ЗОНАТА и ние - 10 Тема

• 69 645
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
vitaivan,поздравления и от мен  bouquet  bouquet
Дани,значи тегля вс.преди да сготвя и грамажа на порцииките си определям според грамажа на несготвените продукти?И да питам какво ядете на закуските-може ли само плод и може ли чат пат нещо сладко като сладолед? newsm78

# 151
Vitaivan,поздравления и от мен! Пожелавам ти лека бременност и едно(или две, не се знае)прекрасно здраво и щастливо бебе. И вие да сте живи и здрави, да му се радвате и обичате,да си го отгледате смного любов и търпение! Да сте много, ама много щастливи заедно!

# 152
anjjella, само плод не може. Този режим се основава на прием на П, В и М заедно в едно хранене с точно определени грамажи. Така че към плода, който е В трябва да добавиш П и М - например добра закуска с плод (поне за мен)  е 1ПБ извара +1ВБ плод + 1МБ ядки и разбъркано на кремче или това умножено по 2 или 3 в зависимост колко блока хапваш за закуска. В книгата "Ние и зоната" има доста примерни рецепти (но със старите грамажи - ние спазваме осъвременените грамажи от блога, с които се снабдихме благодарение на Емигрантка   bouquet). Върни се назад във темите и потърси старите състезания, които си бяхме спретнали и всеки ден пишехме съвсем точно коя какво хапва с точните грамажи.
Сладолед може, но като си пресметнеш количеството, което ти се полага за 1 блок според количеството В за 100 гр. Ако примерно В са 60 гр за 100гр (честно казано изобщо не знам колко са, защото това лято съм яла само един път сладолед и ми се стори отровно сладък и не повторих) , то за 1БВ, който трябва да садържа 9гр В ти се падат 15 гр сладолед. Така примерно за един обяд или вечеря от 3Б може да си хапнеш 3БП + 3БМ + 45 гр сладолед за 3БВ. Как се пресмята по етикет е обяснено в блога. По този начин може да включваш и шоколад, но с точно определени грамажи пресметнати по етикета. Само не забравяй, че с тези продукти се сваля по-бавно и трябва да ги включваш по-рядко- например веднъж седмично.

Иначе за готвенето - да важно е предварително да си измерила всичко точно, а след това не тегля точни грамажи, а разделям на око. Старая се месото да е нарязано на точни грамажи и да сипвам по едно парче на порция. За да се ориентираш разгледай моите рецепти и тези от блога. Там е описано точно, кое как става.

# 153
  • Chicago/Varna
Vitaivan  ЧЕСТИТООООООО  newsm51 Хаиде, пожелавам ти  след девет месеца да си дундуркаш едно-две сладурски бебенца, живота ти да се изпълни с любов Simple Smile и да бъдеш една здрава и красива  Зонова мама  Hug

# 154
  • Chicago/Varna
А аз да се оплача пак  Embarassed Мъжо замина за 10 дена за Калифорния....и.....зона, мона.....ЙОК  Laughing Т.е закуските и обедите Да, ама вечерите....не  ooooh!  Ама какво пък, да си почина малко и аз  Simple Smile Като се върна от работа, едно спокойствиееееее,няма стрес да бързам да почвам да готвя, да сервирам, да отсервирам ,да приготвям обеди в кутийки за следващия ден, изобщо  рай без зоновите вечери Simple Smile И използвах момента да си наготвя любими вкусотии, от които се лишавам вече година и половина Simple Smile Като вчера си направих едни телешки опашки в гърненцето, които ги пекох 6 часа във фурната на слабичко, и стана мозък Simple Smile Ама аз заслужавам малко гевезалък, след толкова Зонов тормоз Laughing

# 155
  • София
vitaivan  Hug специално влезнах, за да видя дали има новини от теб. Много се радвам, че най-накря си успяла да видиш така жадуваната чертичка Simple Smile Пожелавам ти лека, щастлива и спокойна бременност и след девет месеца прекрасно и здраво бебче (или бебчета:) ) Продължавай да пишеш и да ни разказваш как се чувстваш, ние сме с теб и ти изпращаме позитивна енергия  Hug

# 156
Emigrantка, радвам се, че се обади. Бях се затъжила за теб   Hug
Наистина е хубаво човек малко да си почине от Зоната  Wink, но после е трудно завръщането в нейните редици Tired. И аз имам само по 1-2 зонови хранения на ден (или изобщо никакви  Embarassed), но добрата новина е , че вече 3-ти месец си задържам килограмите. Не позволих тази година никакво покачване и после половин година да боря поражения.
Твоят мъж не е ли съгласен да минете на принципа "на око". Според мен ти толкова си задобряла в тегленето, че ще се справиш безпроблемно. Така, според мен, ще ти бъде по-малко психически затормозяващо. Иначе ти как си - задържаш ли си килограмите или сваляш още (то не, че има накъде повече). И се стягай, че вече има желаещи за есенен тур на състезанието и ще ни трябва съдия  Laughing

