Години наред здравословният тен е синоним на ‘мисията невъзможна’ поради вредното влияние на слънчевите лъчи. Редица организации ни казват, че дори да изглежда здравословен, бронзовият загар крие риск от развиване на рак.  При правилна слънцезащита и умерено излагане на слънце, тенът може да бъде не само полезен, но и да действа като естествена защита срещу ракови образувания. Проучване на Харвард http://www.health.harvard.edu/fhg/updates/In-search-of-the-safe-suntan.shtml показва, че хора с по-тъмна кожа или тези, които почерняват по-бързо са много по-малко застрашени от развитие на рак на кожата.
Ето защо, естественият тен е стъпката към здрава и красива кожа. Трябва да следваме няколко прости правила, за да си гарантираме здраве и красота:

1.   Най-важно е да подберем  правилен слънцезащитен продукт в съответствие с нашия фототип – колкото по-светла е кожата ни, от толкова по-висок фактор се нуждаем. Необходимо е да нанасяме продукта на всеки 2 часа, дори и той да е водоустойчив.

2.   Разумното излагане на слънце е ключ към здравословния тен – не започвайте почивката си с цял ден под жарките лъчи, защото това може да доведе до изгаряне, което да помрачи цялата ваканция. Всеки ден увеличавайте постепенно  - с половин час - времето за излагане на слънце като избягвате часовете между 11 и 17 часа.

3.   Добрата хидратация спомага за удължаване на тена и запазване еластичността на кожата. Винаги използвайте продукт за след слънце, който да успокои кожата и да възвърне естествения хидробаланс.

4.   Правилното хранене може да спомогне за стимулиране на естествения загар. Включете в менюто си храни богати на бета-каротен като моркови, манго, тиква и домати. Не забравяйте да пиете много вода!

5.   Слънцезащитната гама Photoderm BRONZ на BIODERMA се обогатява с два нови продукта с иновативна текстура – сухо олио, които съчетават силата на биологичното действие 2 в 1 с комфорта и удоволствието от употребата. Благодарение на патента Клетъчна биозащита, Photoderm BRONZ сухо олио предоставя много висока UV защита (SPF50 и SPF30). Уникалният бронзиращ комплекс в продуктите от серията Photoderm BRONZ стимулира естествения процес на синтезиране на меланин в кожата, причина за образуването на тен.  

И все пак, слънчевите лъчи са най-добрия начин да доставим на тялото си витамин D и да стимулираме естествения си имунитет срещу много хронични болести.  

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 13:41 от Редактор*