Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е рецептата за сливенски милинки?
Как да направя хляб със семена вътре?
Как да направя хрупкава коричка на хляб?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е рецептата за сливенски милинки?
Рецептата за сливенски милинки включва 500 г брашно, 20 г жива мая, 300 мл вода, 2 супени лъжици олио, 1 чаена лъжичка захар и 1 чаена лъжичка сол. За заливката са необходими 80 г краве масло, 2 супени лъжици с връх брашно, 1 супена лъжица свинска мас, 2 супени лъжици студена вода, 1 яйце и 3 супени лъжици олио. Приготвянето включва намазване и поръсване на тава, оформяне на топчета от тестото, оставяне да втасват, приготвяне на заливката, заливане на милинките, намазване с разбито яйце и печене във фурна. Преди сервиране обилно се поръсват с пудра захар.
-
Как да направя хляб със семена вътре?
-
Как да направя хрупкава коричка на хляб?
-
Как да направя пълнозърнест хляб, който е мек и вкусен?
-
Как да избера подходяща хлебопекарна машина?
?! Рецептата за майонеза, която ползвам вкъщи, е 1 яйце, 1 ч.л. горчица, 1 с.л. лимонов сок (от истински лимон), щипка сол и щипка захар и след като това се поразбие (за 1 мин.), се добавя на тънка струйка между 150 и 200 мл олио. По желание може да се добавят 2-3 с.л. кисело мляко и да се доразбие. Правя я в купата за шейкове към робота. Извинявам се за отклонението.
С поръчаната още по Коледа хлебопекарна. Има ли сред вас притежатели на на марка "Супериор" Произведена за Кауфланд. Аз го закъсах още с менюто. На дисплея ми излиза само базовата програма и 3 часа - времето за бял обикновен хляб.
