Октомврийското дете на морето дупе ще пече!

• 40 986
  • 712
  •   1
Отговори
# 255
  • Куциндрел
Добро утро.
Съни, честито за мерките. Много е сладка Алина. Heart Eyes
Марси, Йоан пък си щипва кърпичка от пакета, за да я яде. Много му е вкусно. Crazy
Хепи, дано песъчинките бързо да излязат и да се оправиш. Памперсите Хъджис са едни от най-добрите на БГ пазара, щом не пропускат вечер, значи си намерила идеалния памперс за вас. Ние сме си на Бейбилов, за сега ни удовлетворяват изцяло.
Флучия, честита месечинка на Жоро.
Тони, Йоан яде за 10-на минути. Но за сега храната му е изцяло пасирана и само гълта като патка. Ще видим като му пораснат зъби за колко време ще яде.
Зелда, много неприятно е било с това детенце. На мен ми идва понякога да отупам някои деца, но се въздържам. Следващият път директно се скарай на детето, което удря някои от твоите деца. Пък нека родителите да се сърдят. Не е хубаво да се отговаря на агресията с агресия, но може би наистина е добре да научиш Ники да се защитава по някакъв начин.

Сега изчезвам. Лек ден.  Hug

# 256
Ceca, според мен вече можеш да пробваш да не е гладко пасирана храната на Йоан. Миа си яде на парченца без проблеми, а няма нито един зъб

# 257
  • София
Да споделя и аз за мокрите кърпички-Ани си хваща пакета,отлепя лепенката на отвора и почва да си вади кърпички и да ги смуче с голям кеф.АЗ не  й давам,но тя ме издебва и бърза ли бърза...

Зелда,като четях за това детенце,си мислех и за нас,не точно същия случай,доста в по-лека форма,но пак и аз се чудих как да реагирам като някое дете се държи агресивно с моето.Наскоро се виждахме с нашите кръстници и тяхното дете е на 3 години,аз й занесох фулмастери с книжка за рисуване,то нито даже не ме отрази,хукна да си играе и ги заряза на масата,а Ани нали все иска да пипне и да види шарените неща и посегна да ги види.Аз й подадох един фулмастер и докато тя го хвана онова детенце дотича като хала,буквално изтръгна фулмастера от ръцете й и се разкреща,разрева се,че не може друг да й пипа нещата,да не сме посмели пак да й даваме и т.н. стана голяма разправия.Майка й уж се опитва да я успокои,че не е хубаво да прави така,ама то не и не.После аз извадих една играчка на Ани да й дам да си държи и другото дете веднага пак зотича и се засили да я изтръгне от ръцете й ,но в последния момент се усети,че това явно не е нейно и се спря.И аз малко злорадо й казах-ето сега и Ани няма да ти даде нейната играчка.Може да засегнах родителите й,но хич не одобрявам такива нападения,особено неравностойни.Лошото е че като цяло не знам как да реагирам в тези случаи и май никак не реагирам и после се ядосвам на себе си,че не мога да защитя децата си както трябва в такъв случай.Още един пример ще дам с Катето-като бяхме при моята майка на гости,се видях с една стара приятелка,която има син на 6 години колкото Катето.И моята дъщеря иска да си играят заедно и му предлага варианти за игра,ходи след него като кученце и му говори разни неща,а той изобщо не я погледна и само от време на време й викаше-махай се,няма да играя с тебе.Те току що се запознаха и тя си е доста общителна и се включва във всякакви игри-и момчешки и момичешки ,но покрай този сърдитко и ние с майка му не можахме да се видим на спокойствие.Катето след един час опити да му привлече вниманието накрая дойде разплакана,защото той уж казал,че ще си играят,а я излъгал ,защото се заиграли и той й казал да се маха.Аз разбирам,че има различни характери и не може да си пасне човек с всички,но явно аз съм сбъркана да си мисля,че като подхождаш добронамерено,може поне да не ти отвръщат агресивно.

