СЕПТЕМВРИйки вече стягат си багажа, но за болницата не за плажа!

• 29 424
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
Вече и залагания сте почнали да правите Simple Smile Аз ще се въздържа от залагания за мама ама бебето ще е момченце според мен  Heart Eyes
Аз открих, че изпадам в някакво отрицание Simple Smile Знам че трябва да си стегна багажа и да почна да глася разни работи ама всеки ден си намирам причина да го отложа за следващия Simple Smile
Вече толкова нямам търпение милото да се върне, че почти всяка вечер го сънувам...Няма и месец още и ще сме си двамата  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  И започваме същинската подготовка за бебо включително и мисленето на име  Crazy

# 166
И аз се завърнах  Laughing
Имам издаден 45 дневен болничен и направление за хоспитализация за раждане  Mr. Green. Все пак се надявам да не го ползвам рано, ще ми се към 15 август да родя. Накрая може и да го пренося.
Лошото е, че имам бактерии в урината, след два дена ще правя контролна и ще видим как ще ги лекувам.
Чики, мерси мила  Hug. Докрай ще си ходя в Щерев, там се чувствам най-сигурна и спокойна  Peace

За започването на раждането - моето започна с много силни и чести контракции вечерта, но аз още като станах сутринта усещах, че ще родя този ден. Все си мисля, че жената има някакво вътрешно усещане че започва, без симптомите още да са се появили.
Други симптоми са тези които Фейт е изброила.

Фейт, ама и ти в най-голямата жега си гладила  Hug . Браво на теб, герой  Heart Eyes

# 167
  • Варна
Да слагам линк за първи път добре, ама аз...Както и да е забляна работа Crazy
Защо толкова много багаж трябва да се носи? Аз и предния път с една торба си ходих

# 168
Присъединявам се към ro6li4ka и аз мисля че първото ще е момче Wink
Въпреки че с моите контракции се притеснявам дали и аз няма да съм по рано , дано ме спаси магнезия Sad
Barbera страхотни са чаршавчетата Simple Smile

# 169
  • София
Аз изпуснах края на миналата тема и едва попрегледах началото на тази. Аз залагам за първо бебе момиче.
Вчера бяхме на преглед, отговаря си точно на седмицата 1198гр, с главата надолу се е обърнал. Правихме и запис на сърдечни тонове за първи път и там една акушерка се изуми къде го крия тоя мъж като почти не ми личи, а вече записи правим... Днес чакам от кръвта и урината резултатите и така...

# 170
Mince аз раждах и ще раждам в МД с избор на екип - д-р Дяволов. Ако искаш с избор е добре да си го избрала вече и да отидеш да се видиш с лекаря, и така до края. Трябва да знае какво ти е положението още от 7-ми месец. Ако си без - като започнат контракциите или ти изтекат водите просто отиваш и който се падне

Багаж не трябва много, аз също миналия път бях с една раничка, и моя и на бебето. То за бебето позволяват да се внася само пампи и мокри кърпи, за другото се карат, щото не се знае от къде идва. Поне в МД е така. За майката гащи , чехли и 2 бр нощници. И най-важното помпата

# 171
И за да не кажете после, че съм егоистка, ви пращам малко прохлада. Тук духна сливенския вятър, че и дъжд се опита да вали, а термометъра покзва 4-5 градуса по-малко. Голям кеф   newsm68 newsm44
И аз така като си гледам списъка, една чантичка ще ми стигне.

# 172
  • Stara Zagora, Bulgaria
Нямате изчитане, трябва да се върна после да си чета, че доста изпуснах Laughing, аз сега ходих до магазина на Захи, който ми препоръчахте, има намаления, дрешките са супер евтини и хубави, материите много ми харесаха и взех за подарък на едно априлско бебе доста неща. За моята бебка взех само едни ръкавички, че майка ми беше в Италия и е взела много коя от коя по сладка дрешка, щях да снимам но са у тях Wink. Мисля да не купувам повече дрехи за сега. Имам и за изписването, само пеленка трябва да взема, така че ми отпадна варианта с готовите комплекти.
За крема на Лансинох и аз взех такъв, много го хвалят, без отмиване е и това ми хареса. Май забравих нещо, но може после пак да се включа Laughing

# 173
Здравейте, мами. Има  ли някой със седалищно разположение на бебечето, аз съм в 29-та седмица и бебчо още не се е обърнал, започвам да се притеснявам, че бях настроена за нормално раждане... Sad

# 174
  • Варна
Аз вече съм си сложила две нощници, /които още не съм изпрала/, едни черни гащи /за проба , ще купя още/, душ гел, четка за зъби, и май това за сега.

