Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Консултация с логопед - тема 4

  • 202 973
  • 782
  •   1
Отговори
# 780
  • Мнения: 71
Здравейте! Имам нужда от консултация с логопед за сина си. На 1г. и 8 месеца е. За момента, казва единствено "мама", "ало" (взима телефон и го слага на ушенцето, т.е. осъзнато казва думичката), "хайде" и "оп". Всички думи ги казва съзнателно, като "мама" - казва буквално на всичко... Сочи с пръстче, ходи самостоятелно от 12-тия месец, качва се по стълби и слиза, много е любопитен и наблюдателен, има добра памет (запомня къде е скрит предмет, който представлява интерес за него и дни по-късно го търси на мястото, на което е видял, че е "скрит"). Но закъснението в проговарянето му, много ме тревожи.

Бяхме септември месец при психолог-логопед в София и му направиха оценка на развитието, която беше нормална за възрастта, но ни посъветваха да се обърнем към логопед, ако не проговори до 2-3 месеца. Проблемът е, че живеем в Германия, а тук няма практикуващи българи (немците пък казват, че трябва да е консултация с логопед, говорещ майчиния език) и се надявам да можем да направим онлайн консултация. Много съм разтревожена и ще ви бъда благодарна за мнения и препоръки!

# 781
  • Мнения: 1 191
Без да имам познания дали е добре или не в развитието детето, се включвам със съвет да опитате онлайн консултация евентуално с логопед в България. Това е единственото, което ми идва на ум. Другото е да попитате в групите с родители живеещи там, може да знаят за български логопеди там (който да практикуват друго в страната, но да имат знанията и уменията да помогнат поне с консултация).

# 782
  • Мнения: 1
Привет на всички!Опитвам се да открия някакъв телефон за контакт на Мария Пеева логопед от Ботевград в интернет не излиза никакъв телефон за връзка с нея.Моля ако някой има информация да ме насочи как да се свържа с нея. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт