ЗОНАТА и ние - 10 Тема

• 69 646
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Добър ден и от мен. Аз хапнах пълнени пиперки със сирене и яйца ..... беше вкусничко.
За вечеря ще си правя гювече.
Обяд 3 Блока:
3 броя пиперки - 240гр -1БВ
2Х28=56 гр сирене - 2БП
1 яйце - 1БП
240 гр домати - 1БВ
1/2 ябълка - 1БВ
6 маслини - 2БМ
1 к.л зехтин -1БМ

# 571
Светле здр много се радвам 4е си активна сигурна сам 4е ще има ефект Simple Smile Кажи ми как е гуве4ето   

# 572
Защо ми е толкова трудно с тези изчисления Sad? Все се колебая кое как беше и чета готово изчислени рецепти, като от предния ден си купувам продуктите, а по този начин ми се струва, че мисълта на тема " що щА ям "  се върти в главата ми повече от допустимите 1-2 мин, както беше преди.
Благодаря безкрайно на момичетата, които са имали  желанието търпението да адаптират рецепти към зоновото хранене, ако не бяха те, щях да се откажа.

# 573
Купих си кантарче и вече ще съм прецизна в мерките.
Напазарих и някои работи, сега ще си потърся меню за утре. Simple Smile

# 574
  • София
Въпреки всичката информация...  newsm78 Пак възникват определени въпроси:
1.   Ако приемаме рибено масло под формата на 6-8 капсули дневно и всяка капсула е 1000мг, няма ли да се надвиши приема на мазнини в дневното меню? Кога и как да е разпределен приема за деня?
2.   Запознах се и с разбора на Емигрантка за избора на рибено масло, но истината е, че за да се снабдим с някое от посочените масла, то трябва да го поръчаме от чужбински сайтове...
До тук с Омега-3...
3.   Друго, което наистина ме притеснява е водата:
Винаги съм пила много вода (дори хранейки се крайно въглехидратно) поне по 3-4 литра на ден, а когато съм в Зоната стигам до 5 литра вода на ден, че и повече. Това е доста неприятен ефект за мен, защото се натоварват бъбреците (които и без това са ми малък проблем), а и притичването до WC е толкова често, че не мога да изляза нито да свърша работа, нито за разходка спокойно.
4.   Млечните продукти:
Имам възможност да се снабдявам с чисто краве мляко от планината (мога и козе да взимам, но не мога да свикна с вкуса му...), приемам него, защото не вярвам, че ще получа по-добро нещо в магазина. НО то е пълномаслено, съответно не добавям „добрите” мазнини и се чудя какво да се направи, за да е максимално Зоново храненето. Следва въпроса – запазват ли се грамажите за прясно / квасено мляко и съответно сирене / кашкавал / извара?
5.   Последно – разпределението на блоковете през деня:
Както всеки има собствен режим, така и моят е малко особен през делничните дни:
Ставане в 6ч., обеден сън около час-два, късно лягане – около полунощ.
За момента:
закусвам малко преди 7
обядвам преди 12
следобедна закуска към 15-16ч.
вечеря около 19.30 - 20ч.
късна закуска 23.30ч.
Не се ли получава много дълга пауза между основните хранения?
Дори да вмъкна втора закуска около 10ч. пак ще има дълга пауза, но ще е между закуската и обяда...
Най-добре би било ако можехме да се консултираме с някого индивидуално... но няма как... Моля ви дайте идеи по моите терзания  Praynig

Ето някои отговори:
1 - Рибеното масло се приема отделно от полезните мазнини. То не влиза в калкулацията.
2 - Засега по-запознатите с рибеното масло не са открили подходящ продукт на българския пазар. Аз лично винаги съм пила рибено масло и мога да кажа, че това, което Емигрантка ни е препоръчала, има коренна разлика по моя лична преценка.
3 - Според мен 4 литра вода са ок на ден. Опитай се да се придържаш към това количество.
4 - Аз лично съм много ''ЗА'' всички продукти, които са домашно производство. Ако можеш да си набавяш такива, това е супер. Смятай си ги като останалите и си добавяй полезни мазнини към тях. Като цяло аз съм против обезмаслените млечни продукти на пазара, защото те се обезмасляват по химичен път, което допълнително натоварва организма. Чувала съм, че има начини за обезмасляване на домашни млечни продукти по естествен път, предимно чрез топлинна обработка, но не съм го правила, защото няма от къде да си ги набавя. Потърси в нета, ще намериш повече инфо за обезмасляването.
5- Хубаво е между храненията да има 4 часа. Аз лично не го спазвам, защото графикът ми не позволява. Послушай тялото си и разпредели блоковете и храненията, така че да се чувстваш добре. Никога не пречи човек да експериментира  Hug

# 575
  • София
Защо ми е толкова трудно с тези изчисления Sad? Все се колебая кое как беше и чета готово изчислени рецепти, като от предния ден си купувам продуктите, а по този начин ми се струва, че мисълта на тема " що щА ям "  се върти в главата ми повече от допустимите 1-2 мин, както беше преди.
Благодаря безкрайно на момичетата, които са имали  желанието търпението да адаптират рецепти към зоновото хранене, ако не бяха те, щях да се откажа.

В началото винаги отнема повече време човек да си измисли меню за деня, но в последствие човек свиква и не отделя толкова голямо внимание. Аз винаги гледам да имам в хладилника яйца, извара и кисело мляко, във фризера - по някое пакетче карфиол, броколи и зелен боб, и в шкафа - буркан печени чушки, зехтин и овесени трици. Така съм сигурна, че дори и да не съм сготвила нещо определено, винаги мога да си спретна някое зоново хапване Simple Smile

# 576

Не е толкова сложно, аз примерно си правя 3-4 примерни закуски и 3-4 примерни обяда.
Сега ще ти препиша няколко обяда.

