните 1-2 срички. Има звукове, като "К", които замества, и други - "З", "С", "Ч" "Ш"..., които произнася по един с същи начин.
Изключително комуникативно дете е и непрекъснато обяснява нещо и се ядосва, че невинаги успявам да я разбера.
Тя има скъсена юздичка и се чудя дали в нея не е проблема. Чудя се дали консултация с логопед би ми помогнала или трябва друг специалист (но не знам какъв) да определи това...

# 227
Naasoq, аз не съм веща по въпроса, но от прочетеното мога да предположа, че логопед е специалистът, който търсите. Свържете се с http://www.logoped.bg/i.php/index.html. На мен ми казаха, че през втората половина на юни ще са по-свободни и ще могат да обърнат внимание на толкова малко дете, колкото е моето Simple Smile
  bouquet

# 228
Juto, благодаря за отговора. Ще им се обадя, пък да видим...

# 229
  • София
Здравейте, искам да попитам лятото има ли къде да заведа детето на логопед, в учебно време има в у-щата, но сега ваканцията? За София става въпрос.

# 230
  • София
Angel_Dust, държавните кабинети приключват работа
на 15.06. Остават като вариант частните кабинети.

# 231
  • София
Понеже съм съвсем боса по въпроса - кеква е разликата?  И някой дали може да даде коориданти за логопед в лозенец - ив. вазов...

# 232
Понеже съм съвсем боса по въпроса - кеква е разликата?  И някой дали може да даде коориданти за логопед в лозенец - ив. вазов...

http://www.logoped.bg/i.php/index.html
тук има за всички райони, но наистина сигурно кабинетите по ДГ и училища се затварят. Но има дежурни. Трябва да се попита. Те са безплатни... мисля. Simple Smile

# 233
  • София
Кабинетите на Логопедичен център са държавни
и безплатни. Както казах, те приключват работа
с деца на 15.06. Ще има дежурни логопеди в
Дирекцията на центъра, които ще провеждат
консултации, но не и терапевтична работа.  

# 234
Здравейте ,аз съм майка на 9 годишно дете с аутизъм искам да попитам дали ще мага да намеря логопед или психолог в Бургас който да може да ми издаде фактура и касова бележка без да го посещаваме  тъй като имаме отпуснати средства за тази цел и посещаваме три пъти седмично логопед но не можем да изразходим средствата за времето през което трябва да ги използваме и трябва да върнем част от парите незнам дали ме разбрахте но ще съм ви благодарна ако може да ми помогнете  bouquet

# 235
Здравейте, търся добър детски логопед в гр. Варна. Всяка информация ще ми е полезна.

# 236
  • Cyprus, Пловдив
 Peace

Последна редакция: чт, 11 юли 2013, 15:28 от Lucky_luck

# 237
здравейте , моето дете е на 2г 3м . изобщо не говори , като изключим ' бау- бау '' когато чуе да лае куче и '' чаууу '' което според него означава '' ела '' Simple Smile
няма мама , тати , многого рядко баба и до там . когато му говоря не ме гледа в устата , не е глух за дивотии много бързо чува . ходи на ясла от 3 месеца , мислех си че там като гледа от другите деца ще се получи нещо. като цяло за всичко си има собствена програма и не иска да му се показва нищо , не ни имитира във нищо , мучи много често когато не му се разрешава нещо  и ... пак си мучи

# 238
Моят съвет е да го види логопед и тогава да се прецени как ще се стимулира и развива говора. Аз съм специален педагог и в практиката си често срещам деца с различни говорни нарушения и смятам, че винаги, когато има повод за притеснение е добре да се направи консултация със специалист. Във вашия случай детето е малко и ако някакъв проблем (искрено се надявамвсичко да е наред), то той би се разрешил много по-лесно и по-бързо. Поради това си направете консултация и не се чудете има ли проблем, няма ли проблем.

# 239
  • Куциндрел
Не знам дали има повод още да се притеснявам, но синът ми още не говори, освен на бебешки.
Той е на 1,9 месеца, разбира абсолютно всичко, което му се говори. Изпълнява всякакви команди, ако нещо не му е ясно какво е като предмет или действие, с едно показване се научава. Пие от чаша, опитва се да се храни с лъжица, с вилица може. Имитира разни звуци, които ние му издаваме на закачка. Не иска да повтаря как казват животните. До скоро викаше поне "мяу", но сега и това не иска.
В речника му, отскоро, има думи като не, казва мама на мен и ако иска нещо. Иначе много обяснява нещо на негов си език.
Трябва ли да се притеснявам, че не говори или да поизчакам още малко време?

Общи условия

Активация на акаунт