141 американски олимпийки в лабиринта на българската бюрокрация.

• 33 801
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Бубка, ние две години ходихме в Саут Хиро, на езерото Шамплейн. Обичам Върмонт и Мейн.

Фейо, заговарям хора със слушалки (но чакам да си ги махнат, де) и не се сърдя на общителни хора. Прекалено много електронни прегради сме издигнали между себе си и другите, че да се сърдя, че някой ме заговаря.

# 601
Интересно. Аз пък си слагам слушалките точно когато не ми се приказва с никого. Не искам да ме закачат. Рядко ги ползвам, когато съм сама и само когато излизам, като всеки път се надявам посланието да бъде разбрано правилно...

# 602
Супер си е в България, ние си се чувстваме много добре. Друго си е да си сред свои, много ще ми липсва Sad София си е много хубава, понакиприли са я. Храната е супер вкусна, хич не ми се прибира като се сетя за онзи плстмасов вкус  Tired А Бобката е много щастлив. По детските площадки е страхотно, всички играчки са общи, което е огромно облекчение за мен, защото на Б всичко му е супер интересно, само не и неговите собствени играчки, никой не пищи ужасен на двегодишните си, че не трябвало да пипат нещо си, защото не било тяхно и трябвало да се учат, философия, която аз недоумявам. Някакви хора си бяха изнесли диня и три дребоса (включително моя) се наредиха около една позната майка да ги храни, беше много смешно, издължили вратлета и отворили устички Simple Smile))) и така всъщност Боби прояде диня.

# 603
Специални благодарности на Ванхорн за бързата данъчна консултация, която ми спретна!   bouquet

Исках да ви попитам за мнение, какво мислите за хоум дей кеър? Доколкото разбирам това е жена, която гледа деца в дома си. Предлагат ми много добра оферта за 800 долара месечно, срещу 1300 на детска градина. Обаче! Притеснява ме, че тази жена може и да не се отнася добре със златото ми и той нали е още малък няма да може да си каже. И понеже е в нейната къща дори не мога да сложа скрити камери. В голяма дилема съм. Как ще си оставя детето на някой дето му нямам доверие?!
Някой използвал ли такава услуга?
Какво ви е мнението като цяло?
Благодаря

# 604
  • WA, USA
И двете ми деца отраснаха при жена, станахме много близки с годините и те имат семейството й за тяхно. Но в началото си беше много страшно за мен, изглеждаше ми свястна, но знае ли човек, доста нерви изхабих за тоя дето духа. Можеш да направиш справка за криминално минало и поискай препоръки.

# 605
  • У дома
orchidblossom , виж дали има и други деца там. Довери се и на интуицията си.
Мая и до сега ми разказва как преди години, беше на две, жената, която я гледаше я държала дълго в креватчето или я оставяла с часове да ме чака до вратата. Още ми е криво, въпреки, че не беше там за дълго.
Моя съседка пък беше попаднала на много свестен човек и децата и ходеха с удоволствие. Като роднини си бяха и все още са и даже Мая ходи от време на време сега за плейдейтс. От жена до жена има разлика.

# 606
Оркид, добър съвет ти е дала Сипируми за криминалното минало и препоръките.

В началото голямата ми щерка ходеше в такава надомна детска. Жената беше свястна.

Неудобството на този вид детска е, че ако жената вземе отпуск или нейно дете се разболее, няма кой да я замести.

Провери също какъв е квартала. Важно е да е безопасен. Провери дали наблизо не живеят регистрирани педофили. Дворът има ли висока ограда? Колко голямо е помещението, в което децата ще прекарват деня си? Предлагат ли храна или ти трябва да носиш? Извеждат ли децата извън пределите на детската, защо и за колко време? Устройва ли те работното време? Има ли други деца (изграждане на социални умения)?

Аз лично предпочитам обикновените детски градини.

# 607
  • Чикаго / София
orchidblossom аз нямам опит с подобни детски градини. И аз като Фея предпочитам обикновенните детски градини, но щом офертата е по-добра и може да си я позволите, може да проучиш обстановката и всичко което са ти препоръчали.

Аталанта сериозно ли Мая си спомня нещо от 2 годишна?

Terminator наслаждавайте се на хубавите моменти в Бг и си изкарайте една приятна ваканция.

Моите деца вчера се прибраха след 3 месеца прекарани в Бг. Не можем да се напрегръщаме и нацелуваме. Simple Smile  Пораснали, доволни, отпочинали и някак заредени с енергия са.  Нямат търпение да започва училището вече.

