давате ли на лекаря?

• 13 054
  • 191
  •   1
Отговори
# 75
Заглавието на темата е трепач Joy Joy Joy
Ако ми поиска, пък и ако е млад и хубав - защо не  hahaha
  Joy Mr. Green

# 76
Много ми е странно как има хора, дето принципно не плащат на лекари, ама това с телефонните измами работи, та пушек се вдига- особено след като се знае, че плащането става за планови неща, а колкото по-на парчета и кървища е някой, толкова е по-безплатно, щото там пари не оправят работата.

Що сме толкова тъп народ без визия и въображение? Плаща се там, където е смислено, ама ние вече сме спрели да виждаме смисъл.

# 77
  • сф
имай предвид, че не на всяко обаждане телефонните измами работят. и на мен са ми се обаждали, и на мъжа ми. познай дали мина... но познавам жена, която два пъти я ограбиха така... тъй че си е съвсем неизненадващо, че вървят телефонните измами по тез нашите ширини..

# 78
Работи баш при тези, които са склонни да цакат ей така...Ние сме народ на бАнбоните и Вискито не от вчера.Двайсетлевката пък е за добър ден. Tired

# 79
Наистина, дали ще работи при народ, който знае да си търси правата и да не дава пари до последно?

Тук много залагат на културата на подкупите. Не е само до отделни случаи на тъпота.

# 80
  • София
Наистина, дали ще работи при народ, който знае да си търси правата и да не дава пари до последно?

Тук много залагат на културата на подкупите. Не е само до отделни случаи на тъпота.

Така e  Peace.

# 81
  • Варна
Давала съм два пъти досега.
Първият път след раждането на втората ми дъщеря, от благодарност. Искаше ми се да му целувам ръцете на моя лекар. Той не си поиска нищо, инициативата беше изцяло моя.
Втората беше при операцията на баща ми от огромен тумор в мозъка. Бяхме "уредени" при най- добрият неврохирург в Бг. Свърши перфектна работа и му се отблагодарихме подобаващо. Впоследствие след година се наложи още една операция и допълнителни грижи, за които не сме платили нищо, включително и дължимите по правилник суми. Ссъжалиха ни и ни ги опростиха. Цял живот ще споменавам екипа с най- добри чувства. Помагаха ни със съвети месеци след като ни бяха изписали- разкошни човечни лекари!

# 82
  • Бургас
 Joy Не изтълкувах правилно заглавието  Crazy Joy

Иначе, сериозно, давала съм веднъж, по моя инициатива, на лекарката, при която родих сина си. Тогава още нямаше официалното заплащане за избор на лекар, екип и т.н. Тя си свърши перфектно работата, въпреки че не беше на смяна, когато раждането започна, събудих я по телефона, стана, дойде в 5 сутринта и ми помогна всичко да мине както трябва. Не ми е искала пари. Направих го от благодарност и с най-добри чувства. Грозният момент на рекетирането и подкупването не го е имало обаче.

В други ситуации не съм давала, достатъчно пари ми вземат по частни прегледи и изследвания, че да давам и още отгоре  Stop

И изобщо, има голяма разлика между поисканите /директно или косвено/ пари и дадените от благодарност  Peace

# 83
Ми аз понеже съм наясно с принципа на даването,та за тва предпочитам,като ще давам,да посетя специалиста направо в частният му кабинет.Там поне получавам касов бон срещу парите си.

# 84
  • Щастлива мама на 3 слънца

Цитат
За мен лично е нормално да си платиш за да си спокоен.

цитирам това с уговорката, че не се заяждам с конкретния случай/потребител, а наистина ми изниква логичния въпрос: в такъв случай, здравни осигуровки за какво плащаме?

мила аз имам фирма и се самоосигурявам по време на бременност и след това ,не ми дават направления ,че нямали все плащам рекет е това на държавата ни и като почнат ама туи е по зк туи не е ,всеки месец си знам по 20 лева Sad и над 1000 лева хвърлих за раждане мани мани .Искам да кажа само за раждането мами давайте и не му мислете

# 85
глупости...
здравно осигурена съм, каквото ми се полага по каса съм си го получила и както писах съм родила без една стотинка да дам извън това.Фетална съм правила, която не е по каса и съм си я платила/Със-без направление, тогава не беше по каса, сега не знам-все тая-плащаше се.Ама не е задължителна в крайна сметка.

# 86
Трудно е да се даде еднозначен отговор.
Първото ми раждане платихме на ръка на докторката -тогава бяха такива времената, другото беше по-скоро изключение.
Второто не съм- родих по здравна каса без избор на екип.
Баща ми има 4 операции в Токуда по здравна каса с избор на екип.
Принципно съм против- но когато човек е на зор никога не се знае как ще постъпи.
Грозното в цялата работа е, че хем плащането не ти гарантира качествено здравепозване и когат оте принуждават да го правиш.
А ако човек е благодален на лекаря си ще намери начин как да го покаже всеки според възможностите си и каквото е преценил.
А за изследвания и допълнителни консултации и терапии, много често човек няма право на избор иска не иска трябва да плаща.

# 87
Давала съм ,,благодарствено пликче,, когато се наложи да приемат големият син с пневмония, но ни се каза, че в болницата нямало места.
Но бях твърде уплашена от тежкото състояние на детето си, така че не се противих въобще на офертата.

# 88
  • сф
*АДРЕНАЛИНКА*, на мен ми е пределно ясно, че страха е основен двигател на даването... нали разбираш, че не от хубаво съм се замислила по тази тема...

както  zari65 отбеляза, много са аспектите, различни са случаите и противоречията също. и както тя вметна, им ставаш нещо като златна кокошка в един момент, ако се изтърват нещата или ако случаят го налага.

не е само това, познавам и лекари, с които сме говорили за това открито. едните са на мнение, че са си заслужили (а им плащат смешни пари), а другите - че никога не биа взели... и едвам свързват двата края. по-точно, не свързват. а пациентската сага също не ми е чужда. принципно съм "недаващ" човек - ако щете ми вярвайте, но дори на КАТ не съм плащала абсолютно никога. карала съм си с актове. а тук не говорим за актове от КАТ, а за много по-тежки неща.

# 89
Давала съм ,,благодарствено пликче,, когато се наложи да приемат големият син с пневмония, но ни се каза, че в болницата нямало места.
Но бях твърде уплашена от тежкото състояние на детето си, така че не се противих въобще на офертата.

И като даде пликчето, място се намери, нали? Да се чуди човек как стават тия неща Tired Нещастници!!!

Общи условия

Активация на акаунт