# 577
Обяд - 3Блока
Пълнени пиперки с яйца и сирене:
3 броя пиперки 240гр - 1БВ
56гр сирене -2БП
1 яйце - 1БП
240 гр /1.5ч.ч/ домати - 1БВ
/като половината чаша домати сложих в пълнежа за чушките/
3 к.л зехтин - 3БМ
Обърках сиренето, яйцето, доматите, магданоз и чер пипер в купа 
напълних чушките, сложих ги във тавичка, налях малко вода и 2к.л зехтин.
От другите домати си направих салата със 1к.л зехтин.
1/2 ябълка - 1БВ
--------------------------------------------------------------------------
Обяд - 3Блока
Гювече:
240 гр /2 ч.ч/ пипер - 1БВ
240 гр /1.5 ч.ч/ домати - 1БВ
28 гр. сирене - 1БП
28 гр. кашкавал - 1БП
42 гр. пилешко печено месо - 1БП
9 маслини - 3БМ
Всичко това нарязано във гювече, малко водичка, магданоз и чер пипер.
Слагам го във фурната или микровълновата колкото да се разтопи кашкавала.
И за десерт 1/2 ябълка - 1БВ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Обяд - 3Блока
Манжичка 1:
120гр патладжан - 1БВ
140гр печен пипер - 1БВ
240гр домати - 1БВ
3 к.л зехтин - 3БМ
56 гр сирене и 1.яйце - 3БП
В тефлонов тиган слагаш зехтина и запържваш патладжана.
В тава слагаш вече запържения патладжан, добавяш пипера и доматите нарязани ,
2ск. чесън, магданоз, червен пипер и чер пипер. Мяташ го във фурната.
Когато е почти готово, добавяш сиренето и яйцето разбити.
И го оставяш още малко във фурната
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Обяд - 3Блока
Манжичка 2:
360гр гъби - 1БВ
100гр праз - 1БВ
240гр домати - 1БВ
126гр пилешко печено месо - 3БП
3 к.л зехтин - 3БМ
В тенджера слагаш зехтина и леко запържваш праз, добавяш гъбите
/гъбите ще си пуснат водичка/ когато гъбите са почти готови добавяш
нарязаните на кубчета домати и пил.месо също на кубчета, оставяш да поври
още малко и добавяш магданоз
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Обяд - 3Блока
Печени пиперки по Панагюрски - 3Блока
печени чушки -140 гр -1БВ
брашно -14 гр(1сл) - 1БВ
кисело мляко -220 гр -1БВ+1БП
сирене -56 гр -2БП
зехтин - 3 к.л -3БМ
сол, магданоз, червен и черен пипер
Чушките, нарязани на ивици се запържват в зехтина. Добавя се брашното.
Когато стане златисто се изсипва киселото мляко. Посолява се и се бърка
около 5 минути. Когато е готово се сервира с натрошеното сирене, магданоз
и поръсено с червен  и черен пипер по желание. Понякога слагам сиренето
докато се готви, за да се разтопи в соса.       / това го преписах от по стари теми/

# 578
svetla_72 Някъде съм срещала, че 1 БМ зехтин е 1 ч.л. (мисля, че в листовете на Оги Симеонов), но в нашата таблица 1 блок мазнини е 1/3 ч.л. Освен ако твоята к.л. е една трета от 1 ч.л.?
Също така, добре е да се избягва пържено където е възможно.  Hug

# 579
  • Universe
svetla_72 Някъде съм срещала, че 1 БМ зехтин е 1 ч.л. (мисля, че в листовете на Оги Симеонов), но в нашата таблица 1 блок мазнини е 1/3 ч.л. Освен ако твоята к.л. е една трета от 1 ч.л.?

И моята е толкова  Peace

# 580
Добро утро.
Да, моята к.л. е една трета от 1 ч.л. За пърженото ми е ясно, но не го и изключват никъде.
Гледам, че и в други рецепти на дами в Зоната има пържене.

# 581
  • Варна
Здравейте момичета. Разгледах рецептите от страницата на Дени, за която и аз благодаря, но в тази виждам 600 гр коприва 1/2 въглехидрати, а в моята таблица 1В е 300 грама лапад, коприва, спанак, лопуш.
спанак(лопуш, коприва) - 600 гр - 1/2 В
зелен лук - 1/2 чч - 1/2 В
ориз - 88 гр - 8В ( изчислени по етикет)
сирене - 168 гр - 6П
 яйца - 3 бр - 3П
олио - 3 чл - 9М
сол?, черен пипер, джоджен или копър

Откъде черпиш информация за това?

# 582
Това е моето меню за обяд 3 блока
пил гьрди - 84 гр
гьби 180 гр / 1/2 вьгл/ правелно ли сьм го из4ислила?
4ушка 120 гр 1/2
ябьлка 100
грозде 80
маслини 9
Вьпроса ми е дали вьгл.са 3 блока ?

# 583
Привет от мен  Hug
Виждам ,че активно се работи по Зоната,което е много хубаво,аз напоследък малко около нея съм,но ще се завърна,още повече,че има и с кого да споделям Simple Smile

За днес една почерпка от мене - виртуална,да не ви наруша режима !
Имам рожден ден - 24 годинки  Wink
Успешен ден,аз обещавам ,че няма да прекалявам,че ми е много вталено сакенцето  Laughing

# 584
  • Бургас
Ini`,Честит празник!
Да си жива и здрава!
Весело изкарване!Тортата е прекрасна нищо,че не е Зонова  Wink

Общи условия

Активация на акаунт