ЗОНАТА и ние - 10 Тема

• 69 634
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
ЧРД, Ини, бъди много щастлива, здрав и обичана.  bouquet
Ще се радвам да се завърташ по - често и да ни помагаш със Зоната.
Весел празник.

# 586
Ini` Честит Рожден Ден!!! Пожелавам ти много радост, здраве и успехи във всичко!  newsm59  bigdance2

# 587
1 длан месо, това 1БП ли е?

# 588
Добро утро.
Да, моята к.л. е една трета от 1 ч.л. За пърженото ми е ясно, но не го и изключват никъде.
Гледам, че и в други рецепти на дами в Зоната има пържене.

Да, пърженото не се изключва, то не пречи на баланса в зоната, но ако това беше менюто ти за една седмица, то в нея имаше доста пържени ястия за самата седмица. От гледна точка на здравословното хранене най-добре даже да не се използва мазнина при пърженето. Но... ти си знаеш.  Wink

# 589
  • Chicago/Varna
  newsm81 Ini`  Hug Happy Happy Birthday  Мила  newsm51. Пожелавам ти сърце милиони хубави моменти, и  вечно да си усмихната Simple Smile Няма по хубаво от това Simple Smile  Ааа, и най-важното- да продължаваш да си стоиш при нас, да ни радваш с присъствието си   ura

svetla_72 -Една длан месо се предполага, че това ти е порцията месо за едно хранене, или около 3 блока Simple Smile Въпреки че този метод аз хич не го харесвам,  понякога се налага и аз да пробягвам до него..  Hug

# 590
Emigrantка, благодаря за отговора, точно защото ще ми се наложи събота и неделя да "работя"
на око, а аз все още съм начинаеща и нямам тренинг за сега всичко правя мерейки грамове.
Така, че ще пробвам с дланта.

Ini, честит рожден ден. Бъди здрава, щастлива и само хубави неща да ти се случват.

Carmen, къде видя доста пържени ястия?

".... и запържваш патладжана."
".....леко запържваш праз, добавяш гъбите " - тук гъбите пускат достатъчно вода, по скоро се задушава.
".....ивици се запържват в зехтина."  - тук съм уточнила, че го преписах от по стари теми.
Не съм споменавала, че съм го правила, а и ставаше дума за примерни обедни менюта.

# 591
svetla_72 Да, точно тези редове имах предвид. Имах предвид, че ако менюто е така направено за една седмица, ще включва доста пържени (или запържени) храни. Май отделяме много време за нещо малко.

# 592
Май отделяме много време за нещо малко.

Напротив тези неща не са никак малко. Добре е да се знаят. И критиките не са никак лоши, за предпочитане са, пред незнанието.
Но аз говорех за примерни обедни менюта, не за седмично меню.

А и малко да живне темата

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 16:00 от svetla_72

# 593
Лени, това го открих във стара тема, какво е това 2ББ

За любителите на сладкото ми дойде наум една идея - течен натурален шоколад. .

Разбърквате половин буркан мед с приблизително едно пакетче какао на прах Ламатина/обезмаслено/. Става страхотен течен натурален шоколад.

Може да се хапва на закуска: 84 гр. шунка+1 суп. лъжица от шоколада=2ББ+2ВБ. Мисля, че не е необходимо да се добавят мазнини, защото какаото/макар и обезмаслено/ ги съдържа. Тука може и да бъркам

# 594
Благодаря,момичета,много сте мили всички  Hug
Emigrantка , ще си се завръщам аз в редичките ,че тука си е хубаво    bouquet
Хайде ще празнувам ,без някви излишества  Mr. Green
Аз от личен опит само да кажа - че се научих да готвя само със зехтин ,ама и като ползвам незалепващи тигани ,слагам няколко капки само ,за овкусяване. Имам един страхотен уок,в който всичко става с минимално мазнина и сега майка ми направила едни патладжани ,то направо капеше - не мога да си представя да се върна да ям толкова мазно. Същото се отнася и за солта - ям почти без сол и ако ми остане от салата ,виждам как започва едно ръсене,едно омазняване.
Все на хубави неща съм се научила от тук!  Simple Smile

# 595
 Честит рожден ден мила Ini' ! Желая ти много здраве, щастие , любов и късмет   bouquet
Това е за теб.

_belladonna, информацията ми за спанака е от таблицата, която е качена в блога. Там спанак, коприва, лопуш са 1200 гр за 1ВБ. Многократно сме отбелязвали, че това е най- ообновената информация за грамажите, защото според д-р Сиърс е по правилно да се вади количеството фибри от общото въглехидратно садържание и тогава да се смята грамажа за 1 блок. И така някои грамажи са доста завишени.

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 23:11 от dani1712

# 596
INI Честит рожден ден и от мен, да си жива и здрава и много усмихната  lovekiss lovekiss Flowers Bouquet dancing dancing dancing dancing dancing

# 597
Добро утро момичета, да попитам тая палачинка с трици в микровълновата как я правите?

# 598
 Честит Рожден Ден !
 Много здраве и успехи   bouquet  bouquet  bouquet

Момичета , ако искам да хапна малко пилешка супа , възможно ли е ?

# 599
  • Варна
Дани, моля те дай линк към тази таблица, че не я намерих.

Общи условия

Активация на акаунт