За храненето-зависи дали й харесва храната.Ако да-изяжда я за около 15 мин,иначе може и половин час да отнеме.Но като цяло за 15-20 минути се справя.

# 258
  • Някъде там
 Добро утро момиченца  Mr. Green  Heart Eyes
Зелда Миличкия Ники дано бързо се оправя и не е толкова настроен срещу сладката си сестричка. Да си я гушка много и много да я пази от такива зли деца. Ох наистина има много агресивни деца и незнам аз как ще реагирам ако някой така тормози Лили., просто наистина незнам сега докато пиша и си мисля че случва сигурно ще му се скарам или ще го изгоня и няма да му позволя да  пипа  Лили, но ако наистина се случи просто незнам как ще реагирам. Много си изтърпяла да ти кажа ама повече надали тозва дете ще искаш да го виждаш  Thinking.
Флучия Честита месечинка на Жорчо на едни големи патерици   bouquet. Браво на детенцето за мерките само така да си расте и да си хапва  Hug
Марсийка дано Айчето да не направи някаква реакция  Praynig.
Хепи Дано бързо да се изчистят тези песачинки  Hug
 Благодаря ви много че споделихте промоцията на Хъджис в Кауфланд  Hug. Като прочетох и веднага изпратих ММ да купи два пакета чантата е много хубава, а за кърпичките аз само тези ползвам и съм доволна. Отново едно голяма Благодаря   bouquet
Смуси Мия е голямо бонбонче  Heart Eyes
Съни Браво и на Алинка за мерките  Hug
Ох в тези жеги Лили вече се побърква в нас  ooooh!. Дано малко по нормални да стават Т че иначе с тези кратките разходки неможе да се наиграе детето  Simple Smile
 Лек ден от мен и едно силно гуш на всички

# 259
  • Нейде из лудите гори...
Хилоу  Mr. Green Най-накрая успях да стигна до вас с чаша кафе. Най-накрая!
Айчето снощи нали заспа в 8 и днес реши , че е готова за игра в 5и30  ooooh!  Добре де, поиграхме, аз с едно отворено и едно затворено око, легнала  Joy и добре, че сме смили над мен и заспа  Mr. Green В 9 пак ме побутна за игра, но тогава вече беше друга работа... оправих цирка на бързо и на люлките  1swing Ей тия люлки, само докато излезем от подлеза и вече напира да слиза от количката и да се люлее  Crazy Та до сега 12 часа... се люляхме и играхме. Успях да поработя малко и най-накрая остана време за кафе  Coffee ММ се обади да ми съобщи, че вилата, която искахме да запазим за другия месец ще е свободна (до сега чакахме отговор) и ще можем да си идем на спокойствие, без да пътуваме всеки ден до феста и обратно  newsm44
Да ви попитам вашите бебета (особено скорпиончетата) борсучат ли се? Трябва да застана на челна стойка и да жонглирам , за да я разсмея и развеселя понякога  Crazy Crazy И като й се зарадва някой... се прави , че не го вижда.. изобщо не отразява радостта на хората - не на всички де, ама все пак понякога се държи много дебилно  Thinking Чудя се характер ли проявява? От зодията ли е? Като се замисля за моите "младини" (аз също съм скорпионка) веднъж една лелка ме "заплю" (пу-пу-пу), а аз с цялото си "уважение" на оплюх  ooooh! Дали ще е такава.. има ли други борсучета?  newsm78
Хепи, аз не готвя манджи НА бебето  Peace Готвя една манджа за всички и давам и на Ая  Peace Ние с ММ солта не я уважаваме, ама хич. Имаме колкото като ни дойдат гости да си насолят безсолната гозба  Mr. Green Мазнината също е зехтин, а и сега сезона предразполага към апване подходящо и за бебетата според мен  Peace
Зелда, ти ми беше разказвала за това момченце - зверче  Twisted Evil Много ме е страх в каква среда ще попадне детето ми, понякога даже се замислям , как не бих я пуснала на училище, но това разбира се няма да стане, защото пак ще расте в оня "балон" за който се спомена наскоро с частните институции  Peace И все пак страх ме е много , дано Ники се "очовечи" в занималнята  Praynig Ние като ходихме в тая занималня, всички деца се струпаха около Ая... явно на тази възраст много обичат бебета  Joy Иначе за идеята ти с местенето... хаха винаги ще има сърдите, ето моята майка сега вместо да се адва, че ще съм само на 20минути път от нея... тя е сърдита, защо не сме при нея  ooooh! Предизвикахме ли с теб срещата на мерцедес и дърво , а?  Joy