# 608
nашите 3 деца отраснаха/ват в хоум дейкеър.Има много писано из нета,както и въпросници и тулс за сравнение с нормална градина.За мен цената беше мн.важна защото с разликата  ходим на ваканция Mr. Green ; колко е далеч; какъв е графика и колко деца има. За 6 седм бебе (когато нашите тръгнаха)едно е от значение,след 3-4г=друго.Ние седим с леля до 4г,после една/две години нормална градина преди у-ще. Сами сега е влюбен в лелята к го гледа (130/седмица),реве като си го взимаме..мн съм доволна от жената (търпи ми лудостите с храните му,пише ми през ден сега да ме уведомява как е и какво ново казал, супер ангажирана с децата и пр),но сме попадали и на не баш толкова  +++ герои..
Това с доверието  и децата е тема дълга и философска,това което знам е че скирта камера не е равносилно на добра грижа..
*
ирка  Grinning 

# 609
  • USA
И аз някак си предпочитам нормална детска градина. Няколко пъти се наложи да оставя Стейси на една жена. На 5 я път ме излъга, че не може да я гледа, защото трябвало да ходи някъде си. Много ми стана криво, чак плаках, че не ми искат детето. Година по-късно разбрах защо не иска да я гледа (заради храната, аз й пращах едно, а тя й даваше друго). Имаше и други неща, но явно нямах късмет.
Скоро една учителка на Стейси ми каза този сайт http://www.sittercity.com/ .

# 610
  • WA, USA
Бързах предния път и не можах да си допиша. На мен лично домашната градина ми харесва повече по ред причини - по-малко деца, съответно по-малко боледувания и нужда да си вземам отпуска. Моята жена винаги ги е вземала болни и ме е предупреждавала ако някое друго дете е болно да си преценя дали да водя.
Също ги водеше много на различни места като библиотеки, паркове, музеи и ферми, и прочие, което в голяма градина няма как да стане.
Съобразява се храна, пелени, гърнета от рано и т.н. капризи.
Децата имат възможност да общуват с различни възрастови групи - от бебе до 10 годишно дете, което ги направи по-отворени и флексибъл за соц. контакти.

От днес на голяма детска градина, която бяхме ползвали за няколко месеца и преди, но и тя като цяло се управлява на семеен принцип, защото е по-малка и има по-малко деца - някъде около 40-ина са общо. Много съм доволна и от тях и не съм имала други оплаквания освен че ги слагат да спят с обувките, но това се оказа щатска наредба (при случай на пожар трябва да са готови за евакуация).
Разпитай други родители, посети няколко градини и домашни такива и си прецени кое ти харесва най-много. Сигурна съм че ще имаш интуиция относно кое е добре или не за твоето дете.

МОжете ли да ми препоръчате чорапи за деца без ръбове? Моят нали е малко ОСД и всяка сутрин ще се изтрепем докато сменим 4 чифта с 4 вида обувки, които да не му обиват.

# 611
Много ми е приятно да чувам хубави неща за България!!!

Ирка, звучи страхотно  Heart Eyes

Оркид, за нищо  Hug и успех с намирането на детска!

Руми, племенника ми беше така и все нещо го убиваше.

http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss/184-2677619-2527708?url=s … %3Aseamless+socks

Анет, чета те с интерес за БГ, чакам и АП да сподели Simple Smile

# 612
Благодаря за мненията и информацията - много полезна както винаги!
За сега надделява детската градина, защото ни е в сградата, в която ще живеем, освен това има прозорец, през който мога да "шпионирам" поне в началото. Пък и говорих с учителките и ми се сториха страшно мили. Ама и парите си ги бива! Ще видим, има още малко време!

Аз, за съжаление, за БГ нищо хубаво не мога да кажа, но се радвам, че на някои им харесва!

# 613
Преди време търсех успокоителен чай за заспиване, че стресът в работата ми идваше в повече. Когато всех да чета ревютата за един такъв чай срешнах мнение на млада госпожица, която трябвало  с приятеля си да гледа 2 деца. Та понеже дацата били шумни и палави им давали да пият такав чай. Направо останах като гръмната не сам си и помисляла че може да има такова нещо.

Orhid добре разгледай мястото и хората на които ще повериш детето си. Мойто израсна в една градина към католическа църква и цената беше много приемлива. Децата бяха разделени на 4 групи според възрастта и той ходеше с огромно желание. През weekenda винаги искаше да го водя на градина. Grinning

# 614
  • У дома
Ирка помни явно. Миналата седмица пак ми разказва по някакъв повод. И Мони дълги години помнеше.
Приятно ми е като те чета за БГ и се радвам, че сладураните са си изкарали добре. Желая им успешна учебна година!

Ние пък имаме проблем в хай-скула - момичетата в онърс класовете не били достатъчно хубави  Confused Мъка!

Общи условия

Активация на акаунт