# 157
  • Chicago/Varna
dani1712 Аз съм тук постоянно, наглеждам ви от балкончето, споко Simple Smile))
А за мъжо и дума не може да става да излезе извън зоната, или да я кара на око Simple Smile Стриктен е както винаги, и няма шанс за мен да си почина  Laughing
А аз си стоя на 48-50 кг, и съм си ок, въпреки че сега вечерите ги пропускам да са зонови, ама още няколко дена докато мъжо се върне, и пак ще се почне  старата стриктна  песен на нов глас Simple Smile)
 За състезанието няма проблем, на лице съм Simple Smile но , всичко зависи от вас, че втория тур малко се поизложихте  Hug Имате време да се настроите психически, и септември -октомври ще спретнем третото състезание  Hug

# 158
Emigrantка ,здравей   bouquet
Радвам се и аз да те видя тук Simple Smile
Мен нещо ме гложди тия дни,едно въпросче  и ще съм ти много благодарна ако си дадеш мнението.Във въпроси и отговори го има питането за калориите,дали не са малко. Та според калкулатора ми излизат 11 блока ,заради по-високата ми физическа активност (6-7 пъти седмично).
Според тренировъчната програма  и съответния й хранителен режим ,който впрочем е почти като Зоната ,се препоръчват също 5 хранения (максимум 400 ккал на ядене) ,но на мен ми се падат по 1700 ккал дневно.
Къде е  истината ? Знам,че сигурно е по-важно как се чувствам ,но дали няма да изпадна в състояние на задържане и да не се получи желаният резултат.
Благодаря предварително
И поздравления  и на теб и на dani1712 за задържане на килограмите.   bouquet

# 159
  • Chicago/Varna
Ini`  аз също ям по 11 блока, въпреки че се измързеливих последно време с физическата активност, и определено не ги заслужавам тези 11 блокчета Embarassed, обаче се правя на луда и си ги хапвам с кеф, и хич не броя калории( всъщност в живота си не съм броила кое колко калории е). Сиърс е изчислил всичко вместо нас, и ако си хапваш повечето от храните в зелено, няма как да превишиш калориите. Хич не се мори да смяташ калории-малории  Joy Стой си в Зоната с 11 блока, и си тренирай както подобава Simple Smile И най най важното е как се чувстваш  Hug

# 160
vitaivan ЧЕСТИТО за чудесната новина!  newsm10 Пожелавам ти всичко да върви по вода и скоро да гушкаш най-сладкото Зоново бебче  Simple Smile

Момичета, аз, след началното покачване на това кило и двеста, не мърдам повече нагоре, а абсолютно всеки ден ям торта. До нас има торти Лагуна, а те открай време са ми любимите, и изобщо не се замислям. Когато няма друга компания, си ги хапвам и сама  Sunglasses Вече почвам да си мисля, че тоя кантар пред аптеката тука просто си ме изкарва малко повече, и че всъщност килата ми не са се покачили. В Англия няма такива хубави торти и не смятам да пропускам нито ден  Joy

Все пак, на Коледа имам среща и затова нямам търпение да направим състезание през есента  Wink

# 161
  • Chicago/Varna
Браво Carmen, Браво Засрами се   Joy Изкушавай ги ти с тия торти, после на мен ще ми се стъжни на състезанието от много състезателки  Joy И най много да се наложи да направим 30 дневно състезание, вместо 15 дена Laughing че да има време да стопим тортите  ooooh!

# 162
  • София
Emigrantка, аз нямам нищо против целия октомври да го пишем състезателен Laughing че мисля да отказвам цигарите и много се притеснявам да не кача повечко килца, ама ми се струва, че на теб ще ти е доста натоварено цял месец с този кошер  Laughing

Сетих се нещо, моля те, питай твоя зонов човек колко броя яйца от пъдпъдък са 1П.

Последна редакция: нд, 19 авг 2012, 10:41 от Moharet

# 163
Момичета, благодаря ви за пожеланията и подкрепата Hug Hug Hug Hug  Hug
Бройте ме и мен за състезанието!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  newsm68 newsm68 newsm68  love001  love001

# 164
  • Бургас
vitaivan,честито и от мен!
Леко бременеене ти пожелавам  Peace !

Общи условия

Активация на акаунт