# 260
Върнах се малко назад и прочетох един пост на fifi. Mного ужасно преживяване сте имали с тази почивка. Ама то каква почивка, ужас направо. И аз имам такъв един страх да не стане нещо с Християн и не смея никъде да го водя докато не навърши поне годинка. Но хубавото е, че състоянието на вашия мъник се е оправило. Много ужасно е това, дано не се случва вече и сте добре. За храненето не се притеснявай, важното е да пие мляко и вода, макар и не толкова, колкото пише по книгите или на нас ни се иска, но то човечето си знае от колко има нужда. Явно не иска повече. За твърдата храна също не се притеснявай, ще дойде време и за нея. Аз така като се притесня за нещо и майка ми все казва "Няма ненаучен човек", така че и за това ще дойде време. Успех занапред.

Зелда, вашето преживяване също е било ужасно. Ей какви са тия хлапета с толкова злоба в тях, направо не знам. Мен все ме е страх да не се нахвърлят върху Християн, че и той е един кротичък, като че ли задръстен като майка си, необщителен. Абе как можа да ми вземе всички скапани черти еми не се падна отворен и сладкодумен като баща си!!! Та си представям и аз да изпадна в такава ситуация - ужас. Нито е да набиеш другото дете, нито е да стоиш, а като не си очаквал подобно нещо, как да реагираш?!?! Много лошо, че после това негативно поведение се е проектирало и в дома върху по-малката му сестричка. Дано да разбере, че тя не е виновна и не ревнува много, но това с ревността е неминуемо. Аз си спомням като се роди брат ми, хем бях на 13 години и толкова много го мразех, че едва ли не мечтаех да умре. После той се разболя с опасност за живота и тогава разбрах, че всъщност много го обичам и не искам да умре, а сега сме много добри приятели с него и много се имаме. Но за всеки случай не ги оставяй насаме, че знае ли се. Наскоро някъде четох за такъв случай, в който родителите оставят най-малкото дете на 1 годинка с двете по-големи на 2 и 3 години и незнайно как малкото пада от кревата и си чупи врата, нещо такова беше и не могли да го спасят. Та според мен може да са го бутнали по-големите деца от ревност. Детската ревност и злоба са много големи, от дете знам. Но децата просто нямат такава сила като възрастните, за да я приложат. Освен това децата нямат граници, не осъзнават грешното поведение и са по-склонни да вършат щуротии и неприети неща. Възрастен човек би се осъзнал за някои неща. Иначе и на мен се случи на няколко пъти преди месец-два Християн да падне пред очите ми и да не мога да го спра. Така че се случват и такива неща, не се самообвинявай, но трябва да сме още по-нащрек. А за стоенето вкъщи е разбираемо. И мен не ме свърта тия дни и като гледам как в понеделник ще е 36 градуса за София, направо ме избива студена пот.  Laughing

А ние ходихме днес на консултация. Чудя се обаче как става тая работа с килограмите на Християн. Хем изглежда доста пухкав, хем на килограми не е, а носи 5-ти размер памперси.  Laughing С нас имаше още едно бебе, което тежеше повече от Християн с 1 см по-малко, а изглеждаше доста по-мъничко, слабичко и дребничко. А моя изглежда доста пухкав пък не тежи кой знае колко. ПРедполагам, че това е от дебелите му бутчета и коремче. Сигурно отговарят на дете на 2 години и затова и памперси ни стават чак 5-ти размер и изглежда толкова пухкав. Иначе е 9,350 кг (+250 гр) и 75 см (+2 см).

