Спонтанен аборт/извънматочна бременност - 3

• 124 246
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Абсолютно не е зазължително ляв яйчник с лява тръба и обратно. Първата ми извънматочна беше десен яйчник с дясна тръба, втората от десен яйчник в лява тръба.
Метотрексата се ползва ако е ниско ЧХГ при високо не се прилага, все пак не забравяйте, че това е химио -терапевтик, така че не е много хубав препарат, има си своите странични действия.

# 481
Здравейте, момичета, имате ли идея дали в София се прилага метотрексат и къде? Аз минах вече през една извънматочна с лапароскопия, тъй като вече имах кръв в корема, макар и с не много високо чхг, но ми се ще да имам информация и ако се повтори да съм подготвена.

# 482
Здравейте, на някоя от вас случвало ли се е стойностите на ЧХГ да се удвояват в началото и все пак да се е оказало извънматочна бременност?
Аз имам една прекарана извънматочна бременност през 2011 г., която хванахме навреме и тръбата беше запазена.
Сега отново съм бременна, но симптомите прекалено много ми напомнят на предната и я следя. Последният ми цикъл беше на 01.12 и обикновено продължава 25-28 дни, макар че е бил и 23 дни, както и 30. Зачеването може да е станало на 13.12, 17.12 и най-малко вероятно - на 21.12, ако овулацията е била необичайно късна.
След отрицателен тест на 31.12 и мноого бледа черта на 02.01, направих кръвен тест и ЧХГ на 02.01 беше само 75. Отидох на спешен преглед, тъй като от десетина дни имам и не много леки болки, които започнаха като предменструални, но сега са по-скоро няколко-секундни спазми предимно от лявата страна, както и в слабините. Прегледаха ме, естествено нищо не се видя, а днес (48 часа по-късно), ЧХГ е 179. Нараснал е повече от двойно за два дни, но стойностите са все пак много ниски, та затова се допитвам до вас дали има и други такива случаи, в които в началото ЧХГ е нараствал правилно, след което се е забавил и се е оказало извънматочна.
Днес се бях приготвила да ме приемат в Майчин дом за следене, но не очаквах този резултат и в понеделник ще направя пак тест. Не бих искала да се надявам излишно.

Здравей,
При мен стойностите на чхг започнаха със сравнително ниска начална стойност, която в началото растеше добре, а после забави темпото. Беше след инсеминация и стойностите на чхг се движеха по следния начин:
12 ден след инсеминация - 9.730 IU/L
14 ден - 45.420 IU/L
16 ден - 146.100 IU/L
18 ден - 257.900 IU/L
20 ден - 300.200 IU/L
25 ден - 356.400 IU/L
28 ден - 694.100 IU/L
С кафеникаво зацапване бях. Имах тъпа болка от ляво, където се оказа, че е ембриончето - в лявата тръба, отстраниха ми я, за хубаво или не, не знам вече. Нямаше как да я запазят, защото ембриончето я беше вече обхванало.
Доколкото бях се ровила в интернет, при толкова ниска стойност не би трябвало да се спука тръбата, но най-добре пусни пак чхг и отиди на преглед. Мисля, че щом веднъж е станало, трябва да сме много внимателни при следващи опити и да следим по-зорко нещата. Аз така и не мога да си обясня защо се получи извънматочна бременност, уж тръбите бяха добре, проверихме ги точно преди процедурата. Четох, че ако има проблем с щитовидната жлеза, може да е причина за по-бавното придвижване през тръбата, но дали наистина е така.
Надявам се и стискам палци всичко да е наред при теб 🍀🍀🍀 Мисли положително и всичко ще се нареди!

# 483
Момичета,искам да ви да вдъхна малко надежда. Моята първа бременност беше извънматочна,отстранихме лява тръба. След това започнахме да следим само овулацията от дясно,забременях втори път-спонтанен аборт. Октомври месец отивам при доктора и говорим че от следващия месец започваме ин витро,сядам гледа ме-фоликул 20мм в ляво. С моя ММ имаме 1 контакт на следващия ден и се оказах бременна с овулация от ляво и без лява тръба. За сега да чукна на дърво съм 11гс и всичко върви нормално. Така че има си малко и божа работа. Успех на всички.

# 484
  • София
Здравейте, вчера отново бях на преглед, тъй като болките си продължават, но нищо не се видя. Днес ЧХГ е 478. Да обобщя:
02.01 - 75
04.01 - 179
06.01 - 478
Покачва се бързо, но това не ме успокоява особено, тъй като днес си намерих епикризата от извънматочната през 2011-та и тогава също е нараствало много бързо (средно 2.5 пъти на 48 часа) до 830, когато се забави и ме оперираха. Така че ще изтрая още 2 дни до следващия тест и следващия преглед. Предполагам дотогава вече ще е ясно.