# 175
Elio, мерси за отговора. Няма да избирам екип, който ми се падне на смяна, той ще е! Ти при Дяволов ли ще си?

# 176
Elio, мерси за отговора. Няма да избирам екип, който ми се падне на смяна, той ще е! Ти при Дяволов ли ще си?
Да, че миналия път за малко да стане сакътлък и добре че беше той. Така ми е по-спокойно
Здравейте, мами. Има  ли някой със седалищно разположение на бебечето, аз съм в 29-та седмица и бебчо още не се е обърнал, започвам да се притеснявам, че бях настроена за нормално раждане... Sad
И аз съм на тва дередже, ама споко Рада ми се обърна в средата на осмия

# 177
Фейт, ама и ти в най-голямата жега си гладила  Hug . Браво на теб, герой  Heart Eyes

На това му викам сауна ефект  Sunglasses  Joy Joy Joy
Тези бактирии сега какво ще ги правите ... ще пиеш ли нещо  Rolling Eyes

Защо толкова много багаж трябва да се носи? Аз и предния път с една торба си ходих

Ето това искат от болницата, в която ще раждам  Peace
Скрит текст:
   Лична карта
    Направление № 7 от личния лекар (валидно е 30 дни)
    Обменна карта, в която да са нанесени изследванията, направени в женска консултация
    Комплект спално бельо, 3-4 памперс-пелени, нощница, чехли
    Чиния,чаша, вилица, лъжица
    Термометър за лично ползване и едно обикновено ножче за бръснене
    Лични тоалетни принадлежности
    Един комплект пелени ; дрешки за бебето според сезона
    Памперси, мокри кърпички и хавлийка за тоалет на бебето
    Одеалце за бебето според сезона

и други дреболийки ще си нося, защото този списък не ми вдъхва доверие  Crazy

el_sol чудесни новини от юнака  Hug

natti_ има много мами с така разположени бебчета, има време да се обърне спокойно.
То не е и гаранция, че като е с главата на долу, няма пак да се врътне седалищно  Peace

Магнезия м/у другото мисля, че в девети месец вече се спира  newsm78

Ето едно инфо за настъпващото раждане, за което говорихме одеве  Hug

КОИ СА ПРИЗНАЦИТЕ НА ЗАПОЧВАЩОТО РАЖДАНЕ И КОГА ТРЯБВА ДА ТРЪГНА ЗА РОДИЛНИЯ ДОМ?

Скрит текст:
Раждането представлява физиологичен процес на преминаване на плода през родовите пътища - матка, маточна шийка, влагалище и външни гениталии. Движещите сили на родовия акт са маточните контракции и напъните.

Раждането има своите предвестници, които отбелязват, че моментът наближава:

облекчаване на областта под ребрената дъга поради спускане на маточното дъно и усещане за повишен натиск в малкия таз; родилките казват, че им е „олекнало под лъжичката” - тези симптоми се дължат на спускане главичката на плода в кухината на малкия таз
    повишаване на влагалищната секреция
    поява на слаби контракции през неравни интервали, без усещане на болка;

Сигурни признаци за започване на раждането, водещи до необходимост от спешна хоспитализация са:

маточни контракции на 5-15 мин.;
    спонтанно пукване на околоплодния мехур;

# 178
  • София

И моето беше, вчера го видяхме , че се е обърнало. Пише, че до 32-ра седмица си се въртят както си искат. После пак може , ама е по-малко вероятно.

# 179
Mince аз раждах и ще раждам в МД с избор на екип - д-р Дяволов. Ако искаш с избор е добре да си го избрала вече и да отидеш да се видиш с лекаря, и така до края. Трябва да знае какво ти е положението още от 7-ми месец. Ако си без - като започнат контракциите или ти изтекат водите просто отиваш и който се падне

Багаж не трябва много, аз също миналия път бях с една раничка, и моя и на бебето. То за бебето позволяват да се внася само пампи и мокри кърпи, за другото се карат, щото не се знае от къде идва. Поне в МД е така. За майката гащи , чехли и 2 бр нощници. И най-важното помпата

elio и аз ще съм  с избор на екип и най-вероятно д-р Дяволов.Ти при него ли си водиш Ж.К или сега се видяхте да говорите за раждането?Доколкото знам юли месец е в отпуск.Имаш ли списък за МД и от къде се взима?Защото аз нямам идея какво точно се иска за мен и бебето.Ще съм ти благодарна ако имаш да го споделиш. Hug

Общи условия

Активация на акаунт