За промоцията на Хъджис мога да кажа, че вчера като ходихме до Кауфланд почти се бяха раззели всички промоционални пакети и май няма повече да можем да си позволим тази марка понеже като не е на промоция, същия пакет е 37-38 лв и ни е скъп. Чудя се дали някъде го има на по-евтино, че ми прави впечатление напоследък, че в Кауфланд продават доста по-скъпо от обикновените магазини някои неща.  Rolling Eyes

Смехоранке, нали ти ползваше Хъджис? От къде го взимаш и на каква цена?

# 261
  • Някъде там
 Хепи Ако имате наоколо детски борси там са по евтини.Аз също съм с Хъджис и го вземем  на 28 лв. 88 бр. Това е за 4 размер.Извинявам се за грешките в писането ама пиша от мобилния. Grinning.Браво на Хриско и той мн пораснал Hug
МарсиЛили също е голям бурсук. Усмихва само когато тя си реши всички ги гледа из под вежди LaughingСпоред мен направо си ее характер.Аз по принцип съм мн усмихнат човек ама Лили не е такава Tired
 И аз да ви разкажа една случка преди време в морската градинна можеш да си спираш колата след р нт Хоризонт. Така спрях си аз колата разходихме сеи ср качваме да се прибираме бях със свекърва ми и Лили. Решавам да не излизам от хоризонт ами през делфинариума к карам си аз бавно по алеята и един мъж върви посредата на алеята и е се мърда карам аз зад него и го изчаквам да се отдръпне.Да ама този като се обърна като дойде до колата и започна да я блъска и да крещи че тук не трябвало да пускат коли абе пълна откачалка и аз само го изгледах и настъпах газта уи се махнах но цялата треперих.Тса този маумник беше със сина си който беше на 4-5годинки със съпругата си и едната баба всички мълчаха и го гледаха.А кажете ми какъв пример дава на детето си този изрод.Аз поне го видях за пръв инадявам се последен път но детето му ужасссссс.Ето от такива семества иззлизат тези побойници и агресивни деца

# 262
ЕЛица, реакцията на тоя наистина е била НЕАДЕКВАТНА, но пък това, което е искал да каже го подкрепям. Аз ъсщо съм паркирала в морската градина, но като цяло тя е ПАРК , а не ПАРКИНГ. От известно време предепочитам да паркирам в Чайка, от колкото в градината.  Peace

Последна редакция: ср, 25 юли 2012, 14:26 от MarsssikA

# 263
  • Някъде там
Mарси То в градината вече е забранено да се паркира нали сложиха бариери  Wink
 Но аз където бях паркирала и излизах от морската си имаше табела изход от парка и аз я следвах ама тоя беше пълен изрод.Аз също гледам да паркирам или на центъра в уличките или някъде около спортна зала ама не трябваше така да крещи и да блъска по колата се едно че от мен зависи дали да се паркира в морската или не. Жал ми е за детето и жена му защото сигурно си я пребива отвреме навреме като видях колко е  луд  #2gunfire

# 264
Радвам се, че не си ме разбрала погрешно, тъй като написах набързо поста . Ая тъкмо се събуди и го постнах по инерция. Явно наистина е бил някакъв фанатик, щом така агресивно е подходил, права си, че такива хора правят агресивни децата ни. Защото поведението му може да повлияе не само на неговото дете, а и на нашите - свидетели на държанието му. Можело е много по интелигентно да подходи в ситуацията, ама на неговата реакция му викам "балкански манталитет"  Confused

# 265
Здравейте, мили мами!

Отдавна не съм писала, но се опитвам редовно да ви чета! Занимавам се с твърде много неща наведнъж и вече не издържам, та реших малко да забавя темпото и да попиша както преди!