# 485
Круела, страхотно е това. Поздравления ❤️
И аз се надявах, че мога да забременея с другата си уж здрава тръба, но и там се оказах с извънматочна.
И двете ми тръби отрязаха. Чувствах се като тотален карък и абсолютен идиот. 2 процента, от два процента беше вероятноста за ИБМ в другата тръба......Все още се чувствам така, като тотален изрод. Повтаряха ми, че един път като е станало, няма да се случи повече. Много се надявах, че ще ми оставят тръбата вторият път, щото не беше спукана, но уви, в МД режат.
Това за щитовидната жлеза и аз го четох, че се забавя перисталтиката на тръбите, ако има проблем с нея, но не е категорично доказано. Истинната е, че в над 50 процента от случаите, идея си нямат какво причинява извънматочна бременност.Малшанс. При някой два пъти.
Бета чхг първият път
185
100
40
49 тук се усъмниха и ме вкараха в операция.
Бета чхг при мен вторият път беше,:
100
680
2400 без плоден сак в матката.
А,бяха сигурни, че е нормална бременност с това чхг 🥺
И двата пъти и било почти аха, да влезе в матката.
Фрики, дано всичко да е наред, може да е просто болка от разтягане на сраствания. Винаги има шанс или надежда.Стискам палци.
Много е отвратителна тази тема. Всеки път като видя нотификация и ми се изправя косата.

# 486
  • София
Здравейте, днес след ЧХГ 1165 и преглед се установи, че бременността е вътрематочна! Не можах да повярвам... Явно овулацията е била много късна и то от страната на извънматочната.
Спазмите си продължават, но ще пия но-шпа и ще си почивам Simple Smile
От новогодишната баница ми се падна бебе и здраве Simple Smile
Успех на всички, надежда има!

# 487
Здравейте, днес след ЧХГ 1165 и преглед се установи, че бременността е вътрематочна! Не можах да повярвам... Явно овулацията е била много късна и то от страната на извънматочната.
Спазмите си продължават, но ще пия но-шпа и ще си почивам Simple Smile
От новогодишната баница ми се падна бебе и здраве Simple Smile
Успех на всички, надежда има!

Честито! Лека бременност и пухкав финал!

# 488
freaky_styley,
честито! Лека и спокойна бременност!🙂
Нашата история е съвсем в сферата на фантастиката. Почти 4г стерилитет, мъжки фактор, варикоцеле и 2%морфология по Крюгер. Съпругът ми се подложи на варикоцелектомия, а аз направих цветна снимка. И двете тръби проходими, но едната - значително по-дълга и спираловидно навита.
Три месеца по-късно забременях спонтанно, но се оказа извънматочна. Ембриона заседнал в онази дълга и нагъната тръба. Спасиха ми живота, бях със сериозен вътрешен кръвоизлив.
Започнахме подготовка за ин витро, но не стигнахме дотам. Шест месеца след извънматочната отново забременях спонтанно, родих първото дете. След него имам един ранен спонтанен аборт, а после забременях с второто дете. И трите пъти забременявах от втори месец опити, при наличие на само една тръба и все така ужасяващите 2%Крюгер морфология. Едната бременност ми е яйчник - срещуположна тръба. Божа работа.
Не губете надежда!

# 489
Хоуп, след извънматочната ми бременност се върнах назад и изчетох всички теми във форума. Вълнувах се заедно с вас, макар да са минали толкова много години. Историята ти дава надежда и светлина! Благодаря, че я сподели!

# 490
Момичета, побърквам се! След един мисед, отново с две чертички на 4-ти ден закъснение. Три часа по-късно започна леко и оскъдно кафеникаво зацапване, което спря два дни по-късно. Отидох на преглед , пада се 5 седмциа и 1 ден - операторката /тъй като не е лекар, в Англия съм/, каза че не вижда бременност. Пусната ми чхг , резултат 285 /това в 5 седмица и 1 ден/. С две думи ще се побъркам до утре, когато ще давам второ ЧХГ. Sad

# 491
  • На остров
Ниско е чхг за 6 седмица, стискам палци всичко да се развие добре !

# 492
5 седмица и 1 ден ...
Ниско е чхг за 6 седмица, стискам палци всичко да се развие добре !

# 493
  • На остров
5+1 е равно на 6 седмица Simple Smile .

# 494
Момичета, побърквам се! След един мисед, отново с две чертички на 4-ти ден закъснение. Три часа по-късно започна леко и оскъдно кафеникаво зацапване, което спря два дни по-късно. Отидох на преглед , пада се 5 седмциа и 1 ден - операторката /тъй като не е лекар, в Англия съм/, каза че не вижда бременност. Пусната ми чхг , резултат 285 /това в 5 седмица и 1 ден/. С две думи ще се побъркам до утре, когато ще давам второ ЧХГ. Sad

Моето чхг в началото не се удвояваше, а растеше с малки темпове, в 5 г.с. беше 350. Три дни по-късно стана 694 и се потвърди извънматочна бременност на прегледа в 5 г.с. и 3 дни. Но аз имах кафеникаво зацапване още от 4 г.с. и 3 дни, както и тъпа постоянна болка от едната страна. Ти имаш ли болки? Най-добре ще се види на вагинален преглед с хубав уред, но и чхг ще ви ориентира. Стискам палци да не се окаже извънматочна бременност. Може ли да да си била с късна овулация и затова чхг да е по-ниско? При мен със сигурност се знаеше деня на овулацията и аз започнах с тестове на чхг преди закъснението още.

Общи условия

Активация на акаунт