Зелда, ситуацията наистина е била шокираща! И аз попадам често на хора, които са несъобразителни и не контролират агресивните си деца! Те големите са прости и пипат бебето, та как да възпитат децата си? Влизам в магазин(най-простото) и Мария много слушка- всичко й е интересно и си говори и слуша- никакъв проблем да си разглеждам, да си пазарувам, НО продавачката решава да влезе в роля на бавачка и започва да я пипа, да й пипа играчките- и аз нямам мира в никой магазин заради продавачките, а не заради детето! Все пак как може да си толкова прост, да знаеш,че си пипал какво ли не(зеленчуците-на пазара, пари, дрехи, лампи, мебели и какво ли още не) и да пипаш по лицето или ръчичките малко бебе, което си ги лапа. Като направиш забележка им става неудобно, млъкват и става едно кофти, та просто да си тръгнеш и да не ходиш вече там Simple Smile Ужас!

Още по-прости- отиваме на язовир с хора от нашата компания- общо три деца- и едното болно от вирус. Родителите питахме какво е на детето- най-нагло ни лъгаха в очите, че е здраво(вирусът беше с температура, изриване и мазане с едно лилаво нещо)-било хранително отравяне! И двете другите здрави дечица, нашето и другото се разболяха след това и ги мазахме със същото- но те продължиха да измислят глупости и не признаха.Резултат- целият квартал пламна! Ние цяла седмица стояхме вкъщи за да пазим другите деца, но те излизаха всеки ден!(даже повече от седмица- вече две седмици и 2-3 дни)

Най-прости Simple Smile- вчера излизаме вече здравички на разходка и един около 50-годишен (посред бял ден, в оживен квартал с много хора) по голо шкембе минава покрай нас и взе да си рови из гащите. Цялата се разтреперах, нагласена да крещя, да го нареждам и да викна полицията- родата ми са полицаи, че и покрай магазина на приятел- та добре щях да го подредя, но все пак бързо го задминах, за да спестя гледката на 10- месечната си дъщеря!

Вие как се справяте с агресивните хора и деца, когато на бебето му пипат ръчичките, играчките, крачетата?

хубав ден и до нови срещи Simple Smile  bouquet

Последна редакция: ср, 25 юли 2012, 15:12 от Поли :)

# 266
  • Варна
Темата за манталитета я пропускам, че ако си отворя устата що примери мога да дам за жалост.  ooooh! Последния от преди ден - ходих до приятелка да и занеса нещо и ще тръгвам. Натискам копчето на асансьора, ама не, натискам пак хубаво и разбирам, че просто някой е задържал асансьора. Тръгвам пеш от 9-тия, че ММ ме чакаше долу и стигайки до 7мия чувам как се затваря вратата на асансьора на 6-тия и една леля остава да си чака докато съпружето и се натътри. Кипна ми и и казах - "никой не е длъжен да ви чака". Оня разбирач вика "какво каза", а жена му " не знам, не чух". Слизам си аз стъпало, по стъпало и долу ме чакат.  Mr. Green С думите "някакъв проблем ли има?" Подминах го казвайки му най-спокойно "а не каквъв проблем? то е въпрос на възпитание и култура" Ехеее като викна тоя, мале, малеее! Какво ми чуха ушите няма да ви разправям. Живеейки в етажна собственост как не съм се научила, че в такъв случай удряш по вратата докато някой я пусне?!  smile3555
Чакайте че се заплеснах и чак не ви поздравих!
Привет!  Laughing
Днес бях на диета. Имах макарони, но не и сирене. Имах захар, но не и кус кус. Имах масло и деликатес, но не и хляб. Та докато си доспи детето гладна умрях. После наваксах.  Mr. Green
Сега се събуди и отиваме на плаж.   grinning039
Извинявам се за спама.
Марс ние не просто не обръщаме внимание, ами направо се съдираме от рев от мъже, с къса прическа(разбирайте 1-2 номер). Но това явно е някакъв страх, не го отдавам на характер. Иначе може Ая да не иска да я занимават с глупости. Както и се радват ще вземат да я карат да дава "боооооц" и т.н.
Зелда думи нямам. Интересно ми е наистина как е правилно да постъпи човек в подобна ситуация. Затова и се радвам, че споделяте кой как би реагирал. Дано все пак не се налага.
Ставам, че се отплеснах, а няма време.   sport027

# 267
  • Пловдив
Привет,момичета  Hug
На нас ни изгоря единия рутер и нямах нет и затова тръгнах към Балкана,че да мога да си ви прочета  Mr. Green
Вчера бяхме пак на лекар,че никаква промяна нямаше с хремата  ooooh! Дадоха ни още едни капки и сега нещата са по-добре  Peace
Мен ме стегна шапката в тази жега и реших да отиваме пак на хладно  Mr. Green
Зелда, кашпата е саксия,която се слага саксия  Heart Eyes Ама как,го обясних само  Mr. Green Ама няма дупки  Mr. Green Само за декорация е  Peace А за това детенце - думи нямам просто  Twisted Evil Да си кажа честно аз направо не знам как ще реагирам,ама май да се развикам ще е най-малкото нещо  Rolling Eyes
Ох,ще допиша след малко,че Благовест се събуди  Tired

# 268
Здравейте!
От днес се кърмим отново, сякаш не сме спирали Heart Eyes юдобре че поддържахме тренинг с празната гърда, пък и детето явно е поумняло Mr. Green ММ също поумня и разбра, че Юлия не е готова за отбиване. Ето защо тя днес не се изпика на неговата страна на спалнята, а спусна крачета на пода и там си свърши работата hahaha

Има си един цял зъб! не точица-мочица, ами цял-целеничък. и другите напират-едни чертички се виждат под венците. навреме се закърмихме, че ММ остана без ръце от целонощно дундуркане Tired

за кръщенето ще в разправям по-късно, а и ще се включа в темите, че Лили си дойде Peace

# 269
  • Пловдив
Здравейте от нас  Hug
Да се разпиша поне веднъж в новата тема, преди поне редовно четях сега вече и за това няма време. Борислав е много палав, не се спира дори за една секунда,пълзи много бързо и все трябва да вървя след него.До скоро си стоеше в кошарата с играчките,но вече иска да обикаля сам из вкъщи  Heart Eyes
Темата за манталитета и аз не искам да започвам да я коментирам, защото всеки ден излизаме пред блока до децата и майките ,някои са свестни,но има такива , който са  #2gunfire просто думи нямам, дори не ми се коментира простотията,по порковете е същата работа,понякога съжалявам,че останахме да живеем в България
Не съм ви чела подробно затова каквото си спомням,ще коментирам

Честита последна месечинка на Алинка на патерици  Hug

Честита месечинка на Жорко на Флучия  Hug
Памперси Хъгис ( не знам дали така се произнася ) взех от тези на промоцията с чантата, не съм ги пробвала още, дано са добри.Чантата ми хареса пък и 2 броя кърпки има и за 30 лв си е супер изгодно.Хепи, мерси за инфото  Hug
ЗА бебетата скорпиони нищо не мога,да кажа,Борислав е везни.Иначе се смее на всички,много усмихнато дете е ,а като започна да го закачам и да го цункам по вратлето направо се залива от смях Heart Eyes Heart Eyes
За тези , който кърмят- питат ли ви кога ще отбивате бебето?Мен постоянно ме питат,голямо било вече и т.н.Не им обръщах внимание ама вече се дразня,аз мисля  до към 1-ви клас  Mr. Green Mr. Green Mr. GreenА и напоследък Борислав много често иска да суче през 1 час някъде, от зъби ли е не знам, имаме вече 3 зъба отдолу и чакам 2 отгоре,почти са пробили.

Ами това е нас,ще гледам да съм по-редовна  Blush

Общи условия

Активация на акаунт